Platų pripažinimą pelnęs prancūzų parfumeris Francisas Kurkdjianas, Jean Paulio Gaultier licencijuotų vyrams skirtų kvepalų „Le Male“ autorius, leidiniui „Vogue“ sutiko atskleisti penkias esmines klaidas, kurių moterys dažnai neišvengia naudodamos kvepalus.

Kaip rašoma svetainėje „Daily Mail“, F. Kurkdjianas, kurio paslaugomi noriai naudojasi tokie garsūs mados namai kaip „Dior“, „Carven“, „Burberry“, „Kenzo“ ir „Lancome“, atkreipė dėmesį, kad tobuliausiai kvepalų aromatas atsiskleis, jei atsižvelgsite į aplinką, kurioje būste jais pasipurškusi, ir į drabužius, kuriuos tuo metu vilkėsite.

Svarbu, žinoma, ne tik tai. Jei, pavyzdžiui, nesate pratusi kvepintis kasdien, kvepalus geriausia pirkti nedideliais buteliukais – juk juos laikyti rekomenduojama ne ilgiau kaip tris mėnesius, perspėja parfumerijos specialistas.

Toliau pateiktos dar penkios pastabos, kurias verta žinoti, kad pavyktų išvengti kvepinantis daromų klaidų.

Netrinkite riešų vieno į kitą

Jei esate pratusi pasipurkšti riešus, o tada patrinti juos vieną į kitą, žinokite, kad toks veiksmas neišvengiamai pakenkia kvepalų aromatui.

Trinama oda įkaista, o tada išsiskiria natūralūs fermentai, pakeičiantys autentišką kvepalų aromatą. Labiausiai paveikiami aukščiausiai ir vidurinei skalei priskiriami tonai, be to, aromatas greičiau išsisklaido.

Taigi, jei pasikvepinsite gėlių aromato kvepalais, dėl šilumos poveikio jie taps ne tokie ryškūs.
Kad kvepalai neprarastų autentiško kvapo ir kuo ilgiau išsilaikytų, tiesiog pasipurkškite jais ir leiskite patiems įsigerti į odą.

Nelaikykite kvepalų vonioje

Kvepalai itin jautriai reaguoja į aplinkos pokyčius, todėl drastiški temperatūrų svyravimai jiems tikrai ne į naudą.

Staigiai pakilusi temperatūra paskatina tam tikras chemines reakcijas, dėl kurių kvepalai greičiau sensta ir praranda pirminį intensyvumą.

Kvepalus rekomenduojama laikyti originalioje dėžutėje kambario temperatūroje.

Rinkitės mažesnius buteliukus

Jei turite begalę rūšių kvepalų arba kvepinatės toli gražu ne kasdien, į buteliukus, dailiai surikiuotus ant tualetinio staliuko ir ilgai laukiančius, kada bus panaudoti, neišvengiamai ims skverbtis kvepalų molekules ardantis deguonis.

Paprastai kvepalus rekomenduojama naudoti ne ilgiau kaip tris mėnesius, tad jei kasdien nesikvepinate, geriau rinkitės mažesnius buteliukus.

Jei žinote, kad kvepalus tikrai naudosite ilgiau, perpilkite juos į mažesnius buteliukus ir pastatykite į šaldytuvą.

Nesigręžkite nuo sintetinių komponentų

Nors žinia, kad kvepalai yra išskirtinai augalinės kilmės, gal ir skamba viliojančiai, jų kvapas gali gerokai nuvilti.

Muskusas, kuris anksčiau būdavo išgaunamas iš gyvūnų, yra, ko gero, vienas iš populiariausių kvepalų komponentų, tačiau jis turi būti sintetinės kilmės.

Kiti populiarūs kvapai, kaip antai bijūnų, frezijų ar pakalnučių, natūraliai taip pat neišgaunami, nes augalai neišskiria pakankamai aromato – jį būtina sustiprinti arba imituoti.

F. Kurkdjiano nuomone, ideali formulė yra eterinių aliejų, koncentruotų aromatingų augalų ekstraktų ir sintetinių ingredientų mišinys.

Būtinai pasipurkškite plaukus

Ant sausos odos užpurkšti kvepalai juntami palyginti trumpai, nes išsiskiriantis prakaitas ir natūralūs riebalai užgožia jų aromatą.

Kad taip nenutiktų, galite naudoti atitinkamo kvapo kūno losjoną. Jei tokio neturite, pasirūpinkite bekvape odos drėkinimo priemone.

Kad lengvas kvepalų dvelksmas sklistu kuo ilgiau, jų dulksna padenkite plaukus arba skarelę.
Jei purškiate odą, kvepinkite tas vietas, kurios nėra uždengtos.

Nėra jokios prasmės kvepintis nei riešų, nei vidinių alkūnių pusių, jei jas dengia drabužiai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)