Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ makiažo meistrė Julija Jermakova dalijasi naudingais patarimais bei gudrybėmis apie įvairių tekstūrų derinimą, rašoma pranešime spaudai.

Kaip išsirinkti tobulai tinkančią lūpų dažų spalvą?

Makiažo specialistai renkasi vienu ar dviem tonais už natūralią lūpų spalvą tamsesnius atspalvius – tai pagrindinė taisyklė tobulam, natūraliam lūpų makiažui.

Šviesios, rožinio atspalvio odos savininkėms J. Jermakova pataria rinktis rausvai rudus, subtilius smėlio ir pilkšvai rusvus lūpų dažus. Tačiau derėtų vengti oranžinių tonų – jie jus blyškins.

Įdegusios odos spindesį puikiai paryškins natūralūs persikų tonai, o auksiniai, irisų ar karamelės lūpų dažai puikiai tiks vidutinio tamsumo ar gelsvai rudai odai.

„Jei norite, kad lūpos atrodytų putlesnės, užuot tepusios dažus ant lūpų tiesiai iš tūbelės, užtepkite juos pirštais“, – pataria vizažo meistrė.

Spalvų gama, paryškinanti akių grožį

Šviesią odą turinčios moterys akis gali paryškinti natūraliais rožiniais šešėliais. Julija pabrėžia, kad ši spalva puikiai tiks, jei akys yra žalios arba žalsvai rudos. O jeigu odos atspalvis šiltesnis, rekomenduojama rinktis persikinių spalvų gamą – ji nuostabiai dera prie žydrų akių.

Norint sukurti ryškesnį makiažą, verta išbandyti rausvai violetinius šešėlius – jie puikiai paryškins bruožus, ypač jei akys rudos. Ant įdegusios odos specialistė siūlo natūralias spalvas derinti su blyškiais medienos ar sodriais šampano atspalviais – akys taps dar ryškesnės ir „gilesnės“.

Žaiskite su atspalviais

Norint paryškinti veido bruožus, parinkti prie odos derantį spalvos toną neužtenka – reikia išmanyti, kiek ir kokių makiažo priemonių naudoti. Anot J. Jermakovos – itin šviesi oda nuostabiai atrodys paryškinta rožiniais skaistalais bei koralinio atspalvio bronzinančia pudra.

Vidutinio tamsumo odai makiažo meistrė siūlo rinktis šiltesnes spalvas: sodriai rudą bronzinančią pudra ir persikinio pigmento turinčius skaistalus. Karamelinės spalvos odai puikiai tiks raudono vyno spalvos bronzinį atspalvį suteikianti pudra ir oranžiniai skaistalai.

Derinkite įvairias tekstūras

Norint susikurti madingą, natūralų įvaizdį, svarbios ne tik spalvos, bet ir tekstūros. Šių dienų populiariausia patchwork technika – matinių ir blizgių tekstūrų derinimas.

Madingojo makiažo eigą nupasakoja Julija: „Įvaizdį kurti pradėkite nuo lengvo makiažo pagrindo. Tuomet padenkite veidą matine, bronzinį atspalvį suteikiančia pudra. Veido modeliavimui naudokite švytėjimo suteikiančią pudrą, ja paryškinkite skruostikaulius ir viršutinės lūpos kontūrą. Taip lūpos vizualiai padidės, o skruostai atrodys putlesni. Sumodeliavus veidą, akių vokus padenkite blizgiais šešėliais, lūpas paryškinkite aksominės aksominės tekstūros dažais.“ – žingsnis po žingsnio tekstūrų derinimo eigą nupasakoja makiažo meistrė.

Natūraliam įvaizdžiui išbaigti – nepamirškite nagų!

Kūno spalva nulakuoti nagai atrodo nepaprastai elegantiškai ir prabangiai, pabrėžia klasikinį stilių ir moteriškumą, bet nėra nuobodūs. Lakuojant nagus nude spalva, svarbu išsirinkti tinkamą atspalvį.

Šviesiai, šaltoko atspalvio odai ypač tinka rausvas ar rožinis nagų laikas. Pagyvintas sidabriniu blizgesiu, toks derinys išryškins odos spindesį. Pilkšva spalva įvaizdį daro šiek tiek drąsesnį. Abrikosų, karamelės ar kreminės spalvos labiausiai dera prie šilto atspalvio odos. Tamsesnės odos savininkėms J. Jermakova rekomenduoja vėsius ir pilkšvus žemės tonus su trupučiu rudo atspalvio. Auksinis blizgesys sustiprins įdegusios odos švytėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją