Lazerinė depiliacija

Plaukeliai šalinami lazerio šviesos impulsais, kurie siunčiami į plauko folikulą. Lazerio šviesos impulsai naikina plaukuose esantį melaniną, kuris atsakingas už šviesos pasisavinimą, patekusi į pigmentą. Kuo didesnis plauko pigmentas, tuo procedūra veiksmingesnė.

Norint pasiekti tinkamą rezultatą, vidutiniškai procedūrą reikia kartoti 8 kartus, kas 4 savaites. Kadangi po tam tikro laiko organizmas vėl pradeda gaminti melaniną, po visų procedūrų seansų profilaktiškai reikia po 1 procedūrą kartoti kas pusę metų. Lazerinė depiliacija veiksmingiausia turintiems šviesią odą ir labai tamsius plaukelius, kitu atveju procedūrų gali reikti daug daugiau norint pasiekti efektyvų rezultatą.

„Shutterstock“ nuotr.

Fotoepiliacija

Fotoepiliacija – technologija labai panaši į lazerinę depiliaciją. Fotoepiliatorius skleidžia platesnio spektro šviesos impulsus nei lazeris, todėl depiliacija saugesnė, tačiau poveikis plaukeliams daug silpnesnis nei lazerinės depiliacjos. Fotoepiliacijos būdu dažniausiai tik laikinam sumažinamas plaukuotumas ir profilaktiškai reikia dažniau kartoti palaikomąsias procedūras.

Fotoepiliacijos kaip ir lazerinės depiliacijos būdu pašalinami tik tamsūs plaukeliai nuo šviesios odos.Šį ilgalaikį depiliacijos būdą galima darytis grožio klinikose arba galima įsigyti buitinį fotoepiliatorių ir darytis namie.

„Shutterstock“ nuotr.

Elektroepiliacija

Elektroepiliacija – tai seniausias ir efektingiausias ilgalaikis plaukelių šalinimo būdas, tačiau Lietuvoje mažiau žinomas ir populiarus.

Elektroepiliacijos būdu dirbama su kiekvienu plaukeliu. Plonas zondas įvedinėjamas į kiekvieno plauko folikulą, tuomet elektros impulsų pagalba plauko svogūnėlis suardomas. Todėl tokiu būdu plauko svogūnėliai sunaikinami visam laikui.

Procedūrų skaičius kiekvienam yra labai indivudualus ir labai skirtingas, tai priklauso nuo odos jautrumo, drėgmės, plaukelių ciklo, kiek laiko ir kokiais būdais prieš procedūrą buvo depiliuotas plaukas. Elektroepiliacijai nėra svarbu odos ir plauko spalva, todėl galima šalinti net ir šviesius plaukelius, o išnykę plaukeliai daugiau nebeatauga ir profilaktiškai kartoti procedūrų nebereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)