Ilgametę patirtį turinti kosmetologė Edita Debesys pataria, kaip teisingai savo veido oda paruošti ir ją prižiūrėti visą vasarą, nurodoma pranešime spaudai.

Pasak specialistės, iki šiltojo metų sezono geriausia pasidaryti eksfolijuojančias, odos regeneraciją skatinančias ir drėkinančias procedūras. Riebią veido odą turinčioms moterims ji rekomenduoja atlikti veido valymą, sausą odą turinčioms – drėkinančias-maitinančias procedūras, o jei jūsų veido oda pigmentuota, prieš vasarą rekomenduojama atlikti balinančias procedūras.

„Svarbu, kad moterys, turinčios mišrią veido odą, nepamirštų, jog ir odą reikia prižiūrėti kaip dviejų skirtingų tipų – riebesnėms vietomis reikėtų naudoti valančias bei poras sutraukiančias priemones, o sausesnėms zonoms būtinas intensyvus drėkinimas. Privalu maksimaliai atstatyti odos drėgmę bei apsauginį odos barjerą. Visiems odoms tipams reikalingas drėkinimas: drėkinantys serumai, kremai, kaukės“, – pataria E. Debesys.

Kosmetologė pataria vasarą vengti stiprių eksfoliuojančių procedūrų, šveitimų, priemonių su alkoholiu ir kitomis lakiomis medžiagomis.

„Karštis, saulė, dulkės, vėjas, sūrus jūros vanduo dirgina ir džiovina odą, dėl to oda ima kimštis, sausėti ir greičiau senti. Pagausėja riebalų bei prakaito išsiskyrimas, atsiranda didesnis odos dehidratacijos pavojus. Nepamirškite, jog šiltuoju metų laiku ypač svarbu gerti vandenį.

Papildykite savo lentynas lengvomis, neagresyviomis priemonėmis: tokiomis kaip lengvi pienelio pavidalo, geliniai ar putų prausikliai, drėkinantys kremai, atsigaivinimui ir papildomam drėkinimui įsigykite serumą su hialurono rūgštimi, antioksidantais C ir E vitaminais. Terminis vanduo ne tik padės sudrėkinti odą, tačiau ir atgaivins ją“, – priduria specialistė.

1-2 kartus per savaitę rekomenduojama atlikti lengvą odos šveitimą, tačiau reikėtų vengti abrazyvinių šveitiklių. E. Debesys pataria namų sąlygomis pasigaminti ledukų su raminančiomis arbatžolėmis, tokiomis kaip ramunėlės, medetkos, agurklė, šalavijas, kurie padės nuraminti ir atgaivinti saulės ir dulkių išvargintą jūsų veido odą.

Taip pat nereikėtų pamiršti ir saulės kaitroje visada naudoti kremus su atitinkamu SPF filtru. „Veido odos priežiūra vasarą turėtų skirtis nuo kitų metų laikų tuo, jog jūsų priemonės turėtų būti lengvesnės, daugiau dėmesio skirkite drėkinimui ir naudokite didesnius saulės filtrus nei kitais metų laikais. Na, o makiažio pagrindui rekomenduoju BB kremus su saulės filtrais ir mano mylimas sausas mineralines pudras“, – pataria kosmetologijos ekspertė.

Susiruošus atostogauti ten, kur saulė kaitresnė nei Lietuvoje, E. Debesys pataria porą savaičių prieš kelionę atlikti valomąsias veido procedūras, kad oda spėtų regeneruoti. Taip pat ji rekomenduoja atlikti ir drėkinančias, skaistinančias procedūras.

„Pasidarykite viso kūno pilingą, drėkinimą. Kuo oda bus drėgnesnė, tuo didesnė tikimybė, jog įdegis bus gražesnis, tolygesnis ir ilgiau išsilaikys. Su savimi į kelionę pasiimti lengvas, poras nekemšančias priemones. Būtinai prauskite ir drėkinkite odą bent du kartus dienoje. Čia labai svarbūs ir paakių kremai, nes akių vokų oda itin plona ir dirgli.

Papildomai priežiūrai galite įsigyti raminančias ir drėkinančias bioceliuliozines kaukes, kurias lengva užsidėti. Išsirinkite savo odos fototipui tinkamą saulės apsaugą, saulėtose šalyse rekomenduoju mažiausiai SPF 30. Puikiai pravers terminis vanduo.

Jei oda linkusi į pigmentaciją, geriausia jos nedeginti, bent jau veidą patepti ne mažesniu nei SPF 50 ir pridengti kepuraite. Kremą tepkite 15 min prieš saulės vonias kas 2 valandas arba po maudynių. Pradžioje deginkitės arba tada, kai saulė nėra kaitriausia (iki 11 val. arba nuo 16 val.) arba labai saikingai po 15 min. vieną ir kitą kūno pusę. Nepamirškite saulės akinių, jie jus apsaugos nuo priešlaikinių raukšlių formavimosi“, – odos priežiūros taisykles vardina specialistė.

Tinkamai prižiūrėjus odą atostogų metu, grįžus į namus odą bus galima prižiūrėti įprastai. „Puikus pasirinkimas būtų apsilankyti pas kosmetologę ir atlikti raminančias bei drėkinančias procedūras. Na, o jei nudegėte ir oda pradedėjo luptis, naudokite drėkinamąsias priemones, turinčias vitamino E – tepkite bent kartą per dieną, taip sumažinsite diskomfortą“, – sako E. Debesys.

Katės formos akiniai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)