Šį kartą naujovių ėmėsi „Lumenekosmetika, pristačiusi naują liniją „Harmonia“, kur didžiąją dalį testuojamų produktų sudėties sudaro natūralūs aliejai ir ekstraktai. Pastebėsiu, jog tai nėra ekologiška kosmetika ir neturi jokio ekologiškos kosmetikos sertifikato.

Kosmetika įkvėpta Šiaurės šalyse šimtmečius puoselėjamų grožio ritualų. Priemonės sukurtos naudojant veiksmingas natūralias sudedamąsias medžiagas, skirtas valyti, skaistinti ir atnaujinti veido odą, kuri dėl šiuolaikinio gyvenimo spartos yra paveikta oro užterštumo, streso ir išvarginta.

Pasak gamintojo, produktų ingredientai gaunami iš vietinių miškų ir laukų. Tad produktuose yra durpių, tyro arktinio šaltinio vandens ir beržų juodgrybio „čaga“ sudedamųjų medžiagų derinys. Išskaičius visas sudėtines dalis tampa akivaizdu, kad natūralių aliejų ir ekstraktų čia itin daug. Gausu mineralų, vitaminų ir antioksidantų, kurie gali išsaugoti grožį – raminti, atkurti ir balansuoti pavargusią jautrią ir išsausėjusią odą.

Beržų juodgrybiai „čaga“ – kiekvieno produkto pagrindinė sudedamoji medžiaga. Tai viena vertingiausių natūralių sudedamųjų medžiagų visame pasaulyje. Jau šimtmečius plačiai vartojami tradicinėje medicinoje kovojant su stresu ir žalingu aplinkos poveikiu. Nustatyta, kad juose yra ne mažiau kaip 215 įvairių fitochemikalų.

Tarp juose esančių svarbiausių mineralų – kalcis ir magnis, juose yra vitaminų B1, B2, B3, B5 B6 ir D2, taip pat įvairių polifenolių ir beta gliukanų.

Džiugu, kad kosmetikoje nėra SLES, PEG, silikonų, mineralinių aliejų, sintetinių dažiklių, tačiau neapsieita be sintetinio konservanto phenoxyethanol, kuris „bado akis“ kiekvieno produkto sudėtyje.

Populiari kosmetikos saugumo vertinimo duomenų bazė „SkinDeep“ phenoxyethanol apibūdina kaip alergeną, kuris yra neurotoksiškas. Tad jau taip išgryninus kremo sudėtį į natūralią, buvo galima pasirinkti ir ne tokį aršų konservantą, o, pavyzdžiui, tokius, kurie naudojami ekologiškoje kosmetikoje.

Pažvelgiau kritiškai ir po trijų savaičių naudojimo įvertinau kosmetikos rezultatą.

Valiklis

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Kasdienis valiklis su durpėmis virsta putomis, išskaidančiomis riebalus, nešvarumus ir makiažo likučius – taip pašalinami visi nešvarumai.

+ Giliai valo ir skaistina odą. Malonus kvapas.

- Tokia priemonė nėra patogi naudoti makiažui nuvalyti, geriau rinkčiausi micelinį vandenį, bet jo gamintojo linijoje nėra. Tad valiklį naudojau rytais, kaip prausiklį.

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Serumas

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Oda tapo glotnesnė ir sudrėkinta, atrodo sveikai. Patogi pakuotė.

- Minusų, be anksčiau minėto konservanto – phenoxyethanol –, nepastebėjau.

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Drėkinamasis kremas

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Maitina ir saugo odos drėgmę vienu metu. Mažina sausumo sukeltą diskomfortą ir paraudimą. Oda tampa švelni ir elastinga. Veidas spindi. Malonus kvapas, primenantis SPA procedūras.

- Prasta pakuotė, nes kaskart vyksta sąlytis su pirštais. Skysta konsistencija, tad tikrai pakuotė galėtų būti pritaikyta išpurkšti kremą dozatoriumi. Naudojau kaip naktinį kremą, nes dieninį renkuosi su SPF, o čia jo pasigedau. Naudojant kremą indelyje susidaro kondensatas ir kremo paviršius tampa vandeningas. Tačiau dėl to labai nesisielojau, nes natūraliuose kremuose tobulą konsistenciją visada sunku išgauti. Tad labiau džiaugiuosi natūraliomis sudedamosiomis medžiagomis nei idealia kremo tekstūra.

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Durpių kaukė

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Suteikia skaistumo, ramina. Oda tampa glotni.

- Minusų nepastebėjau. Gamintojai rašo, kad siekdami geriausio rezultato, kaukę geriausia naudoti einant į sauną, kad jos karštyje atsiskleistų durpių galia. Tačiau kaukės saunoje man nepavyko panaudoti. Todėl poveikio pasakyti negaliu.

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Kūno šveitiklis

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Kūno šveitiklis su durpėmis ir druska švelniai pašalina sausas odos daleles, oda tampa švelni ir minkšta, sveikai atrodo.

- Tamsiai rudos spalvos kūno šveitiklis tepa vonią. Panaudojus reikia gerai viską išvalyti.

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Kūno losjonas

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Maitina, gaivina ir ramina. Oda tampa švelni ir elastinga. Nebelieka sauso odos pojūčio, tempimo. Patogus dozatorius.

- Jeigu nebūtų sintetinio konservanto – phenoxyethanol – losjonas būtų idealus.

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Balzamas

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

+ Smagu, kad šis balzamas yra universalus ir juo galima tepti viską, ką tik norisi. Maitinamasis balzamas neleidžia odai išsausėti.

+ Gamintojai nurodo, kad balzamas tinka išsausėjusioms vietoms – alkūnėms, nagų odelėms, lūpoms. Tačiau, kaip „Kosmetikos DNR“ teigia, būtent phenoxyethanol yra nerekomenduojamas naudojimui aplink lūpas. Tad labai keista, kad šią priemonę, kurioje yra šio konservanto, siūloma naudoti būtent lūpoms.

Sudėtis:

"Lumene" natūralios kosmetikos linija

Galutinis rezultatas: stilingas pakuočių dizainas, puiki natūralių priemonių sudėtis ir vienintelis koją priemonėms kišantis aršus sintetinis konservantas – phenoxyethanol.

Taip pat, mano manymu, šioje linijoje trūksta paakių kremo. Produkcijos paletę galėtų papildyti ir BB ar CC kremas su SPF apsauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)