I. Mitigailienė sako esanti universali vizažistė, o noras išleisti savo knygą ir pasidalinti patirtimi mintyse sukosi jau senokai.

„Gebu pajusti kiekvieną žmogų ir makiažą kuriu taip, tarsi matyčiau to žmogaus akimis. Mano profesinės žinios padeda priimti tinkamus sprendimus pasirenkant makiažo techniką, spalvas ir priemones. Išleisti savo knygą norėjau jau seniai, o jausmas rašyti tiesiog užgimė“, – sako I. Mitigailienė.

Grožio specialistė atskleidžia, kad jos knygos pagrindą sudaro asmeninė patirtis, atradimai ir pastebėjimai, o knygos struktūra paremta edukologijos žiniomis.

„Pirmas žingsnis link žinių įgavimo – taisyklių, teorijos ir istorijos mokymasis. Antrasis – stebėjimas, o trečiasis yra kūryba. Savo knygoje atskleidžiau visus šiuos etapus ir pasakoju, kokias makiažo priemones geriausia derinti tarpusavyje, kokį teptuką naudoti ir kaip tinkamai pasirinkti spalvas. Ši knyga – grožio, taisyklių ir makiažo filosofijos kokteilis, kuriame kiekvienas skaitytojas atras save“, – tikina I. Mitigailienė.

Ilgametę patirtį turinti vizažistė sako nesureikšminanti makiažo: „Gerbiu moteris, kurios nenaudoja makiažo arba pradeda dažytis tik vyresniame amžiuje. Gerbiu ir tas, kurios makiažo atlikimui skiria labai daug laiko. Manau, kad makiažas, visų pirma, turi teikti malonumą, o ne tapti prievole.“

Autorės teigimu, makiažas yra tik priemonė, padedanti atskleisti prigimties grožį, moters estetikos ir pasaulėžiūros suvokimą, psichologinę savijautą ir meilę sau: „Kaskart kurdama makiažą galvoju, kad jis gali būti paskutinis, todėl mano perfekcionizmas tarsi užprogramuoja kūrybinio proceso eigą. Dažau tiksliai pagal žmogaus prigimtį, stilių ir charakterį – eksperimentams ir improvizacijai vietos nelieka.“

I. Mitigailienė pasakoja, kad jos klientės – daug pasiekusios, išsilavinusios, keliaujančios ir tiesiog savimi besirūpinančios moterys, kurios vertina kokybę ir norą būti savimi. Tačiau ji pastebi, kad nors lietuvės daug dėmesio skiria savo išvaizdai, tačiau dažnai nori būti panašios į Lietuvos ar pasaulio įžymybes.

„Visuomet savo klientėms primenu, kad ne makiažas daro žmogų išskirtinį, o jo prigimtis ir veido proporcijos. Makiažas tik paryškina visa tai, todėl atlikus identišką makiažą tikėtis virsmo – ydinga, o norint atrasti sau tinkamą, reikia eksperimentuoti, ieškoti, konsultuotis ir mokytis“, – pasakoja I. Mitigailienė.

Grožio specialistė savo debiutinėje knygoje ne tik pasakoja, kokios yra šių metų tendencijos dieniniam ir šventiniam makiažui, tačiau taip pat atskleidžia dažniausias moterų makiažo klaidas, kurios, pasak autorės, bėgant metams lieka tokios pačios.

„Pastebiu, kad jaunų merginų dieniniuose makiažuose dažnai vyrauja ryškūs akcentai ir yra skiriamas per mažas dėmesys kosmetikos kokybei. Taip pat neretai makiažo ryškumas nėra suderinamas su paros laiku ar aplinka, kurioje esama. Patarimų, kaip išvengti makiažo klaidų, knygoje tikrai netrūkta, tačiau taip pat savo skaitytojams noriu priminti, kad vidinis grožis yra galingas ir puikiai dera su išoriniu žmogaus grožiu“, – sako I. Mitigailienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)