Pasak pedikiūro meistrės Sandros Solo, šiuo laikotarpiu klienčių skaičius išauga net kelis kartus, rašoma „Oda“ klinikos pranešime spaudai. Specialistė primena, kad pėdoms dėmesio reikėtų skirti nepriklausomai nuo sezono – reguliariai lankytis pas profesionalus, prižiūrėti namie ir išbandyti naujoves, kurių apstu ir šioje grožio srityje.

Kokios pagalbos reikia mūsų pėdoms

Pėdoms tenka visas mūsų kūno svoris, todėl nuolatinė jų priežiūra svarbi ne tik dėl estetinės išvaizdos, bet ir bendros higienos. Kaip dažnai turėtų būti atliekamas pedikiūras priklauso nuo pėdų būklės: jei ji gera, procedūrą galima atlikti kas penkias savaites, o jei kamuoja problemos, pas specialistą verta apsilankyti maždaug kas tris savaites.

Pasak pedikiūro meistrės S. Solo, dažniausiai klientės skundžiasi išsausėjusia ir suragėjusia pėdų oda, nuospaudomis, diskomforto jausmą gali kelti įaugę nagai.

Sausa, šiurkšti, šerpetojanti oda bene dažniausiai pasitaikanti problema. „Tam įtakos turi ne tik drėgmės ir lipidų trūkumas, bet ir mūsų gyvenimo būdas, mityba ar net genetiniai veiksniai. Nemalonų sausų pėdų pojūtį sumažinsite naudodami specialias, intensyviai drėkinančias kojų priežiūros priemones“, – pataria specialistė.

Dar daugiau bėdų gali pridaryti netaisyklingai kerpami ir dėl to į minkštuosius audinius įaugę nagai. Laiku nesikreipus pas pedikiūro specialistą, gali susidaryti pūlinys, prasidėti skausmingas uždegimas ir tuomet prireiks jau chirurgo pagalbos.

Reguliariai atliekama pedikiūro procedūra padeda kovoti ir su nuospaudomis. Pasak S. Solo, pėdų nuospaudos – tai apsauginė kūno reakcija į ilgalaikį mechaninį spaudimą. Jos gali formuotis pado viršuje ar šone, ant kulno ir kojų pirštų, tarpupirščiuose, sukeldamos nemalonius, skausmingus pojūčius.

„Norėdami išvengti nuospaudų, avėkite patogią avalynę, lankykitės pas pedikiūro specialistą, išbandykite tam pritaikytus gelinius įtvarus“, – pataria meistrė.

Pamirškite peiliukus

Suragėjusi oda – dar viena problema, dažnai kamuojanti mūsų pėdas. Ji atsiranda, kai dėl nuolatinio spaudimo įsijungia apsauginiai organizmo mechanizmai ir oda ima storėti. Pasak meistrės, suragėjusiam odos sluoksniui pašalinti jokiu būdu nereikėtų naudoti peiliukų.

Pedikiūras

„Peiliukai pažeidžia odos vientisumą, todėl ilgainiui sulauksite atvirkštinio efekto – suragėjusi oda dar greičiau atsinaujins ir bus storesnė“, – įspėja S. Solo. Ji rekomenduoja rinktis saugesnį ir efektyvesnį rūgštinį pedikiūrą.

„Organinė rūgštis tepama ant reikiamų pėdų zonų ir paliekama veikti, kol tvarkomi nagai. Rūgštis suminkština negyvą sukietėjusią pėdų odą, kurią po to meistras lengvai pašalina šiurkščia mentele. Procedūra išsaugo odos vientisumą, ji tampa lygi ir švelni. Be to, nuolat atliekant rūgštinį pedikiūrą, pėdų odos suragėjimas ima mažėti“, – naujovės privalumus vardina pedikiūro specialistė.

Populiariausia sezono spalva

Kasdienės pėdų priežiūros nereikėtų pamiršti ir namuose. Pedikiūro meistrė pataria atgaivinti pavargusias pėdas vonelėmis su druska ar aliejais, atlikti pėdų mankštą, palepinti kaukėmis, naudoti pėdų priežiūrai skirtas priemones.

Pedikiūras

Sveikų pėdų grožį dar labiau pabrėžia nagų lakavimas, be kurio neapsieina praktiškai nė viena pedikiūro procedūra. S. Solo siūlo atkreipti dėmesį violetinę spalvą ir visus jos atspalvius, nuo tamsiai sodrios iki pastelinės levandų ar šiek tiek su rausvumo akcentu. Tai – šio pavasario-vasaros favoritė.

„Nors spalvų pasirinkimas ir priklauso nuo sezono tendencijų, visgi lietuvės yra ištikimos klasikai ir dažniausiai renkasi raudoną spalvą ar prancūzišką lakavimą“, – pastebi pedikiūro meistrė S. Solo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)