Ką gi, išsiaiškinkime.

Esant žemai oro temperatūrai, oda daug greičiau praranda drėgmę, todėl ir greičiau linksta į išsausėjimą bei šerpetojimą. Tam, kad išsirinktumėte gerą kremą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį.

Gaudykite patarimus:

Apsauga

Aliejai padeda sustabdyti išsausėjimą. Žiūrėkite, kad sudėtyje būtų vazelinas, ceserinas, mineraliniai aliejai, bičių vaškas, ricinų aliejus, jojobos aliejus, alyvuogių aliejus. Bet kaipgi be mano mėgstamo „bet“ – kai kurie komponentai gali erzinti odą.

Maitinimas

Vitaminai kremo sudėtyje yra viena geriausių mokslininkų idėjų. Pavyzdžiui, A ir E vitaminai padeda išsaugoti odos elastingumą, C ir B5 apskritai pagerina odos būklę. Beje, pastaruoju metu kremo sudėtyje galite sutikti spiruliną, kuri gerina veido odos spalvą. Na, o tam, kad oda atrodytų graži, spindinti, ją svarbu prižiūrėti ir maitinti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Stiprinkite imunitetą, sportuokite, subalansuokite mitybą. Nepamirškite papildyti mitybos riešutais, žuvimi, alyvuogių aliejumi, avokadais.

Priežiūra

Drėkinančias odą priemones geriausia tepti prieš kelias valandas iki išėjimo į lauką. Ypač tai liečia priemones, kuriose daug vandens. Tai padės išvengti raudonio ir šerpetojimo. Lengvas priemones būtinai „uždarykite“ sunkesnėmis. Tačiau nepersistenkite su kiekiu. Daugiau, šiuo atveju, ne visada geriau. Kremą denkite plonu sluoksniu, kad jis greitai susigertų ir nekimštų porų.

Nesušalkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)