Visų pirma, tai – must have jūsų pirkinių, jei ruošiatės keliauti į Aziją. Rekomenduoju įsigyti iškart kelis indelius, o dabar skaitom, kodėl jis mums toks reikalingas:

Plaukams

Kiekvieno žmogaus plaukų tipas skiriasi, todėl yra du būdai naudoti kokosų aliejų. Pirmasis – tepkite aliejų ant plaukų, bet venkite tepti šaknis ir galvos odą. Ilgiems plaukams pakanka 1–2 šaukštų aliejaus.

Antrasis – kaip tik įtrinkite aliejų į odą, tai galima daryti likus porai valandų iki plovimo arba palikite nakčiai. Tokią procedūrą galima daryti iki 4 kartų per mėnesį. Ir labai gerai išskalaukite plaukus.

Kokosų aliejus

Veidui

Rafinuotas kokosų aliejus tinka kiekvienam odos tipui. Jis išlygina smulkias raukšleles, tonizuoja odą, liftinguoja. Tai – išties puiki priemonė brandžiai odai.

Aliejų galima naudoti vieną arba, pavyzdžiui, sumaišyti su medumi ir padengti šiuo mišiniu veido odą, o po 15 minučių nuplauti šiltu vandeniu. Tai – antibakterinė kaukė, tad jos nerekomenduojama daryti dažnai.

Beje, kokosų aliejus puikiausiai nuvalo itin stiprius matinius lūpdažius.

Kūnui

Kokosų aliejus idealiai drėkina, tonizuoja ir minkština odą, taip pat apsaugo ją.

Kojoms

Kuo dažniau naudosite kokosų aliejų kojoms, tuo švelnesnė bus jų oda.

Sausos odos drėkinimas

Po dušo įpilkite į delną didelį šaukštą kokosų aliejaus ir tepkite drėgną odą. Po procedūros būtinai nusausinkite rankšluosčiu, mat aliejus itin riebus ir gali palikti dėmes ant drabužių. Taip pat galite pasidaryti vonią su kokosų aliejumi.

Nagams

Tiksliau, odelei aplink nagus. Aliejus gerai drėkina jas ir apsaugo nuo išsausėjimo, kas itin aktualu žiemą.

Peršalus

Šiuo atveju jau reikėtų įsigyti aliejų, kuris tinkamas naudoti į vidų. Arbata su keliais lašais kokosų aliejaus ramina gerklę.

Dantų balinimui

Šito dar nesu bandžiusi, vis negaliu prisiversti, bet žmonės sako – padeda. Ką reikia daryti? Kasdien burnoje palaikyti 1–2 šaukštus aliejaus (apie 10 minučių). Skamba kaip iššūkis, bet gal verta pabandyti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)