Karštas vanduo atveria jūsų poras

Mintis, kad poros atsipalaiduoja kontaktuodamos su garuojančiu karštu vandeniu, nėra nauja, tačiau tai gali duoti daugiau žalos nei naudos.

„Poros nėra panašios į duris, kurios gali atsidaryti ir užsidaryti. Jos yra jautrios temperatūrai, o dėl karšto vandens jūsų oda gali paburkti, – aiškina Alison. – Geriausias būdas „atverti“ poras – nuvalyti odą, nes tai pašalins paviršinius riebalus, purvą ir makiažą, kurie gali būti jūsų veido paviršiuje.“

Makiažas sukelia aknę

Nors makiažas kartais suprantamas kaip vienas geriausių būdų paslėpti odos trūkumus, jis vienodai įgijo prie aknės prisidedančio veiksnio reputaciją. Tačiau pasirodo, kad šiame gande mažai tiesos, nes problemų gali kelti nebent tai, kaip šie produktai tepami ir nuvalomi.

„Nėra tyrimų, įrodančių, kad makiažas sukelia aknę. Jeigu makiažo tinkamai nenuvalote, tada ir prasideda problemos“, – tikina Alison.

Kvepalai atsiskleidžia trinant riešus vieną į kitą

Jeigu norite sustiprinti mėgstamiausių kvepalų kvapą, purkškite juos ant pulso taškų – šis patarimas yra teisingas, tačiau paplitusi praktika tuo pačiu tikslu patrinti riešus vieną į kitą yra paprasčiausiai neveiksminga. Tiesą sakant, kvepalų trynimas gali nuslopinti subtilias viršutines natas ir pagreitinti garavimą.

Plaukų skutimas verčia juos augti greičiau

Skutant kūno plaukus jie laikinai gali atrodyti tamsesni ir storesni, tačiau ne visada viskas yra taip, kaip atrodo. Pirmiausia, iš nuskustos odos pasirodo storoji folikulo dalis, tačiau bėgant laikui, augant plaukui toliau, ji suplonės. „Tai netiesa, nes plaukų folikulų dydžio pakeisti negalima“, – tikina Alison.

Plaukų kirpimas verčia juos augti greičiau

Nepaisant populiaraus įsitikinimo, plaukų pakirpimo dažnis jų augimo greitį veikia menkai. Plaukų sveikumą ir vešlumą lemia folikulų sveikata. Jeigu norite gražių ir stiprių plaukų, jiems reikia maistinių medžiagų.

Alison aiškina: „Pakirpimas jūsų plaukų augimui poveikio neturi, juk plaukai auga nuo šaknų.“

Tačiau kai organizmas negauna pakankamai maistinių medžiagų, tokios neesminės jo dalys, kaip plaukai ar nagai, tampa pirmosiomis, kurioms tai atsiliepia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)