Nakčiai palikta kosmetika ne tik neleidžia odai kvėpuoti, bet ir iššaukia tam tikras odos problemas.

Makiažo meistrė Justina Gafarovaitė sako, kad makiažo nenuvalymas – bene dažniausiai pasitaikanti moterų klaida. „Naktį oda turi ilsėtis ir regeneruotis, todėl, jei nenuvalysite kosmetikos, ji to padaryti negalės“, – aiškina J. Gafarovaitė.

Vizažistei antrina ir „Eurovaistinės“ grožio specialistė Samanta Juzėnė, kuri teigia, kad nenuvalyta kosmetika sukelia odos berimus, paraudimus ir oda dėl šių priežasčių greičiau sensta. „Jei prieš miegą nenuvalote odos, ji tampa jautresnė, paakių oda glemba, atsiranda gilios matomos raukšlės, ratilai, patamsėjimai po akimis. Veido oda greičiau raukšlėjasi, nes yra užteršta, neprižiūrėta, nepamaitinta ar nepadrėkinta“, – detalizuoja S. Juzėnė.

Pasak jos, ant netinkamai prižiūrimos odos atsiranda ir žymiai daugiau spuogų.

„Tai vienas iš signalų, jog savo veido oda vakare ne itin kruopščiai pasirūpinate. Visi ant odos esantys nešvarumai, prakaitas ir riebalai kemša poras bei trukdo odai valytis. Kaskart nenuvalydamos makiažo, porų užsikimšimą ir spuogų atsiradimą tik dar labiau skatinate“, – pabrėžia grožio konsultantė.


Valyti tinkamai

S. Juzėnė taip pat atkreipia dėmesį, kad kai kurios moterys stengiasi nusivalyti makiažą kas vakarą, tačiau vis tiek gali pakenkti odai, nes makiažo nuvalymui pasirenka netinkamas priemones. „Valant veido odą reikėtų vengti erzinančių, agresyvių produktų. Pavyzdžiui, per dažnai naudojamas šveitiklis skatina odos paraudimus, ji netenka spindesio ir tampa papilkėjusi“, – sako vaistinės atstovė.

J. Gafarovaitė pataria makiažo nuvalymui pirmiausia naudoti valomąjį pienelį. Tai švelni priemonė, kuri nedirgina odos. Vis tik, anot jos, pienelis nuvalo tik odos paviršiuje esančius nešvarumus.

„Norint giliai išvalyti odą, po to reikėtų nusprausti ją geliniu prausikliu. Prieš naudojant šį prausiklį, veidą reikia sušlapinti, o panaudojus – gerai jį nuplauti. Jei vakarais turite laiko, galite save palepinti ir veido kaukėmis, jei laiko tam nėra, sudrėkinkite veidą kremu, kurį naudojate rytais“, – rekomenduoja makiažo meistrė.

Justina Gafarovaitė

4 ryto taisyklės

J. Gafarovaitė teigia, kad ne ką mažiau svarbu veido oda pasirūpinti ir ryte. Svarbu prisiminti, kad net ir nusivalius makiažą prieš miegą, ryte odą vis tiek svarbu vėl nuvalyti. Specialistė išskiria keturis žingsnius, kurie padės tinkamai ir greitai paruošti odą dienos iššūkiams.

1. Nuvalykite veido odą. Per naktį oda išskiria tam tikrą riebalinį sluoksnį, kurį pašalinti yra būtina.

2. Odos puoselėjimas serumo pagalba. Jo sudėtyje yra didesnė koncentracija veikliųjų medžiagų, kurios prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir puoselėja ją iš vidaus.

3. Veido kremas, kurį kiekviena moteris turėtų pasirinkti pagal savo odos tipą.

4. Vyresnėms nei 25 metų moterims rekomenduojama naudoti paakių kremą, kuris ne tik padės tolygiai išlaikyti makiažą dieną, bet ir suteiks drėkinantį jausmą.