1. Naudojate netinkamą šampūną. Sulfatai, kurių gausu daugelyje šampūnų, pažeidžia epidermio lipidų barjerą ir negailestingai sausina odą. Ir nors jie puikiai nuvalo nešvarumus, ar išsausėję plaukai – ne per didelė kainą, kurią mokate?

Naudokite šampūną, kurio sudėtyje nėra sulfatų. O pageidautina – ir druskos, kuri taip pat sausina plaukus ir galvos odą.

2. Persistengiate bandydamos iššukuoti plaukus. Išlipus iš dušo plaukus nusausinkite senais medvilniniais marškinėliais (ne rankšluosčiu, mat jis gerokai šiurkštesnis), tuomet džiovinkite plaukus kelias minutes ir tik tada plaukus šukuokite retomis šukomis. Šiek tiek padžiovinti plaukus būtina – šlapi plaukai yra labai pažeidžiami, tad vos išlipę iš dušo ir griebę šukas galite padaryti daugiau žalos nei naudos.

3. Plaukus džiovinate pačia karščiausia srove. Blogiausia, ką galite padaryti, tai nustatyti karščiausią režimą ir juo ilgą laiką džiovinti vieną plaukų dalį. Nustatykite šaltą arba vidutinio karštumo srovę ir ja plaukus džiovinkite visą galvą – pereikite nuo vienos zonos prie kitos, per ilgai nekaitinkite plaukų vienoje vietoje.

Laiko sugaišite keliomis minutėmis ilgiau, tačiau plaukai jums tikrai padėkos. Be to, nepamirškite plaukų džiovinimą užbaigti šalta oro srove, taip plaukams suteiksite daugiau žvilgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją