Svarbu tinkamai pasiruošti

Nusprendus dažyti plaukus namuose, visų pirma, reikėtų juos tinkamai paruošti. Patariama kelias dienas prieš plaukų dažymo procedūrą pasidaryti maitinančią plaukų kaukę. Taip pat labai svarbu bent vieną dieną prieš numatytą procedūrą neplauti plaukų, o plaukų dažymą atlikti tik ant sausų plaukų. Tokiu būdu atlikta procedūra bus kur kas kokybiškesnė – dažai geriau įsisavins į plaukus, be to, riebalinis plauko sluoksnis atlieka apsauginę funkciją, todėl dažai mažiau pažeis plauką, rašoma „Camelia“ pranešime spaudai.

„Tačiau, reikia nepamiršti, kad jei prieš plaukų dažymą buvo naudotos plaukų formavimo priemonės, tokios kaip plaukų lakas, putos ar želė, būtina jas išplauti, nes kitu atveju plaukų dažai neįsisavins spalvos ir dažymas bus atliktas veltui“, – pataria mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.

Plaukų dažymas namuose

Dažų pasirinkimas

Dažant plaukus namuose, visų pirma, reikia žinoti savo plaukų būklę bei natūralių plaukų spalvą. Tai padės atrasti tinkamą plaukų dažų spalvą. Dažniausiai ant dažų pakuočių vaizduojami spindintys, ryškūs plaukai suklaidina pirkėjus, todėl derėtų neapsigauti, nes neretai pavaizduota spalva neatitinka realybės, kadangi kiekvienas plaukas įsisavina dažus skirtingai.

„Norint dažyti plaukus namuose, patarčiau rinktis keliais tonais už natūralius plaukus tamsesnius ar atitinkamai šviesesnius plaukų dažus. Jeigu siekiama kardinalių pokyčių, rekomenduočiau apsilankyti pas specialistus, kadangi itin didelis plaukų spalvos skirtumas gali ne tik pažeisti plaukus, bet ir pasiektas rezultatas neatitiks lūkesčių“, – teigia vaistininkė.

Laikytis instrukcijų

Instrukcinio lapelio turinio neskaitymas ir nesilaikymas jame parašytų nurodymų – dažnos klaidos, kurias daro namuose plaukus dažančios moterys. Net jeigu plaukai dažomi ta pačia spalva ne pirmą kartą – būtina laikytis instrukcijos nurodymų. Reikia naudoti tik tuos ingredientus, kurie yra dažų pakuotėje – savavališkai nereikėtų dėti jokių papildomų komponentų.

Plaukų dažymo reikmenys

Dažus maišyti patariama keramikiniame ar kitokiame dubenėlyje, tačiau patartina vengti iš metalo pagamintų indų. Pačius dažus maišyti ir laikyti ant plaukų taip pat reikėtų vadovaujantis pakuotėje esančia instrukcija, kadangi per ilgas dažų laikymas gali pakenkti ne tik plaukams, bet ir galvos odai.

„Prieš visų plaukų dažymo procedūrą, būtina atlikti alergijos testą. Nereta moteris, taupydama plaukų dažus, šio testo nedaro. Tačiau šis testas yra vienas svarbiausių plaukų dažymo namuose etapų, kadangi tai ne tik padeda išvengti įvairių alerginių reakcijų, bet ir parodo dažomų plaukų spalvą“, – pataria vaistininkė I. Sauserytė.

Priežiūra po dažymo

Norint plaukų spalvą išlaikyti kuo ilgiau, visų pirma, reikėtų naudoti dažų pakuotėje esantį plaukų balzamą, kuris padeda išsaugoti plauko paviršiuje susiformavusį pigmentų sluoksnį.

„Plaukų dažai neišvengiamai paveikia galvos odą bei plaukus, dėl to dvi savaites po plaukų dažymo yra reikalinga speciali plaukų bei galvos odos priežiūra. Plaukus reikėtų trinkti tik dažytiems plaukams skirtais šampūnais ir kondicionieriais, vengiant specialių šampūnų, tokių kaip, nuo pleiskanų, niežulio ir pan. Kadangi tokie šampūnais stipriai išblukina plaukų spalvą, ji tampa matine“, – kaip prižiūrėti dažytus plaukus pasakoja I. Sauserytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)