Įsivaizduokite situaciją – tiesiai po darbo turite lėkti į vakarėlį, tad negalite skirti laiko ilgam stoviniavimui priešais veidrodį, o atrodyti vis vien norisi puikiai.

Julija Jermakova

J. Jermakovos patarimai, kaip greitai transformuoti dieninį makiažą į vakarinį:

1. Sutvirtinkite savo dieninį makiažą sausa matine pudra, taip ne tik suteiksite papildomo maskavimo, bet ir atsikratysite odos blizgėjimo.

Makiažas

2. Jei norite maksimalaus efekto, siūloma daugiau dėmesio skirti akių šešėliavimui. J. Jermakova rekomenduoja naudoti skysto pavidalo šešėlius, jie nenubyrės ir puikia išsilaikys visą vakarą. Patariama naudoti rusvo atspalvio vokų šešėlius, jais padengti voko raukšlę, o judančią voko dalį išryškinti blizgiais šešėliais.

Makiažas
Makiažas

3. Pasak vizažistės, tvarkingam rezultatui pasiekti, šešėlius reikia išsklaidyti, nepaliekant aštrių kampų. Ryškiems ruožams panaikinti rekomenduojama naudoti šviesesnio atspalvio šešėlius bei retušavimo šepetėlį.

4. Tam, kad akys būtų žvalesnės, nederėtų pamiršti paryškinti ir apatinės akių dalies. Kad akys nebūtų per daug „sunkios“, tačiau išliktų išraiškingos, vietoj kelių sluoksnių blakstienų tušo, siūloma pabrėžti viršutinę blakstienų augimo liniją pieštuku arba skystu apvadu.

5. Naudojant švytėjimo suteikiančią pudrą, rekomenduojama išryškinti antakių lanką virš akies voko. Patariama minimaliai paryškinti natūralią antakių formą spalvą suteikiančiu geliu.

Jei norite, kad žvilgsnis atrodytų atviresnis, ryškinant reikia intensyviau pabrėžti viršutinę jų dalį arba antakius šukuoti į viršų. Pasak specialistės, paryškinus antakius, veidas tampa proporcingesnis, atrodo išraiškingiau ir suteikia žvilgsniui gyvumo.

Makiažas
Makiažas

6. Suteikite veido odai gaivos – skruostus padenkite skaistalais ir šviesą atspindinčia priemone. Taip pat siūloma veido ovalą formuoti kontūravimo paletės pagalba – taip išryškinant skruostikaulius, vizualiai sumažinant kaktą ir susiaurinant nosį.

Makiažas
Makiažas

7. Kadangi tikslas – vakarinis makiažas, vizažistė pabrėžia, kad nederėtų palikti lūpų nepadažytų. Specialistė rekomenduoja rinktis bent dviem tonais už natūralią lūpų spalvą tamsesnį atspalvį.

Prieš dažant lūpas dažais, rekomenduojama jas pabrėžti to paties atspalvio lūpų pieštuku. Makiažo ekspertė taip pat siūlo naudoti lūpų blizgį, kuris suteiks lūpoms putlumo, o tai vakarinį makiažą ne tik pagyvins, bet jam suteiks žaismingumo.

Makiažas

8. Nepamirškite blakstienų tušu paryškinti akių.

Makiažas

Galutinis rezultatas – ryškus ir efektingas makiažas. Makiažo seką išvysite nuotraukų galerijoje:

Makiažas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)