Profesionali vizažistė Laura Kay, teikianti paslaugas savo pačios įkurtame Londono salone, pripažįsta, kad Kate Middleton galima pagrįstai vadinti makiažo technikos, kai skaistalai tepami prieš makiažo pagrindą, pradininke.

Specialistai taip pat nurodo, kad kremo konsistencijos skaistalus galima laisvai derinti su švytėjimo suteikiančia priemone ir tik tada naudoti makiažo pagrindą. Taip padažytas veidas, esą, tarytum spinduliuoja gaivą.

Kaip leidiniui „Telegraph“ sakė aukštos kvalifikacijos makiažo specialistas Pablo Rodriguezas, patepant skruostus skaistalais ir tik tada – makiažo pagrindu, sukuriamas natūraliai atrodantis rožinis atspalvis.

Kad tokia makiažo technika sparčiai populiarėja ir ją praktikuoja toli gražu ne vien Kembridžo kunigaikštienė, patvirtino ne vienas grožio industrijos dalyvis.

Kate Middleton, Londonas 2018 m.

„Skaistalus tepti pirmiau nei makiažo pagrindą yra naujausias grožio triukas, kurį jau taiko aukščiausios klasės specialistai. Kontūravimo tendencija jau laikoma atgyvenusia. Dabar jos vietą užima principas „pirmiausia – skaistalai“. Jo laikantis pavyksta sukurti natūraliau atrodantį spindesį. Ši technika suteikia skruostams nenusakomą švytėjimą, o ne tik spalvą“, – sako vizažistė iš Londono.

„Kuo švelnesnio atspalvio skaistalai, tuo šviesiau ir gaiviau atrodo oda. Apatinis skaistalų sluoksnis padeda sukurti jaunatvišką įvaizdį, o spalvų dėmės – priešingai“, – atkreipia dėmesį specialistė.

„Kad rezultatas būtų kuo geresnis, nusišypsokite ir tepkite skaistalus virš iškiliausių skruostų vietų. Tada pirštais juos išsklaidykite. Tai darykite į išorę, link smilkinių nukreiptais judesiais“, – pataria vizažistė.

Ji taip pat primena, kad taisyklė „mažiau yra daugiau“ šiuo atveju galioja, be to, pabaigoje panaudojus šiek tiek švytėjimo suteikiančios priemonės skruostai tikrai bus išryškinti tiek, kiek reikia.

Stacey Whittaker – dar viena įvairių vizažistų konkursų laimėtoja, makiažo ir odos priežiūros specialistė – sako, kad makiažo pagrindą reikia tepti ant švytėjimo suteikiančia priemone padengtos odos.

„Prieš makiažo pagrindą aš mėgstu tepti ne tik skaistalus, bet ir švytėjimo suteikiančią priemonę. Kaip ir skaistalai, ši priemonė padeda sukurti gaivumo įspūdį, suteikia veidui nepaprasto švytėjimo ir paryškina bruožus“, – minėjo S. Whittaker.

Ji patikino, kad kreminės konsistencijos skaistalai laikantis čia atskleidžiamo principo yra kur kas tinkamesni nei birūs. Paminėtina ir tai, kad dėl šiokio tokio drėkinamojo poveikio tokius skaistalus tikrai labiau rekomenduojama naudoti žiemą.

„Prieš naudojant skaistalus, tiesiog būtina patepti odą makiažo baze arba gruntu. Tada skaistalus pavyks paskirstyti tolygiai, be to, makiažas ilgiau išsilaikys“, – patarė specialistė.

Kate Middleton
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)