„Šios problemos bręsta jau seniai ir tai, kad beveik pusė Lietuvos moterų kenčia nuo veido odos drėgmės disbalanso, mūsų – odos priežiūros profesionalų, tikrai nebestebina. Moterys daug laiko praleidžia automobiliuose, kondicionuojamose patalpose, patiria nuolatinį ir varginantį stresą. Visi šie kasdienio gyvenimo įpročiai pirmiausia atsispindi veido srityje – oda tampa pilkesnė, išsausėjusi, greičiau formuojasi raukšlės“, – pasakoja grožio terapeutė ir kosmetologė Ingrida Brazytė-Česevičienė.

Grožio terapeutė pastebi, kad moterys neretai klysta pasirinkdamos netinkamas veido odos drėgmę atstatančias priemones arba nepakankami ją drėkina.

Būtina paminėti, kad svarbus tiek išorinis, tiek vidinis drėkinimas. Anot I. Brazytės-Česevičienės, iš dermos drėgmė pasisavinama į epidermį, todėl būtina vartoti pakankamai skysčių, kad odą gebėtume aprūpinti tinkamu drėgmės lygiu.

Ne ką mažesnę svarbą turi ir išorinis drėkinimas. Grožio terapeutė sako, kad naudodami drėkinančias veido odos priežiūros priemones, savo odą tarsi apgaubiame plėvele, kuri neleidžia išgaruoti drėgmei.

„Atitinkamai veido odos tipui nepritaikyta kosmetika – dažnai problemą tik pagilina, tad svarbu pasirinkti tinkamą priemonę ir kasdien drėkinti savo odą. Ne mažiau svarbus ir papildomas drėkinimas, ypač atėjus šildymo patalpose sezonui, todėl drėkinamosios veido kaukės – puikus kasdienos odos priežiūros papildymas“, – pataria I. Brazytė-Česevičienė.

Neatsitiktinai viso pasaulio moterys ir grožio industrija šiuo metu kraustosi iš proto dėl korėjietiškų veido kaukių. Naujovė rinkoje – atnaujinamoji bioceliuliozės kaukė. Pasak kosmetologės, dėl pažangios formulės ir specialių ingredientų, tokių kaip haliurono rūgštis ar glicirizo rūgšties druska, oda vos per keletą akimirkų atgauna prarastus elementus. Tuo tarpu bioceliuliozė, t.y. grynasis augalinis audinys, gaminamas iš kokosų vandens, padeda prisotinti odą jai reikalingais komponentais.

Apie tai, kad aktyvios ir darbui savęs negailinčios moterys pamiršta rūpintis savimi – pasakoja ir žinomos Lietuvos stilistės: tinklaraščio „Lena Lisabona“ autorė Lina Bernotaitytė ir ilgai mados bei grožio pasaulyje dirbanti Karina Leontjeva. Jos abi teigia, kad veido odos priežiūra yra neatsiejama jų kasdienės rutinos dalis, o korėjietiškos veido kaukės – vienas naujausių jų atradimų.

Lina Bernotaitytė

Pasak stilistės L. Bernotaitytės, pasaulinis grožio tinklaraštininkių susidomėjimas korėjietiškomis kaukėmis įkvėpė ir ją atlikti eksperimentą – išbandyti kuo daugiau ir įvairesnių kaukių, tarp kurių pateko ir „Mary Kay“ bioceliuliozės kaukė. Bioceliuliozės pluoštas patogus, nes labai gerai padengia veidą, kauke lengva naudotis.
Stilistė K. Leontjeva pabrėžė, kad jos oda – jautri, todėl labai atsargiai renkasi priemones savo veido odai. „Man patinka, kai kosmetikos produktas yra funkcionalus. Neturiu galimybės daug laiko skirti grožio procedūroms, bet savo jautria ir į sausėjimą linkusia veido oda rūpinuosi, nes noriu išlikti jauna kuo ilgiau, – šmaikštavo K. Leontjeva.
Karina Leontjeva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją