Mišri oda: kodėl skirtingoms odos sritims reikia ypatingos priežiūros?

„Mišri oda yra labai plačiai paplitusi. O ją turintiems dažnai reikia susitvarkyti bent su keliais odos rūpesčiais – nuo dirginimų, įtrūkimų, raukšlių iki sausų bei riebių dėmių“, – sako „Douglas“ odos ekspertė L. Kairienė

Dažniausiai mišriai odai pasitaikanti kombinacija yra riebi T-zona bei sausa skruostų sritis. Tačiau jeigu susitelkiama tik į vieną problemą, kita lieka neišspręsta. Viena iš rekomendacijų būtų, matinis serumas bei gelis, kurie padeda kontroliuoti odos švytėjimą ir riebalų gamybą. Specialūs T-zonos produktai sugeba subalansuoti pažeidimus ir pagerinti odos, turinčios porų, būklę. Antibakteriniai ingredientai, tokie kaip levanda ar arbatmedis, apsaugo nuo odos spindesio. Taip pat nereikia vengti drėkinamųjų kremų. Kiekvienos odos tipui yra būtinas drėkinimas, nes priešingu atveju ant odos kaupsis riebalų perteklius.

Kita vertus, sausoms veido sritims turi būti naudojamas veido gaivinamasis aliejus: norint giliai pamaitinti skruostų odą reikėtų rinktis priemones, savo sudėtyje turinčias aliejų. Jojobos ar saldžiųjų migdolų aliejus bei hialurono rūgštis yra veiksminga ir neriebi. Sausos sritys dažnai tampa paraudę bei sudirgusios, todėl reikėtų rinktis tam tinkamas raminamąjį poveikį turinčias priemones. Pavyzdžiui, ramunėlės padeda nuraminti sudirgusią veido odą.

Pigmentinė veido oda

„Kai kalbame apie odos spalvos pasikeitimą, pagrindiniu iššūkiu tampa saulės spinduliai. Dėl šios priežasties, kremas nuo saulės yra svarbiausia priemonė. Mitas, kad kremas apsaugantis nuo saulės turėtų būti naudojamas tik vasarą, šaltuoju metų laiku, UV spinduliai taip pat yra kenksmingi“, – sako L. Kairienė.

Paveiktos vietos gydomos stipriais antioksidantais ir eksfoliantais, tokiais kaip vitaminu C, glikolio rūgštimi. O į pigmentaciją linkusiai odai yra būtina nuolatinė specialisto priežiūra.

Kaukės skirtingiems odos poreikiams

Kaukės veido odai gali būti derinamos tarpusavyje, svarbu žinoti, ką su kuo galima derinti.

Esant bėrimams ant veido bei išsiplėtusioms poroms, rekomenduojama naudoti suaktyvintos medžio anglies sudėtyje turinčių produktų, kurie veikia kaip nešvarumų ir makiažo magnetas. Tokios kaukės turėtų būti naudojamos T-zonai. Pavyzdžiui, veido kaukė naudojama trimis etapais – pirmasis, tai poras valanti kaukė, antrasis – gilaus porų valymo medžio anglies kaukė, o trečiasis – poras valanti bio-celiuliozės kaukė. Odos paruošimo kaukė išlaisvina susikaupusius nešvarumus, veiksminga medžio anglies kaukė aktyviai ištraukia visą sebumo perteklių ir lengvai užsikišusių porų nešvarumus, o raminanti bio-celiuliozės kaukė pamaitina poras ir stabdo jų atsiradimą.

Likusiai veido odai patariama naudoti maitinančią, veido odą raminančią arba specialiai sausai odai skirtą kaukę.

Išsausėjusios lūpos bei pirmosios mimikos raukšlelės

Lūpų oda itin plona, todėl jos dažnai išsausėja, skeldėja ir šerpetoja. Pirmiausiai rekomenduojama naudoti riebų lūpų balzamą. Tokie ingredientai kaip taukmedžio sviestas, vitaminas E bei abrikosų kauliukų aliejus pamaitins ir suminkštins ploną lūpų odą.

Taigi, svarbiausia kiekvienam odos tipui ar veido sričiai turėti individualų odos priežiūros planą, kuris padėtų spręsti skirtingas odos problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)