Visiems žinoma – tai, ką valgome, tiesiogiai turi įtakos kūno svoriui. Bet, pasirodo, mityba neatsiejamai susijusi su odos sveikata ir grožiu.

Subalansuotas maistas – pradedant nuo raukšlių saugančiais antioksidantais, kurių yra vaisiuose ir daržovėse, baigiant sveikais žuvyje esančiais riebalais – užtikrintai gerina odos būklę.

Kaip rašo „Sporteluxe“, Amerikos garsenybių odos priežiūros konsultantė sudarė penkių dienų holistinę programą, kuri padės pagražinti odą ir netgi atsikratyti kelių kilogramų. Tačiau ar dieta iš tiesų tokia veiksminga, kaip žadama?

Teresa Tarney laikoma viena geriausių odos priežiūros specialisčių, tarp jos klienčių – Kate Moss ir Sienna Miller.

Prieš pradedant detoksikaciją, klientės laukia kelių valandų trukmės konsultacija, kurios metu aiškinamasi, kokie jos odos ypatumai, kokia mityba, koks streso lygis, ar nėra sveikatos problemų.

„Tada specialistė sudaro mitybos planą, kurio tikslas – nuraminti žarnyną, kad jis galėtų skaidyti maistą ir tinkamai įsisavinti maistingas medžiagas, o tuo pačiu užkirsti kelią aknei“, – rašoma naujos dietos pristatyme.

Kol laikomasi skirtos dietos, negalima vartoti glitimo turinčių produktų, kvietinių miltų gaminių, pieno produktų, cukraus, alkoholio, kavos, taip pat bulvinių šeimos daržovių (bulvių, pomidorų ir paprikų), nes jie gali sukelti uždegimą.

Tuo laikotarpiu galima valgyti pankolių, keptų su ciberžole, avinžirnių, lapinių kopūstų salotų ir lėto virimo puode gaminto vištienos kario.

T. Tarney teigimu, po penkių dietos dienų oda bus švari, lygi, žmogus pajus energijos antplūdį.

„Jei pradėsite pirmadienį, jau penktadienį jausitės žvalūs, svoris sumažės keliais kilogramais, o tai pradžiugintų kiekvieną“, – tikina odos priežiūros specialistė.

Tiesa, dietologė Lyndi Cohen mano, kad tai skamba pernelyg gerai, kad būtų tiesa.

„Moksliškai absoliučiai nepagrįsta idėja, kad eliminavus iš mitybos glitimą, pieno produktus, kviečius, cukrų, kavą ir bulvinių šeimos augalus, pagražės oda, – leidiniui „Femail“ teigė dietologė.

L. Cohen teigimu, kuo įvairesnių spalvų vaisių ir daržovių žmonės valgys, tuo daugiau naudos bus odai.

Ji paaiškino, kad oranžiniai vaisiai ir daržovės ypač reikalingi, nes juose yra vitamino C, kuris skatina organizme kolageno gamybą.

Jei žmonės sumažintų alkoholio vartojimą, vien dėl šio pokyčio iš karto pastebėtų, kad oda atrodo kitaip, pabrėžė L. Cohen.

Dietologės teigimu, jei sumažintume gyvenime streso, naudotume apsauginius kremus nuo saulės ir užtektinai miegotume – visa tai labiau gražintų odą, nei ištisų maisto grupių išbraukimas iš valgiaraščio.

„Viso grūdo miltų gaminiai, taip pat lėtai įsisavinami angliavandeniai, kaip antai, avižos, avinžirniai, lęšiai ir pupelės, bolivinė balanda, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės ir kukurūzai stabilizuoja cukraus lygį kraujyje, saugo nuo staigaus cukraus lygio kitimo, kas ir sukelia aknę bei odos paraudimą, – aiškino dietologė L. Cohen. – Jei turite žarnyno sutrikimų, odos problemų, apsilankykite pas kvalifikuotą dietologą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)