Celiulitas – tai poodinio sluoksnio uždegimas, specifinis riebalinio audinio pokytis, dėl kurio odos paviršiuje atsiranda smulkių kauburėlių, primenančių apelsino žievelę.

Populiariausi mitai apie celiulitą:

Celiulitas – storulių problema. Iš tiesų celiulitas gali susiformuoti bet kokios kompleksijos merginai, net ir labai liesai. O jeigu mergina liekna tapo numetusi daug svorio, celiulito rizika padidėja daug kartų.

Jeigu tinkamai maitiniesi, celiulitas išnyksta pats. Deja, taip nenutiks. Tačiau jo profilaktikai mityba ypač svarbi.

Celiulitas formuojasi toms, kurios vartoja daug skysčių. Kaip tik priešingai. Gerti reikia ne mažiau nei 1,5-2 litrus vandens. O štai kavos ir arbatos kiekius reikia riboti, gazuotų gėrimų ir „parduotuvinių“ sulčių iš viso geriausia vengti.

Tos, kurios daug sportuoja, nežino, kas tai yra celiulitas. Ši neganda neaplenkia net sportininkių, ypač tų, kurios po ilgų sportavimo metų staigiai baigia karjerą ar daro pertrauką.

Celiulito riziką didina:

Netinkama mityba. Norėdamos išvengti apelsino žievelės moterys turėtų atsisakyti miltinių patiekalų ir saldumynų, gyvulinių riebalų; vengti sūrių patiekalų, greito maisto.

Hipodinamija. Kad užkirstumėte kelią celiulito formavimuisi, kasdien greitu žingsniu turite nukulniuoti 4-5 kilometrus. Tarp sporto šakų geriausiai su celiulitu kovoja plaukimas, važinėjimas riedučiais, slidinėjimas, važiavimas dviračiu.

Per daug aptempti drabužiai. Tokia apranga trikdo kraujotaką.

Alkoholis ir rūkymas. Šie „draugai“ sulaiko organizme skysčius ir blogina deguonies apykaitą audiniuose. Taigi tai dar viena priežastis atsikratyti šių žalingų įpročių.

Su celiulitu kovoti padeda:

Vakuuminės silikoninės taurės. Šią efektyvią procedūrą atlikite po šilto dušo seanso. Prie probleminės vietos prispauskite taurę ir ją spustelėk. Taurė turi taip prisisiurbti prie kūno, kad galėtų judėti jo paviršiumi. Procedūra trunka iki 10 minučių. Po jos odą tepkite specialiu celiulitą mažinančiu kremu, susivyniokite į rankšluostį ir 10-15 minučių pagulėkite. Šią grožio procedūrą užteks taikyti vieną kartą per metus, maždaug 2 savaites.

Kontrastingas dušas. Nors tai ir nėra pati maloniausia SPA procedūra, tačiau nauda dviguba: ir lygesnė oda, ir žvalesnė nuotaika. Todėl geriausia juo mėgautis ryte, tik iššokus iš lovos. Karštos ir šaltos vandens srovių keitimas (kelias minutes pilk šaltą, kelias šiltą ir tai pakartok 3-4 kartus) gerina medžiagų apykaitą.

Masažas. Celiulito požymiai sumažės, o oda taps pastebimai lygesnė, jei neužmiršite bent kelis kartus per metus apsilankyti pas masažistę. Problemines kūno vietas gali ir pati masažuoti su tam skirtu mediniu ar plastmasiniu masažuokliu.

Sveika mityba. Venkite saldumynų, saldžių sulčių ir gazuotų gėrimų. Ribokite druskos vartojimą, o geriausia – visai jos atsisakykite (druska skatina skysčių kaupimąsi). Švieži vaisiai ir daržovės, kuriuose gausu vitaminų bei mineralų, palaikys odos drėgmės pusiausvyrą ir elastingumą, suteiks švytėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)