„Aš visiems labai linkėčiau išbandyti daug naujų dalykų. Netgi tas pačias pastelines spalvas, kuriomis jau ilgus metus pasaulyje visi dažosi, tačiau Lietuvoje tai dar atrodo kaip kažkokia naujovė. Kai nusidažau pasteline rožine spalva, žmonės gatvėje vis į mane atsisuka ir stebisi.

O spalvos yra labai geras dalykas, kuris mums padeda būti laimingesniems, šiek tiek pagamina serotonino mūsų smegenyse, kai mes kažkaip pasikeičiame ar nusidažome plaukus. Visa tai yra labai gerai.

Tad linkėčiau nebijoti eksperimentuoti, nenorėti visiems būti rudais ir juodais plaukais ar šaltomis blondinėmis“, – sakė grožio salono „Mad Beauty Squad“ plaukų stilistė.

A. Baužytė įvardino, kad pats didžiausias šių metų hitas – geltona spalva.

„Tokia bananinė, žiauriai ryški, itin geltona spalva. Geltoniausia, kokią tik galima įsivaizduoti. Taip, tai yra labai neįprasta, todėl tokie dalykai žmonėms yra labai oho, tad automatiškai visiems būna įdomu, dėl to taip ir atsitiko, kad ši spalva pasaulyje susilaukė tokio populiarumo.

O Lietuvoje, manau, kad ji dar ilgai nebus kaip tendencija. Man tenka dažnai lankytis Londone, o ten žmonės visiškai pamišę dėl šios spalvos. Ji labai gerai ir smagiai atrodo.

Dabar geltonos spalvos mada yra ne tik plaukuose. Pastaruoju metu labai daug kur matau, kad merginos dažosi šia spalva ir nagus. Tai kodėl taip nenudažius ir plaukų? Aišku, tokiai spalvai išgauti, pirmiausia reikia nusibalinti plaukus“, – pasakojo plaukų koloristė.

Pasak Aistės, tokia tendencija turėtų išlikti iki kitos vasaros.

„Anksčiau buvo madinga pilka plaukų spalva – visi ja dažėsi, kuri jau taip atsibodo. Tad aš labai tikiuosi, kad žmonės išdrįs ir nusidažys ryškiai geltonai. Atrodo, kad visi kratosi šios spalvos ir tai yra neįmanoma, bet iš tikrųjų tai yra labai linksma spalva ir su ja labai smagiai galima sužaisti įvaizdyje“, – teigė specialistė.

Plaukų tendencijas analizuojanti A. Baužytė mano, kad nėra pasenusių ir nebemadingų spalvų. Dabar madinga yra būtent tai, kas kiekvienai asmeniškai labiausiai tinka, o kas netinka – tai to geriau ir nesirinkti.

„Jeigu jautiesi gerai savo sukurtame stiliuje – tai yra puiku. O kaip geriau nesidažyti, tai išskirčiau labai griežtą „ombre“, kur labai juodas viršus ir labai balta apačia. Šitas dalykas jau visur matytas. Ne, geriau taip nereikia“, – sakė ji.

Taip pat specialistė įvardijo pagrindines moterų klaidas, kurios yra daromos dažant plaukus: „Per daug išbalina plaukus nenaudodamos jokių apsauginių priemonių. Per daug užsijuodina plaukus. Pas mus nėra tamsiaodžių merginų, tačiau visos įsivaizduoja, kad labai gražiai atrodys juodais plaukais, o taip dažniausiai nebūna arba atrodo labai keistai. O trečias dalykas – nenorėjimas kirpti plaukų. Atrodo, kad ilgis joms yra viskas, bet iš tikrųjų ta šluota ant galiukų yra labai blogai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)