Mados ir grožio industrija gyvena ne vienu mėnesiu į priekį, todėl apie pavasario ir vasaros tendencijas pasakojame dar vasario pradžioje. Renginį pasirinkome teminį – pakvietėme ruoštis atostogoms. Naujoves pristatėme taip, tarsi moteris žingsnis po žingsnio ruoštųsi į šiltus kraštus – iš išorės ir vidaus pasirūpindama odos būkle, įdegiu, makiažu, plaukais ir, žinoma, garderobu“, – pasakojo agentūros vadovė Ugnė Petrauskaitė.

Stiliaus naujienoms abejingos neliko Simona Starkutė, Karolina Toleikytė, Ingrida Martinkėnaitė, Maria Randers, Marija Grabštaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, visažistės Milita Daikerytė, Neringa Čukinienė, Deimantė Kazėnaitė, Justina Gafaro, stilistės Reda Mickevičiūtė, Irina Cybina, Ula Kotryna Tulevičiūtė, Emilija Dagytė, taip pat populiariausios tinklaraštininkės Sotera Šveikauskaitė, Inga Žuolytė, Ieva Swan.

„Pusę metų gėriau papildus, skatinančius plaukų augimą ir pastaruoju metu vis sulaukiu pastebėjimų, kad mano plaukai – gerokai ilgesni ir gražesni nei anksčiau. Ne veltui sakoma – gali naudoti geriausius plaukų priežiūros produktus, bet jei problemos kyla iš vidaus, niekas nepadės", - naujienų portalui apie plaukų priežiūrą pasakojo modelis Simona Starkutė.

Simona Starkutė

Kasdienė Simonos plaukų priežiūra – tokia pati, kaip ir daugelio moterų. Šampūnas, galvos odos būklę gerinantis kondicionierius, plaukų kaukė ir paskutinis produktas, be kurio, kaip pati sako, neišsiverstų – aliejukas plaukų galams.

Kartą per mėnesį Simona savo plaukus patiki grožio specialistams – jai salone atliekamos specialios profesionalios plaukų priežiūros procedūros. Tik štai vis populiarėjančios plaukų mezoterapijos, sako, kol kas dar nėra išbandžiusi.

Modelis teigia, kad plaukus kerpa vieną kartą per tris mėnesius. Plaukų ji nusprendė nebedažyti šviesia spalva – žaloti gaila, o ir šiuo metu norisi atsiauginti savo natūralią spalvą.

„Pereinamasis laikotarpis – menkas malonumas, bet reikia jį išlaukti. Kuo toliau, tuo labiau pastebiu, kad su metais plaukų būklė prastėja, jie atrodo pavargę, reikalauja daugiau priežiūros. Norėčiau senatvę oriai nugyventi ir tų plaukų kažkiek vis tik turėti, tad stengiuosi jų nealinti“, – juokėsi S. Starkutė.

Simona Starkutė

Ko tik anksčiau manekenė prisigalvodavo, kad pagerintų plaukų būklę – ir majonezą, ir kiaušinių trynius, alyvuogių aliejų ant plaukų tepė. Tačiau tikina jokio natūralių kaukių poveikio taip ir nepastebėjusi.

„Tikriausiai, tokiomis priemonėmis su plaukų problemomis reikėtų kovoti po du kartus per savaitę, kokius dvejus, trejus metus. Bet jei vien plaukams skirsime tiek laiko – su kiaušinių ir majonezo kauke ant plaukų sėdėsime po tris, keturias valandas per savaitę – nė nebūtų kada dirbti“, – kalbėjo Simona.

Sakoma, plaukus trinkti reikėtų kuo rečiau. Ką apie tai mano Simona? Sako, į darbą sau neleistų ateiti susiriebalavusiais plaukais, tačiau jei tik turi laisvų dienų, leidžia galvos odai ir plaukams pailsėti.

„Kiek esu kalbėjusi su specialistais, jie vienbalsiai teigia – kuo dažniau galvą plauni, tuo plaukai greičiau riebaluojasi ir tai nėra sveika. Normalus tarpas – dvi, trys dienos“, – sakė manekenė.

Manekenė Karolina Toleikytė tikino, kad pastaruoju metu vis išgirsta klausimų apie savo plaukus ir jų priežiūrą, tačiau iš tiesų nieko ypatingo nedaro.

„Šampūnams nesu išranki, kartais naudoju net viešbučių šampūnus. Bet ko nepamirštu niekada – kartą per savaitę naudoti plaukų kaukę. Mano darbe neišvengiamas plaukų formavimas džiovintuvu, tiesinimo žnyplėmis, todėl priemonė nuo karščio yra būtina. Retkarčiais naudoju ir plaukų aliejuką“, – pasakojo tituluota gražuolė.

