Šiandien visi žmonės ieško tos stebuklingos priemonės, kuri galėtų leisti džiaugtis spindinčia, skaisčia ir nesenstančia oda. Kadangi grožio rinkoje produktų pasiūla vis gausėja, siekiant tobulos veido odos taip ir kyla pagunda išleisti jai vis daugiau ir daugiau pinigų. Tačiau dermatologė Melanie Hartmann iš Hamburgo teigia, kad pinigų leidimas įvairiausiems losjonams ir kremams dažnai geli būti tik lėšų ir laiko švaistymas.

Ekspertė atskleidė, kad užsikimšusios poros, raukšlelės ir spalvos nelygumas atsiranda ne dėl kokių nors ypatingų priemonių stygiaus, o dėl daugybės kasdienių klaidų, kurias mes darome ją prižiūrėdami. Su „Vogue Australia“ kalbėjusi M. Hartmann atskleidė, kokias dažniausiai darome klaidas, kurios iš mūsų atima odos elastingumą, stangrumą ir jaunatviškumą.

Nenuvalytas makiažas

Dermatologė teigia, kad pati blogiausia odos priežiūros klaida – prieš miegą nenuvalytas makiažas. Jeigu prieš miegą ant veido paliekate makiažą, tai gali užkimšti poras, paskatinti inkštirų atsiradimą, pagilinti raukšleles.

„Makiažo nuvalymas lemia skirtumą tarp gražios, švytinčios odos ir papilkėjusios veido odos su užkimštomis poromis“, – sakė M. Hartmann leidiniui „Vogue Australia“.

Veidas plaunamas per retai

Odos priežiūros specialistė iš Vokietijos įspėja, kad jeigu nepakankamai dažnai prausite veido odą, ilgainiui tai turės nemalonias pasekmes. M. Hartmann pataria normalią ir riebią odą turintiems žmonėms plauti ją du kartus per dieną – kartą ryte ir kartą prieš miegą. Jeigu jūsų oda jautri arba sausa, tuomet ją pakaks nuplauti kartą per dieną, prieš miegą.

Neatsikratoma mirusių ląstelių

M. Hartmann teigia, kad ant veido odos esančių negyvų ląstelių turėtume atsikratyti kasdien valydami ją šepetėliu. Jeigu negyvų ląstelių nepašaliname, oda atrodo pilka ir pavargusi. Pasak dermatologės, nuvalydami paviršinį odos sluoksnį geriname kraujotaką ir oda atrodo skaistesnė.

Veidas nemasažuojamas

Pasak dermatologės, jeigu į kasdienės odos priežiūros rutiną įtrauktumėme kelias minutes trunkantį veido masažą, oda akivaizdžiai taptų putlesnė, o jos spalva – gražesnė. Taigi, specialistė pataria nepamiršti, kad masažas skirtas ir veidui! Tereikia keturias ar penkias minutes kas vakarą pamasažuoti veidą, kad suintensyvėtų kraujotaka ir pagerėtų odos būklė.

Neteisinga odos priežiūros produktų seka

Net jeigu pirksite pačius geriausius losjonus ir kremus, tai neduos jokios naudos, jeigu juos tepsite neteisinga tvarka, įspėja M. Hartmann.

„Net jeigu turite geriausius rinkoje siūlomus odos priežiūros produktus, jūsų oda negaus iš jų visos naudos, jeigu naudosite juos netinkamai“, – aiškino dermatologė leidiniui „Vogue“. Taip pat ji įspėja, kad jeigu norite sveikos ir apsaugotos odos, būtina naudoti apsaugą nuo saulės, nepriklausomai nuo to, koks oras lauke.

Taigi, ekspertė atskleidė teisingą odos priežiūros produktų eiliškumą:

1. Makiažo valiklis

2. Veido valiklis

3. Tonikas ar eksfoliatorius

4. Serumai, veido dulksna

5. Akių kremas

6. Drėkinamasis kremas

7. Veido aliejus

8. SPF

Miego trūkumas

M. Hartmann savo klientams rekomenduoja laikytis taisyklės „dukart aštuoni“. Tai reiškia, kad per parą būtina miegoti aštuonias valandas ir išgerti aštuonias stiklines vandens. Vis dėlto, dermatologė įspėja, kad miegas gali paskatinti raukšlių atsiradimą.

„Nors geras nakties miegas yra labai svarbus ląstelių regeneracijai, jeigu miegate ant šono ar ant pilvo, veidas patiria nemenką spaudimą, dėl ko ilgainiui atsiranda raukšlės“, – aiškina M. Hartmann. Jeigu norite šį spaudimą sumažinti, ekspertė pataria nepagailėti pinigų šilkiniam pagalvės užvalkalui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)