„Didžiausios grožio problemos vasaros metu yra nutekėjęs blakstienų tušas, į raukšleles aplink akis „subėgę“ akių šešėliai ir blizgantis veidas, tačiau visų šių bėdų galima išvengti“, – sako „Camelia“ grožio konsultantė Alina Gadeikytė ir priduria, kad šių nemalonių problemų sprendimas – naudoti vandeniui atsparią kosmetiką, kurios galima įsigyti ir vaistinėse.

Kaip šias priemones atskirti iš gausybės kitų? Paprastai ant pakuotės reikia ieškoti angliško užrašo waterproof (liet. atsparus vandeniui), nurodoma pranešime spaudai.

Priemonių įvairovė

Laikai, kai buvo galima įsigyti tik vandeniui atsparų blakstienų tušą, jau seniai praeityje. Šiandien vaistinėse parduodami ne tik daugelio moterų išbandyti waterproof užrašu paženklinti blakstienų tušai, bet ir akių pieštukai bei kontūro pluksnelės, ilgai išliekantys lūpų dažai, odai matinį atspalvį suteikiančios ir nuo blizgėjimo saugančios makiažo bazės bei pagrindai.

Pasak A. Gadeikytės, šiandien priemonių, leidžiančių pasidaryti ne tik nepriekaištingai atrodantį, bet ir išsilaikantį makiažą net ir karštą dieną, tikrai gausu. Makiažo kokybė labai priklauso nuo to, ar tinkamai buvo paruošta veido oda. Jeigu, pavyzdžiui, riebią odą turinti moteris nuvalys veidą pieneliu, kuris yra skirtas sausai odai, tai veido oda greitai susiriebaluos ir ims blizgėti, o makiažas greitai nutekės.

„Prieš darant makiažą sausą arba dehidratuotą odą reikėtų patepti drėkinančia priemone. Tokią odą turinčioms moterims negalima apsiriboti vien drėkinamaisiais kremais, joms papildomai reikėtų naudoti intensyviai drėkinančias kaukes, serumus“, – pataria grožio konsultantė A. Gadeikytė.

Siekiant išvengti odos blizgėjimo, mišrią ir riebią odą turinčių moterų vasaros kosmetinėje turėtų atsirasti matinį atspalvį suteikianti makiažo bazė ir pagrindas. Moterys, kurios visą dieną nori atrodyti taip, tarsi būtų ką tik pasidažiusios, turi nepamiršti tinkamai užfiksuoti makiažą. Priemonių yra pačių įvairiausių, jas geriausia rinktis atsižvelgiant į savo odos tipą.

Pavyzdžiui, sausą odą turinčioms moterims makiažo pagrindą galima užfiksuoti kompaktine ryžių pudra, o riebios ir mišrios odos savininkėms – biria bambukine pudra, kurios sudėtyje nėra talko, tad ji neužkimštų porų. Galima fiksuoti ir purškiamu makiažo fiksatoriumi. Dėl šios priemonės veidas atrodo taip, tarsi makiažas buvo ką tik padarytas.

Tinkamas valymas

Naudojant vandeniui atsparią dekoratyvinę kosmetiką reikėtų pasirūpinti ir tokiam tinkamomis makiažo valymo priemonėmis: akių makiažo valikliu, miceliniu vandeniu. A. Gadeikytė perspėja, kad nors vandeniui atspari kosmetika gali šiek tiek sausinti veido odą, tačiau tarp gausybės prekių galima rasti makiažo bazių, matinį atspalvį suteikiančių kremų (pastarieji tinkami naudoti, kaip makiažo pagrindai), turinčių odą drėkinančių ingredientų.

„Žinoma, drėkinti odą bet kuriuo atveju reikia, nes tai yra viena pagrindinių odos sveikatos ir jaunystės paslapčių“, – teigia grožio konsultantė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)