Gintarę sutikome mados ir grožio viešųjų ryšių agentūros „Polhem PR“ kalėdiniame vakarėlyje. Žvilgtelėkite, kaip šventiniam vakarui buvo pasipuošusi Gintarė.

Gintarė Gurevičiūtė

Ar pamenate tuos gūdžius laikus, kai G. Gurevičiūtė buvo platininė blondinė? Juokai juokais, bet Gintarė norą atitikti to meto madas, suteikti savo įvaizdžiui šiek tiek seksualumo, įvardija kaip didžiausią grožio klaidą. Ir tą ji suvokė tą pat akimirką, sėdėdama stilisto kėdėje. Nuo to momento, kaip pati sako, pasižadėjo sau atgauti natūralią plaukų spalvą. Būtent tokią, kokia gali džiaugtis dabar.

Ir nors daugybė moterų plaukų stilistui rėžtų pageidavimą – man taip pat, kaip pas Gurevičiūtę! – garsi moteris sau yra kiek kritiškesnė bei prisipažįsta plaukų priežiūrai skirianti kur kas mažiau laiko, nei galėtumėte pagalvoti.

„Yra kaip yra – pagailėjo Dievas plaukų, bet už tai davė ilgas blakstienas. Plaukų daug tačiau jie labai ploni ir tiesūs, vis tik stengiuosi priimti tai, ką turiu, kaip dovaną. Vienintelė mano paslaptis yra natūralumas. Juk dažant plaukus, jie vargiai bus sveiki. Taip, galbūt atrodys gražiai pakilus nuo stilisto kėdės, bet kelissyk išsiplovus galvą bus akivaizdžiai matoma visa žala, kuri buvo padaryta dažymo metu“, – pasakoja G. Gurevičiūtė.

Gintarės plaukai – natūraliai tiesūs, atrodo pavydėtinai sveiki. Ir nors dažnos moters vonios lentynoje rastume devynias galybes skirtingų produktų plaukams, Gintarė šiuo klausimu tikra minimalistė, ji nenaudoja plaukams skirtų formavimo priemonių, todėl nereikia nei plaukų kaukių ar kondicioneriaus.

Plaukai – antrame plane, užtat veido odai lepinti televizijos laidų vedėja skiria kur kas daugiau dėmesio. Pagrindinė jos taisyklė yra kruopštus veido valymas. Makiažo valiklių, prausiklių jos arsenale – nulis. Sako, kliaujasi švelnia veido odos valymo šluostele, kuria tereikia sudrėkinti vandeniu ir nuvalyti veidą. Kol pati nepabandė, efektu netikėjo.

„Prausikliai, makiažo nuėmėjai, manau, nėra sveika – juk tai daugiau ar mažiau chemija. Micelinio vandens taip pat nenaudoju, nes nemėgstu trinti veido, o ypač paaukių odos su vata ar servetėlėmis“, – pasakojo televizijos laidų vedėja.

Su specialia nano šluostele G. Gurevičiūtė veidą prausia tiek ryte, tiek vakare. Ji taip pat reguliariai lankosi pas kosmetologę, kuri ne tik atlieka procedūras, bet ir parenka veido odos priežiūros priemones atsižvelgiant į sezoniškumą ir odos būklę.

„Mano kosmetologė yra mano draugo mama. Ji – viena kiečiausių Lietuvoje, tad man labai pasisekė“, – džiaugėsi moteris. Paklausta, ar yra linkusi išlaidauti grožio priemonėms, Gintarė neslėpė – jei anksčiau galėjo išsiversti su minimalia priežiūra, dabar tenka gerokai paploninti piniginę.

„Iki 30-ies veido kremų išvis nenaudojau. Būdavo, rankas kremu pasitepu, nes labai sausos, o perteklių – ant veido. Tais laikais leisdavau sau nueiti miegoti nenusivalius makiažo. Na, o dabar perku brangius, tiesiog beprotiškai brangius kremus, serumus ir kitas priemones. Nežinau, ar tai veiksminga, bet stengiuosi daryti viską, kas įmanoma, kad išsaugočiau grožį ir jaunystę.

Kaip žinoma moteris žiūri į invazines grožio procedūras, tokias kaip botulino toksino ar hialurono injekcijos?

„Jei žmogui reikia, jei jis to nori – kodėl gi ne. Bet reikia neprarasti proto ir neperžengti ribų. Kas bus, jei prarasite savo natūralią veido mimiką? Raukšlės – daug žaviau nei veidas be jokios išraiškos. Mano draugas man pats gražiausias tada, kai jam šypsantis pasimato visos raukšlės. Visada jo prašau– kai pozuoji su manimi, šypsokis taip, kad visos raukšlės išlįstų“, – kalbėjo G. Gurevičiūtė.

Kalbėdama apie grožio puoselėjimą, Gintarė minėjo ir tai, kad stengiasi neužteršti savo odos dekoratyvine kosmetika, o ypač – makiažo pagrindu.

„Žinomos moterys neretai tampa savo pačių susikurtų įvaizdžių aukos. Gerbėjai visada mato jas pasitempusias, pasidažiusias. Kai kurios jų bijo gyvenime atrodyti kitokios nei socialiniuose tinkluose ar žurnalų puslapiuose, todėl stengiasi savo įvaizdį palaikyti kasdien. Manau, kad tai klaida. Neturėtume pamiršti, kad nuotrauka – ne realybė.

Dažnai sutinku merginas, kurioms nėra nė 25-erių, tačiau nuo pudros sluoksnio oda atrodo tokia pažeista, kad jos norom nenorom atrodo gerokai vyresnės. Man jau gerokai virš 30, todėl stengiuosi nenaudoti pudros vien tam, kad neišryškinčiau kai kurių dalykų“, – sakė ji.

Gintarės žodžius patvirtina ir tai, kad ji nesibodi viešinti nuotraukų, kuriose yra be makiažo.

„Socialiniuose tinkluose pasirodau be makiažo ne tam, kad pademonstruočiau natūralumą – aš tiesiog neturiu laiko maliavonėms“, – kalbėjo moteris.

Anot G. Gurevičiūtės, neverta aklai tikėti tuo, ką matote socialiniuose tinkluose. Esą ir jai tenka padaryti ne vieną dešimtį kadrų tam, kad jos paskyroje atsirastų ta, iš pažiūros, vienu ypu padaryta nuotrauka. „Manau, kad reikia išmokti save gražiai pateikti, o to pasiekti galime ne tik su kosmetika ar drabužiais.

Nereikia pamiršti laikysenos, kūno kalbos ir, žinoma, mimikos kontrolės. Kartais pasižiūriu į savo nuotraukas prieš 15 metų – atrodžiau klaikiai vien dėl to, kad nemokėjau pozuoti. Šypsena keista, nosis kaip pas Pinokį. Su laiku išmokau pastebėti savo privalumus ir juos išryškinti, o trūkumus – paslėpti.

Visos mes, moterys, su savo celiulitais, savo raukšlėmis. Nereikia lygiuotis į nuotraukas ir bandyti tapti neegzistuojančiomis būtybėmis“, – teigė moteris.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)