Trečiadienio popietę sostinėje vykusiame kulinariniame renginyje DELFI Stilius aktorės klausė, kaip jai pavyksta išlaikyti esamą svorį ir su kokiais didžiausiais iššūkiais tenka susidurti kiekvieną dieną.

Puikią nuotaiką spinduliavusi aktorė neslėpė – ištirpę kilogramai pamažu sugrįžo, visa laimė, ne visi ir juolab – ne su kaupu!

„Svoris šiek tiek sugrįžo, bet tai nutiko dėl savaime suprantamų priežasčių. Pradėjau valgyti tokių produktų, kurių niekada gyvenime nemėgau. Pavyzdžiui, niekada nevalgydavau saldaus jogurto, bet, štai, atėjo laikotarpis, kai gerą mėnesį ar du negalėjau ramiai praeiti pro juos parduotuvėse. Organizmas reikalavo – ir viskas!

Po to prasidėjo šokolado metas. Anksčiau galėjo panosėje gulėti ir nė nepažiūrėdavau. O dabar, būdavo, nusiperku didelį šokoladinį tortą ir kasdien sušveičiu po gabaliuką. Nors puikiai suprantu, kad tai nėra sveika ar normalu.

Dėl šių priežasčių svoris sugrįžo, bet normos ribose, nes vis dar laikausi sveikos mitybos principų. Negeriu alkoholio, vartoju mažai kavos – nedarau tų dalykų, kurių mano amžiuje daryti nevalia“, – pasakojo 61-ąjį gimtadienį sausį švęsianti moteris.

Garsi aktorė sako klausanti savo organizmo poreikių – dabar ji nevalgo kiaulienos, jautienos ir žvėrienos. Ją ėmė dirginti specifinis jų kvapas ir poskonis. „Pagaminau šaltieną iš elnienos – paragavau, tarytum skanu, juk elniena – puiki mėsa, na, bet tas poskonis... Vyras viską suvalgys“, – juokėsi L. Kalpokaitė ir pridūrė, kad sutuoktinis dėl jos mitybos taisyklių tikrai nestresuoja, mat žmona jam pagamina viską, ko geidžia širdis.

Larisa Kalpokaitė, Jonas Braškys

Kokiais sveikos gyvensenos principais L. Kalpokaitė vadovaujasi šiandien?

„Atsisakiau įprastų miltų, naudoju tik pilno grūdo ir tai labai retai. Žinote, keista, bet kai atsisakiau alkoholio – patraukė ant saldumynų. Organizmui, matyt, vis vien reikia kažkokią nuodėmę padaryti“, – juokėsi L. Kalpokaitė.

Dar vienas geras įprotis, kurį išsiugdė L. Kalpokaitė – retas keptuvės naudojimas. Jos aktorei prireikia nebent maistui patroškinti. Larisa mieliau renkasi orkaitę – joje ir maistas iškepa skanesnis, ir aliejaus sunaudojama mažiau.

Aktorė taip pat stengiasi valgyti daug daržovių. Sako, dabar jai – karališkas laikas, mat kas rytą gali valgyti moliūgų salotų.

Anksčiau naujienų portalui DELFI L. Kalpokaitė yra sakiusi, jog bandydama atsikratyti nereikalingų kilogramų, ji jokių kardinalių priemonių nesiėmė.

„Jokių dietų ir jokių mankštų, – vardijo L. Kalpokaitė. – Dieta labai laikinas dalykas, o mankštos skirtos jaunesniems. Neturiu joms nei laiko, nei noro. Paprasčiausiai – sveika mityba.“

L. Kalpokaitė po kardinalių svorio pokyčių 2016 metais:

Larisa Kalpokaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)