„Nebijokite „pasimatuoti“ naujo įvaizdžio, kuriam paprastai pritrūksta drąsos. Būkite drąsios ir išradingos – eksperimentuokite“, – sako salono „Greenas“ įkūrėja ir kūrybos vadovė Olga Wiseman.

Šiemet labai madinga didelė plaukų apimtis per visą plauko ilgį. Kadangi turime išties pažangias technologijas, galime sau leisti ne tik purius, bet ir ilgus plaukus. Rinkoje yra daug priemonių plaukų augimui skatinti, atsirado daug puikių vitaminų, galvos masažuoklių, ampulių ir t.t. Apimtis ir norimas plaukų ilgis yra žymiai lengviau pasiekiama užduotis.

„Retro“ banga yra viena iš šukuosenų, kuri niekada neišeina iš mados. Tiesa, pačios bangos šiek tiek transformuojasi, tačiau įvaizdis išlieka panašus. „Labai madinga šiemet yra kirpčių banga, kuri transformavosi iš „Retro“ stiliaus į tokią šukuoseną, kurią dažnai pamatydavome legendiniame seriale „Santa Barbara“.“, – juokavo O. Wiseman.

Krentančio, švaraus plauko pojūtis. Plaukų formavimas atliktas labai kokybiškai, atrodantis natūraliai ir lengvai.

Dar vienas trendas – laužyta banga. Tam yra specialios technikos šio tipo bangai išgauti, suformuota garbana susegama segtuku, kad ji įgautų kitokią formą.

Romantiška moteris visuomet yra madinga. „Raudono kilimo įvaizdis niekuomet neišeina iš mados, būtent raudonasis kilimas diktuoja šventinius įvaizdžius, kurie interpretuojami grožio salone. Madinga fiksuoti bangos linkį į viršų. Šukuoseną galima permesti į vieną arba kitą šoną, pranyksta sklastymas, plaukai gali lengvai judėti. Moteris su tokia šukuosena jaučiasi itin laisvai, gali šokti ir nepergyventi dėl suformuotų plaukų. Galima drąsia liesti plaukus ir šukuosena tikrai nesusigadins,“ – apie šukuosenų tendencijas pasakojo plaukų stilistės.

2017 metų šukuosenų tendencijos

Blizgantis plaukas – gražus plaukas. Ši taisyklė šiemet nebegalioja. Šiemet toleruojama natūrali plaukų tekstūra. Natūraliai garbanoti plaukai iš prigimties yra sausi ir laužyti. Dabar matinė tekstūra yra tinkama ne tik kasdienai, bet ir šventei. Yra net tam tikros priemonės, kurios pabrėžia matiškumą, nebūtina kaskart keisti plauko tekstūros ir specialiai plauką blizginti. Net prie vakarinės suknelės plaukai gali būti visiškai palaidi, pasivėlę, matiniai. Jei dar ant raudono kilimo mes matome glamūra, žvilgančias, ramias, taisyklingas garbanas tai dar nereiškia, kad tik tokios jos yra madingos. Jau pasirodo fotosesijų nuotraukos, kuriose modelio plaukai yra specialiai paveliami, išryškinami šukuosenos trūkumai, kurie tampa privalumais, suteikia individualumo ir išskirtinio žavesio.

Apie šukuoseną moteris turi pamiršti ir jaustis laisvai. Pavyzdžiui iš mados neišeinančius kuodus salone siuva siūlais, todėl kuodas tikrai neiširs ir laikysis visą naktį. Prabangiai atrodančios uodegos išryškina plaukų ilgį, veido bruožus, suteikia įvaizdžiui minimalizmo ir „pure“ efekto.

„Atsiranda labai daug technologinių naujienų, kurios mums leidžia būti kūrybingais tam vakarui ir neturėti nepageidaujamų pasekmių kitą dieną.

Pavyzdžiui, spalvotos plaukų kaukės, kurių dėka vienam vakarui galima pakeisti plaukų atspalvį. Vyrai taip pat gali „žaisti“ su savo įvaizdžiu ir spalvotų kreidelių pagalba savo barzdą paversti raudona, žalia, blizgia ar bet kokia kita trokštama spalva“, – kalbėjo plaukų koloristikos ekspertė.

Visas pasaulis siekia elegantiško natūralumo. Prieš porą metų buvo madinga darytis idealiai suformuotas „Holivudines“ bangas, šiemet nebelieka tokios griežtos simetrijos, bangos tampa laisvesnėmis, gali būti susuktos į skirtingas puses ir asimetriškos, natūralios ir lengvos.


Gražūs plaukai neturi pasibaigti su šventės pabaiga, svarbu, kad kitą dieną plaukas taip pat išliktų gražus ir sveikas, jog išplovus galvą neliktų jokių fiksavimo priemonių, plaukai būtų lengvi ir purūs. Per šventes norisi atrodyti išskirtinai, tačiau su švente gyvenimas nesibaigia.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)