Tyrimas, atliktas naudojant „Google“ tendencijų duomenis, rodo, kad moters kūno idealas apsuko ratą nuo Marilyn Monroe šeštame praėjusio amžiaus dešimtmetyje iki Kim Kardashian šiandien. Taip pat paaiškėjo, kad vidutinis krūtinės dydis padidėjo nuo 75B tada iki 80E dabar.

XX a. šeštas dešimtmetis: Marilyn Monroe

Pasibaigus Antrojo pasaulinio karo skurdui smėlio laikrodžio figūra – iškilesnė krūtinė, suveržtas liemuo ir platesni klubai – tapo itin trokštama.

Išpopuliarėjo trumpesnės suktų plaukų šukuosenos, taip pat buvo madingi stilingai į viršų sušukuoti plaukai. Gražu buvo matinė oda, katės akys ir ryškiai raudonos lūpos.

Marilyn Monroe

XX a. septintas dešimtmetis: Twiggy

Londone gimęs modelis tapo ištiso dešimtmečio ikona: androgeniškas stilius, itin lieknas sudėjimas, berniokiškai kirpti plaukai. Tai tapo lieknų kūnų ir ilgų, plonų kojų mados pradžia.

Septintajame dešimtmetyje buvo madingos išpūstos šukuosenos. Vis labiau populiarėjo dirbtinės vešlios blakstienos. Grožio etalonu buvo laikomi mėlynai pilki ir balti akių šešėliai, matinė oda ir blyškiai rožinės lūpos.

XX a. aštuntas dešimtmetis: Farrah Fawcett

Aštuntajame dešimtmetyje moterys norėjo būti lieknesnės nei bet kada, o idealia figūra buvo laikomos sportiškos kūno linijos, kurias turėjo „Čarlio angelų“ („Charlie's Angels“) žvaigždė Farrah Fawcett.

Išpopuliarėjo ilgi plunksniški plaukai ir lengvos garbanos, o kalbant apie makiažą, pirmenybė teko natūraliam įvaizdžiui: šviesus pagrindas ir daug bronzato, suteikiančio saulės nubučiuoto veido įvaizdį, natūralūs antakiai ir tviskantys akių šešėliai.

Twiggy

XX a. devintas dešimtmetis: Cindy Crawford

Kūno rengybos pasaulyje viešpatavo Jane Fonda su jos skiriamuoju ženklu tapusiomis blauzdinėmis, o ant podiumų – ne tokie perkarę ir stipriau atrodantys modeliai. To meto ikona tapo Cindy Crawford.

Kalbant apie šukuosenas, išpopuliarėjo ilgalaikis sušukavimas ir šiaušti plaukai. Makiaže vyravo ryškios spalvos: ryškiai rožiniai skaistalai, sodriai violetiniai akių šešėliai ir fuksijos spalvos lūpos.

Cindy Crawford

XX a. dešimtas dešimtmetis: Kate Moss

Į madą atėjo labai lieknos kūno formos, kaulėtas veidas ir išblyškusi oda. Šukuosenų srityje pradėta eksperimentuoti, plaukai keliami į viršų, pinami, naudojami drugelio formos segtukai ir medžiaga apsiūtos gumytės.

Kate Moss įkvėpė vadinamąjį „grunde“ stilių. Tai ji išpopuliarino blyškią matinę odą, tamsių uogų ar kūno spalvos lūpas ir padūmavusias akis.

XXI a. pirmas dešimtmetis: Britney Spears

Grožio etalonu tapo „Victoria’s Secret“ modeliai – aukštas ir lieknas kūnas, įdegusi oda. Pramogų pasaulyje grožio etalonu tapo Britney Spears.

Populiariausios šukuosenos – kasytėmis pintos sruogos arba tiesūs plaukai su atsitiktinėmis garbanomis.

Makiaže vyravo kūno spalvos blizgančios lūpos, purpuriniai akių šešėliai, ploni antakiai ir rožiniai skruostai.

Britney Spears (2002 m.)


Kate Moss Ir Naomi Campbell, 1993 metai

XXI a. antras dešimtmetis: Kim Kardashian

Ideali kūno forma pastarąjį dešimtmetį neįsivaizduojama be „sveikai liesų“ kūno linijų, plonų kojų ir didelių sėdmenų bei tokios pat krūtinės.

Tapo populiaru dažyti plaukus, o daugiausia dėmesio sulaukė „ombre“ ir „balayage“ stiliai.
Makiažo tendencijoms daug įtakos turi „Instagram“. Dauguma renkasi storus antakius ir Kim Kardashian įkvėptus kontūruotus skruostikaulius. Apskritai, akcentuojami labiausiai atsikišę veido taškai.

Kim Kardashian
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)