A. Dzimidavičiaus nuotr.

K. Toleikytė džiaugėsi, kad jos plaukai natūralūs, nedažyti, todėl yra stiprūs ir sveiki, todėl didelių išlaidų plaukų priežiūros priemonėms nepatiria.

Modelis užsiminė, kad reguliariai geria vitaminus ir jau spėjo pastebėti visą puokštę naujų plaukelių, taip pat pagerėjo nagų būklė, ėmė greičiau augti blakstienos.

Paklausta, ar galėtų sau leisti kelias dienas neplauti galvos, Karolina patikino – tai beveik neįmanoma, mat jos plaukai ploni ir neturi didelės apimties. Jei netrinktų plaukų, dingtų visa estetika.

Kokį plaukų priežiūros patarimą Karolina duotų DELFI skaitytojams? „Tiesiog mylėti ir prižiūrėti. Kad ir kokie plaukai būtų – būkite dėkingi, kad juos turite.“

Karolina Toleikytė

Vizažistė, verslininkė Milita Daikerytė sako, kad jos plaukų priežiūros rutina niekuo ne išskirtinė. Keista, pamanytumėte, nes Militos mama jau daug metų rūpinasi moterų plaukų būkle ir grožiu.

„Batsiuvys be batų... Atrodytų, mama – plaukų specialistė, bet išskirtinių priemonių ar ritualų namuose niekada neturėjome. Vienas vienintelis dalykas, kurį esu įpratusi daryti nuo vaikystės - tai profesionalių priemonių naudojimas", – sakė M. Daikerytė ir pridūrė, kad jos kasdienį plaukų priežiūros trejetuką sudaro šampūnas, balzamą pakeičianti kaukė ir aliejukas.

Milita Daikerytė

Netrinkti plaukų kelias dienas – didis iššūkis kai kurioms moterims. „Viena iš ilgų plaukų paslapčių – kuo retesnis trinkimas ir šį dalyką esu prieš daugelį metų išgirdusi iš Kim Kardashian. Manau, kad plaukus žaloja ne tiek šampūnai, kiek plaukų džiovinimas. O Lietuvoje be džiovintuvo vargiai išsiversi“, – pasakojo jauna verslininkė.

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino neseniai išdavė paslaptį, kad nešvarius plaukus slepia po... plaukų aksesuarais. Tačiau Milita turi kitą variantą – keičia šukuosenas! Štai, į trečiadienį vykusį renginį jį atvyko susipynusi kasą.

Milita taip pat teigė vartojanti vitaminus, tačiau sunku pasakyti, ar jie išties veiksmingi, mat plaukų būklę įtakoja ir kiti veiksniai, tokie, kaip geras poilsis, tinkama mityba. Užtat nagai, sako, tikrai sustiprėjo ir blakstienos ėmė augti kur kas greičiau.

Pirktinės ar natūralios kaukės? M. Daikerytė sako, kad mielai rinktųsi natūralius būdus, kaip puoselėti savo grožį, tačiau dažnai to negali praktikuoti dėl laiko stokos.

Vizažistė Justina Gafarovaitė sako, kad žmonės dažnai nevertina to, ką turi, todėl ji, būdama tiesiaplaukė, visada trokšta vilnijančių garbanų. Kaip jas susikurti?

„Norint, kad garbanos išsilaikytų ilgiau, plaukus reikia išsausinti – tam naudoju specialų purškiklį su jūros druska. Klientės, kurios manęs prašo sugarbanoti plaukus, šios gudrybės gal ir nežino, bet prieš sukant garbanas nereikėtų naudoti plaukų kaukės ar aliejus. Garbanų išsilaikymui svarbu, kad plaukai būtų kuo sausesni“, – teigė grožio specialistė.

J. Gafarovaitė sako, kad kiekviena vakarą, prieš gulant į lovą, ji plaukus tepa neriebiu, tačiau stipriu ir daug veikliųjų komponentų turinčiu plaukų aliejumi.

Justina Gafarovaitė

Ar Justina, dirbanti grožio srityje, kasdien turi trinkti plaukus?

„Dirbant grožio srityje turi atrodyti tinkamai. Tačiau visi grožio specialistai žino – reikia kuo rečiau trinkti galvą, tik saikingai! Labai stengiuosi neplauti galvos kasdien, nes taip išsausinčiau savo plaukus. Tačiau ilgiausiai esu plaukų netrinkusi tris dienas, tai mano maksimumas“, – pasakojo vizažo ekspertė.

Renginio akimirkos ir svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)