„Man grožis yra tik du dalykai: pasitikėjimas ir aistra. Tai, kaip save pristatote, kaip elgiatės būdami tikri, kad tai, ką turite pasakyti, yra išties įdomu. Kai kalbate su užsidegimu, žibančiomis akimis. Būtent tai ir yra gražu. Žinoma, man taip pat kaip ir bet kuriai moteriai patinka atsipalaiduoti spa ir palepinti plaukus kauke.

Žmonės manęs visada klausia, kokia mano grožio paslaptis. Tiesą sakant, nėra jokių paslapčių. Dešimtmečius bendradarbiaudama su nuostabiais visažistais ir plaukų stilistais galiu tvirtai pasakyti, kad išmokau keletą gudrybių, ir mielai jomis dalinuosi.

Veidui ir dekoltė sričiai naudoju savo odos priežiūros liniją „Meaningful Beauty“, taip pat labai rūpinuosi savo plaukais ir kūnu. Supratau, kad jei tai darau lyg žaisdama, nusiteikusi malonumui ir poilsiui, tada jaučiuosi lyg save lepindama, o ne kaip atlikdama varginančią pareigą. Vis dėlto nėra lengva rasti laiko sau. Stengiuosi bent kartą per savaitę atlikti grožio procedūras ir pasirūpinti savimi nuo galvos iki pirštų galiukų.

Derinkite grožio procedūras ir sportą

Man labai patinka derinti sportą su grožio procedūromis – geri dalykai reikalauja laiko, o jo niekas neturi per daug. Stengiuosi sportuodama pasirūpinti ir grožiu.

Pavyzdžiui, kadangi žinau, kad iškart po treniruotės trinksiu plaukus, prieš sportuodama ištepu juos kondicionieriumi (kurį reikia tepti prieš plovimą), ypač galiukus. Per treniruotę niekas nė nepastebi riebaluotų plaukų, surištų į arklio uodegą. Tai pat prieš treniruotę ištepu kulnus maitinančia ir minkštinančia priemone – naudojuosi proga, kad bent valandą avėsiu kojines.

Cindy Crawford

Nepiktnaudžiaukite plaukų džiovintuvu

Deja, mano plaukai nebėra tokie stiprūs, kaip anksčiau. Daug metų naudojant įvairias fiksuojančias priemones ir nuolat juos dažant jie susilpnėjo, jų galiukai dabar linkę skilinėti. Jei kada ištaikau laiko džiovinti juos džiovintuvu (arba dar geriau – kai man juos išdžiovina plaukų stilistas), stengiuosi, kad šukuosena laikytųsi ilgiau nei dieną. Atradau, kad jei prieš miegą sukeliu plaukus į viršų, į laisvą kuodą, ryte plaukai vis dar atrodo gražiai, be to, dar ir krenta dailiomis bangomis.

Visų svarbiausia: nenaudokite plaukų gumutės. Sukeltų plaukų neriškite, bet susekite labai dideliu plaukų segtuku. Taip jie nesusivels, neliks žymių nuo gumutės.

Nepamirškite kaklo ir žandikaulio linijos!

Prieš daugiau nei 20 metų pamačiau moterį, kuri darė pratimus kaklui. Ji paaiškino, kad treniruojant kaklo raumenis, išsaugomas jaunatviškas veido ovalas, žandikaulio linija nekinta. Šiuos pratimus galima atlikti bet kur, bet aš paprastai juos įtraukiu į savo reguliarias treniruotes.

Jie labai paprasti: atsigulkite ant nugaros pakeltu smakru ir kilstėlkite galvą apie 2 cm nuo grindų. Nenuleisdami galvos ant grindų, prilenkite smakrą prie kaklo. Aš tris kartus darau po dešimt tokių pratimų, bet galima ir daugiau. Juos kaitalioju su galvos sukimo į šonus pratimais. Pradėkite taip pat – atsigulkite ant nugaros pakėlę galvą apie 2 cm nuo grindų. Nenuleisdami galvos ant grindų, pasukite galvą į dešinę, tada grįžkite į centrą, po to – į kairę. Šį pratimą taip pat kartoju tris kartus po dešimt kartų.

Cindy Crawford

Šepečiu nušveiskite sausą odą

Man patinka prieš maudantis duše ar vonioje šepečiu nusišveisti sausą odą. Šveičiu visą kūną, visada judu link širdies. Tai padeda pašalinti negyvą odą, atgaivina odą, suaktyvina limfotaką, mažina celiulitą ir išjudina visą organizmą (galima sakyti, šis metodas daro stebuklus). Po to išsimaudau po dušu, bet prieš nusišluostydama, ištepu odą aliejumi. Palaukiu kelias sekundes, kad jis įsigertų, o tada nusausinu rankšluosčiu.

Infraraudonųjų spindulių pirtis

Stengiuosi bent kartą per savaitę apsilankyti infraraudonųjų spindulių pirtyje. Kol neturėjau jos įsirengusi namuose, eidavau į soliariumą, kuriame buvo infraraudonųjų spindulių pirtis, nes mano gydytojas homeopatas rekomendavo man tokią terapiją pasakęs, kad ji padeda organizmui atsikratyti toksinų. Kitaip nei sauna, kuri gali būti per drastiška, infraraudonųjų spindulių pirtis yra švelnesnė, turi raminantį ir terapinį poveikį, karštis joje ne per stiprus, todėl ji padeda man atsipalaiduoti ir pagerina miegą (visi žino, kaip aš vertinu miegą).

Infraraudonųjų spindulių pirties poveikis panašus į Japonijos karštųjų versmių poveikį – ji taip pat stimuliuoja kolageno gamybą, tad mažina raukšles, gerina kraujo apytaką ir tonizuoja odą. Dar vienas šios pirties privalumas – turiu ištisas dvidešimt minučių nepertraukiamo laiko skaitymui!“

Cindy Crawford
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)