Viena pagrindinių nepriekaištingo makiažo pagrindo padengimo paslapčių – tinkamas odos paruošimas. Tad derėtų niekada nepamiršti sudrėkinti veidą kremu, o lūpas – balzamu.

Seminaro akimirkos

Prieš padengdama veidą makiažo pagrindu, vizažistė maskuokliu nubrėžė apverstą trikampį ant modelio paakių. Tuomet švelniai išsklaidė, taip užmaskuodama patamsėjimus.

Seminaro metu M. Atkins paaiškino, kaip išsirinkti tinkamiausią makiažo pagrindo atspalvį. Ant žandikaulio užtepkite keletą skirtingų pudros atspalvių ir švelniai išsklaidykite. Jei makiažo pagrindas tarsi susilieja su oda, tai – jūsų atspalvis.

Seminaro akimirkos

Makiažo pagrindą M. Atkins pasirinko tapšnojamaisiais judesiais tepti ir išsklaidyti rankomis. Veido netobulumus, tokius kaip spuogai ar randai po spuogų, papildomai užmaskavo maskuokliu. Tuomet veidą užfiksavo biria pudra, kad makiažas išsilaikytų kuo ilgiau.

Vizažo meistrė modeliui veidą formavo bronzantu – juo švelniai nubrėžė liniją nuo ausies įstrižai skruostų. Produktą švelniai išsklaidė. Skruostus paryškino rausvais skaistalais, o veidui skaistumo suteikė ant iškiliausių vietų tepdama šviesą atspindinčią priemonę.

Vizažistės pamoka

Antakiai modeliui buvo suformuoti ir paryškinti pieštuku, atitinkančiu natūralią modelio plaukų spalvą.

Rankose laikydama juodą akių pravedimą, vizažistė papasakojo, kaip išsisukti, jei nubrėžėte nelygią liniją.

Viskas daug paprasčiau nei manote – tiesiog išsklaidykite priemonę, taip sukursite padūmavusių akių efektą.

M. Atkins modeliui padažė ir viršutines, ir apatines blakstienas. Pastarąsias dažė labai švelniai – vos priliesdama, kad ant apatinių blakstienų nebūtų per daug tušo.

Seminaro akimirkos
Vizažistės pamoka

Jei akys arba kontūravimas yra pakankamai ryškus, užteks lūpas padažyti rausvais dažais. Beje, lūpdažį galite naudoti ir kaip skaistalus. Tereikės užtepti jų šiek tiek ant skruostų ir tuomet švelniai išsklaidyti.

Seminaro akimirkos
TOP 10 vizažo meistrės M. Atkins patarimų DELFI Stilius skaitytojams:

1. Tepkite makiažo pagrindą tapšnojamaisiais judesiais, kruopščiai išsklaidykite!

2. Įsitikinkite, kad makiažo pagrindo spalva idealiai atitinka jūsų odos atspalvį. Padengę veidą pudra, turėtumėte matyti savo odą. Geriausias makiažo pagrindas yra tas, kuris atrodo nematomas ant jūsų odos. Didžiausia klaida – tai akivaizdus skirtumas tarp jūsų veido ir kaklo odos atspalvių.

3. Maskuoklio atspalvį rinkitės vienu, daugiausiai dviem tonais šviesesnį nei jūsų makiažo pagrindas.

4. Jei jūsų paakiai patamsėję, paburkę, nukreipkite dėmesį kitur – rinkitės sodrius rožinio atspalvio skaistalus. Rožinio atspalvio skaistalai suteiks žvalumo ir jaunatviškumo.

5. Antakių priemonę derėtų rinktis tokios pat spalvos kaip ir jūsų natūrali plaukų spalva. Per šviesūs ir per tamsūs atspalviai sukurs nepageidaujamą kontrastą.

6. Norite putlesnių lūpų? Tepkite permatomą lūpų blizgį tiesiai ant lūpų vidurio.

7. Nepersistenkite su matinį efektą suteikiančia kompaktine pudra – veidas atrodys nenatūraliai, tarsi suplotas. Jei jūsų oda nėra riebi, rinkitės skaistumo suteikiančią kompaktinę pudrą – taip suteiksite veidui gaivumo.

8. Matinį efektą sukuriantis makiažo pagrindas – geras sprendimas tik tuo atveju, jei jūsų veido oda išskiria daug sebumo. O štai moterims, turinčioms mišrią ar sausą odą, matinis pagrindas gali sukurti vadinamąjį kaukės efektą. Tuomet ir tolesnių produktų padengimas taps sudėtingesnis. Tokiu atveju reikėtų rinktis skaistinantį makiažo pagrindą, o įprastus skaistalus keisti į kreminius.

9. Jei turite probleminius paakius, nedažykite apatinių blakstienų, antraip atkreipsite dėmesį į paburkimus. 2-3 sluoksniais dažykite tik viršutines.

10. Jei esate patenkinti savo antakių forma, naudokite tik tik atspalvį suteikiančia antakių žele. Jei, vis dėlto, norėtumėte formą pakoreguoti – naudokite antakių pieštuką ir/arba antakių šešėlius.

Seminaro akimirkos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)