Portalo „MailOnline“ moterims skirtos rubrikos autoriai pakalbino kelis Australijoje garsius grožio pramonės ekspertus ir išsiaiškino, kad tinkamas rūpinimasis oda ir plaukais – jokiu būdu nėra daug pastangų reikalaujantis darbas, o trokštamo rezultato tikrai galima pasiekti pernelyg neišlaidaujant.

1. Drėgna servetėle nuvalytą veidą dar reikia nuskalauti

Televizijos laidų vedėjos Sonia‘os Kruger asmeninė vizažistė Mia Hawkswell atkreipė dėmesį į veido valymo svarbą.

„Nuvalius makiažą specialia servetėle, būtina nuplauti ant odos užsilikusią kosmetinę priemonę, kuria servetėlė impregnuota. Kitaip rizikuojate sukelti odos ir akių sudirgimą“, – perspėja specialistė.

Ji primena, kad sudirgimą gali sukelti ir nepakankamai kruopščiai nuvalytas blakstienų tušas bei akių pieštuku nubrėžtos linijos.

2. Nešviesinkite plaukų savarankiškai

Įžymybių stilistas Anthony Naderis pataria atsisakyti sprendimo pačioms nusišviesinti plaukus, jei norite apsidrausti nuo nepageidaujamo rezultato.

„Po vienos, dviejų ar net trijų procedūrų, kurias atliksite naudodamos parduotuvėje įsigytus šviesinančius dažnus, plaukai gali įgauti ryškiai oranžinę spalvą, be to, gerokai išsausėti ir imti lūžinėti“, – paaiškino specialistas.

A. Naderis kuo nuoširdžiausiai perspėja, kad galop vis tiek gali tekti kreiptis į grožio saloną ir prašyti gelbėti iš bėdos.

„Jei norite pasišviesinti plaukus, apie eksperimentus negali būti nė kalbos“, – tvirtina A. Naderis.

3. Po maudynių jūroje praskalaukite plaukus vandentiekio vandeniu

Pasak plaukų stilisto Alano Lawoudo, moterys labai dažnai skundžiasi per greitai prastėjančia priaugintų plaukų būkle.

„Išsimaudžius jūroje, tiek natūralius, tiek priaugintus plaukus reikia išskalauti vandeniu iš čiaupo“, – nurodo A. Lawoudas.

„Druskingas jūros vanduo gerokai sausina plaukus ir drastiškai kenkia priaugintų plaukų būklei“, – aiškina jis.

4. Odos priežiūros procedūros turi baigtis dekoltė srityje, o ne ties smakru

Su įžymybėmis dirbanti veido masažo specialistė Melanie Grant užsimena, kad moterys, besirūpindamos oda, kartais linksta apsiriboti vien veidu. Na, daugių daugiausia užgriebia dar ir kaklą.

Norint turėti švytinčią odą, anot ekspertės, būtina reguliariai ją drėkinti ir valyti.

„Tik neišsausėjusi ir švari oda gali atrodyti šviežiai ir gaiviai. Valant ir šveičiant šalinamos negyvos odos ląstelės. Pati mėgstu priemones su pieno rūgštimi, skaistinančia ir drėkinančia odą“, – sako M. Grant.

5. Apsauginės priemonės nuo saulės – ne mažiau svarbios nei valikliai, šveitikliai ir kaukės

Odos priežiūros ekspertė Zoe Devine įsitikinusi, kad moterys labai dažnai pamiršta vieną iš svarbiausių odos priežiūros etapų – apsaugą.

„Saulės spinduliai yra bene pagrindinis veiksnys, skatinantis odos senėjimą, dėmių ir nelygumų atsiradimą, pigmentaciją bei kitus nepageidaujamus procesus“, – tvirtina Z. Devine.

Specialistė atkreipia dėmesį į tai, kad kenksmingų saulės spindulių poveikio dažniausiai neišvengiama ne tada, kai sąmoningai kaitinamės paplūdimyje, o trumpam išėję į lauką, pavyzdžiui, išdžiaustyti skalbinių arba pavedžioti šuns augintinio.

„Ne UVB, o UVA spinduliai labiausia skatina pirmalaikį odos senėjimą, – sako Z. Devine. – Jie prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius, tačiau, kitaip nei UVB spinduliai, nesukelia nudegimo, o tyliai dirba savo ardomąjį darbą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)