Tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad plastinės chirurgijos operacija gali netgi sugriauti jūsų gyvenimą, ir chirurginio įsikišimo pasekmes teks slėpti netgi kruopščiau, nei pirminius kūno netobulumus. Taip pat nepamirškite, kad patyrusi akis bet kokiu atveju sugebės atskirti natūralią išvaizdą nuo plastinės chirurgijos specialistų darbo.

Taisyklingos plastinės operacijos paslaptis ir kelis metodus, kaip išsiaiškinti, ar išvaizda koreguota chirurginiu būdu, vienam rusų leidiniui papasakojo medicinos mokslų daktaras, plastinės chirurgijos specialistas Igoris Guliajevas.

Nosis

Viena iš „problemiškiausių“ ir dažniausiai tobulinamų žmogaus išvaizdos vietų yra nosis. Tačiau vertėtų suprasti, kad į tokią operaciją reikėtų žiūrėti atsakingai ir sąmoningai.

Prašydami chirurgo padaryti „dailią mažą nosytę, kaip pas tą Holivudo žvaigždę“, jūs labai rizikuojate. Į nosį nežiūrime atskirai, ji nebūna standartinė ir šiuo atveju labai svarbus individualus požiūris. Svarbiausia, į ką reikia orientuotis atliekant tokias operacijas – individualūs veido bruožai. Tik kartu su savo chirurgu (bet ne drauge, mama ar senele!) galima spręsti dėl pageidaujamos nosies dydžio ir formos. Ir, žinoma, rinoplastika yra pakankamai sudėtinga operacija, todėl labai svarbu chirurgo įgūdžiai ir patirtis.

Kaip atskirti. Kalbant apie tai, kaip atskirti natūralią nosį nuo „padarytos“, sėkmingos operacijos ir teisingos pooperacinės regeneracijos atveju suprasti praktiškai neįmanoma. O štai jeigu operacija nepavyko, bus akivaizdi disproporcija su veidu, o galbūt net deformacija ir asimetrija – tai matoma net plika akimi.

Idealios lūpos

Lupų didinimo procedūra tapo tokia populiaria, kad didmiesčius jau lengviau įsivaizduoti be eismo kamščių nei be merginų išpūstomis lūpomis. Tai pakankamai paprasta intervencija, kurios rezultatas neišvengiamai krenta į akis. Minusų ši procedūra praktiškai neturi, kaip ir akivaizdžių fizinio poveikio pėdsakų lūpose po jos. Tačiau čia neišvengiamai atkreipiamas dėmesys į žmonių veido bruožų proporcijas, o kartais ir atvirą kvailumą tų, kurie ryžtasi panašiai operacijai. Bendras patarimas skambėtų taip: nepersistenkite ir nemanykite, kad maksimaliai „pripumpuotos“ lūpos yra gražu.

Kaip atskirti. Yra daugybė būdų atskirti natūralias lūpas nuo nenatūralių. Pavyzdžiui, chirurginį įsikišimą galima atskirti pagal išplaukusį lūpų siluetą ir vertikalios juostelės apatinės lūpos viduryje nebuvimą. Taip pat kartais pakanka vien pažiūrėti į veido proporcijas. Prisiminkite kad stambios ir putlios lūpos smulkių bruožų veide yra didelė retenybė, todėl labai tikėtina, kad be didelio sunkumo galėsite atpažinti „pripumpuotų“ lūpų savininkę.

Ideali krūtinė ir sėdmenys

Toliau apie operacijas, dėl kurių natūralaus grožio vertintojai iki šiol aistringai ginčijasi su plastinės chirurgijos gerbėjais – sėdmenų ir krūtinės didinimas. Čia galioja taisyklė „daugiau tikrai nereiškia geriau“. Abiem atvejais didžiausia klaida yra neteisingai parinkti implantai bei netinkamas jų įstatymo būdas. Pavyzdžiui, netinkamai parinkus sėdmenis didinančius protezus galima ne tik deformuoti kūno linijas, bet ir susidurti su jų migravimu ir užpakalio deformacija. Tas pats galioja ir dirbtinei krūtinei.

Kaip atskirti. Jeigu paklausite, kaip atskirti dirbtinius sėdmenis nuo tikrų, tai pakanka pažiūrėti į tokius žmones kaip Kim Kardashian. Po to panašūs klausimai nekyla.

Dirbtinę krūtinę nuo natūralios galima atskirti pagal jos „dinamiką“, mat natūrali krūtinė yra paslankesnė, ir gulint dėl gravitacijos jėgos „išplaukia“. Dirbtinė krūtinė net ir atsigulus, kaip sakoma, „stovi vietoje“.

Taip pat reikia pažymėti, kad dirbtinės krūtinės be randų nebūna – tai neišvengiama operacijos sąlyga. Žinoma, šiuolaikinės technologijos leidžia juos padaryti mažiau pastebimus, tačiau visiškai išvengti randų kol kas neįmanoma. Krūtų didinimo operacijos atveju svarbiausia yra parinkti tinkamo dydžio implantus.

Idealūs akių vokai

Pakankamai paplitusi plastinės chirurgijos operacija – blefaroplastika, tai yra, minkštųjų audinių pertekliaus šalinimas viršutinių ir apatinių vokų zonoje. Ši operacija išsiskiria tuo, kad yra itin populiari net tik moterų, bet ir vyrų tarpe. Blefaroplastika praktiškai nepalieka jokių pėdsakų, nes pjūvis atliekamas natūralios voko klostės vietoje, junginėje ar palei blakstienų liniją.

Kaip atskirti. Praėjus pusei metų po operacijos randai išsilygina ir virsta plonytėmis šviesiomis linijomis, todėl atpažinti chirurginį įsikišimą tuo atveju, jeigu intervencija buvo sėkminga, įmanoma tik žiūrint labai iš arti ir žinant, kad buvo operuota. Tačiau jeigu jums atrodo, kad akys yra nenatūralios, gali būti, kad jums visiškai nesirodo – toks neigiamas poveikis galimas tokiu atveju, jeigu operacijos metu chirurgas pašalino pernelyg didelę audinių dalį, dėl ko žmogaus išskirtiniai bruožai pastebimai pasikeitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)