Edinburgo medicinos ir kosmetologijos centre dirbanti Sobia Ali perspėja, kad daugybė moterų, kasdien naudojančių drėkinamąjį kremą, gali tapti priklausomos nuo šio produkto ir taip užsukti užburtą ratą, į kurį įkliuvus rūpinimasis oda jau nebeteiks naudos, o atvirkščiai – darys žalą.

Odos priežiūros specialistė gana griežtai pareiškė, kad tos moterys, kurios kasdien tepa odą drėkinamuoju kremu, rizikuoja jo padauginti ir taip paspartinti raukšlėjimosi, spuoguotumo, kapiliarų išsiplėtimo ir pigmentacijos procesus.

Toliau paminėta keletas S. Ali pateiktų praktinių patarimų, ką daryti, norint atprasti nuo drėkinamojo kremo, ir kaip prižiūrėti odą žiemą.

Ar jūsų oda iš tiesų sausa?

„Tik labai nedidelis procentas žmonių turi išties sausą odą ir yra linkę į tokias problemas kaip egzema arba psoriazė, – sako S. Ali, – tačiau, daugelis vis tiek mano, kad jų oda sausa arba jautri, todėl automatiškai, ypač žiemą, kai odą gali nugairinti šaltas oras, griebiasi drėkinamojo kremo.“

Moteris

Drėkinamasis kremas sudaro net 50 proc. visų parduodamų odos priežiūros produktų. Stebėtis tuo, matyt, neverta, nes odos valymo, tonizavimo ir drėkinimo ritualas daugeliui tiesiog įaugęs į kraują ir laikomas ne mažiau svarbiu nei dantų valymas. Vis dėlto S. Ali šį įsitikinimą vadina klaidingu.

„Drėkinamasis kremas nesuteikia odai drėgmės. Natūralus drėkinimo procesas turi būti inicijuojamas iš pačios odos, o drėkinamojo kremo poveikis jam netapatus“, – aiškina specialistė.

Kas nutinka pasitepus drėkinamuoju kremu?

Reguliariai tepant odą drėkinamuoju kremu, jo poveikis perduodamas vis gilesniems odos sluoksniams, todėl tars išjungiamas natūralus drėkinimo mechanizmas, o tada oda ima dar labiau sausėti ir drėkinamasis kremas pasidaro tiesiog būtinas.

„Įkliūvame tarsi į užburtą ratą: kuo daugiau drėkinamojo kremo oda pasisavina, tuo labiau ji sausėja iš vidaus, o tai priveda prie ilgalaikių odos problemų. Drėkinamojo kremo pertekliaus gali užsilikti ir ant odos paviršiaus. Tada jis užkemša poras ir pažeidžia odos tekstūrą. Šis kremas gali skatinti raukšlių, aknės atsiradimą, kapiliarų išsiplėtimą ir pigmentaciją“, – vardija specialistė.

Kaip prižiūrėti odą žiemą?

Tad ką gi naudoti žiemą, jei drėkinamojo kremo reikia atsisakyti?

„Odos būklę kuo puikiausiai padeda atkurti vitaminu C papildyti serumai. Jie ypač pasiteisina žiemos mėnesiais. Vitaminas C yra keleriopo poveikio antioksidantų bomba, padedanti pašalinti odos defektus, taip pat atšviežinanti odą ir suteikianti jai standumo“, – sako S. Ali.

„Paprastai iš pat pradžių nurodau pacientams naudoti bent 10 proc. gryno vitamino C turinčius preparatus, kad jie patys įsitikintų procedūrų efektyvumu. Odos drėkinimui ypač svarbūs hialurono rūgštis ir ceramidai, nes padeda išlaikyti natūralų odos drėgnumą“, – sako specialistė.

Pasak jos, žiemą odą taip pat labai svarbu šveisti, kad pašalintume negyvas odos ląsteles. Ji ypač rekomenduoja glikolio, pieno ir salicilo rūgštimi papildytus šveitiklius, nes jie stimuliuoja odos atsinaujinimą ir skatina kolageno gamybą.

„Kadangi daugelis mano pacienčių neturi su sausa oda susijusių problemų, tokių kaip egzema arba psoriazė, aš skatinu jas nedelsiant nustoti naudoti drėkinamąjį kremą. Kol atkuriamas natūralus odos drėkinimo procesas, praeina maždaug trys savaitės, tačiau žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, toks sprendimas tikrai pasiteisina“, – tikina S. Ali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)