Pirmąją konferencijos dalį ir kosmetologės R. Mažeikienės sveikos ir gražios odos pradžiamokslį (grožio ABC) aprašėme prieš keletą dienų. Tekstą rasite ČIA.

Šįkart ieškojome atsakymų į sudėtingesnius klausimus: ar galima visiškai atsikratyti mimikos ir senatvinių raukšlių? Kokios procedūros gali pagelbėti siekiant išlaikyti odą jauną ir lygią? Ar iš tiesų injekcijos yra vienintelis būdas atsikratyti nepageidaujamų odos defektų?

Anot R. Mažeikienės, invazinės procedūros turėtų būti apsvarstomos tik tuo atveju, jei nepadeda įprastiniai grožio ritualai, raukšlių ima daugėti, o esamos – gilėti.

„Raukšles skirstome į dvi grupės: dinamines, t.y. vadinamosios mimikos raukšlės, ir statinės raukšlės. Pastarosios ramybės būsenoje neišnyksta. Statinės raukšlės vadinamos odos defektu, signalizuojančiu, kad sutriko kolageno ir elastino gamyba“, – konferencijos metu pasakojo kosmetologė.

Beje, ar žinojote, kad raukšlės formuojasi ne tik dėl senėjimo procesų? Pasirodo, jūsų miego poza šiuo klausimu yra itin svarbi.

„Raukšlės gali formuotis ir dėl netaisyklingos miego pozicijos. Miegant ant pilvo formuojasi miego klostės, kurios gilėja. Miego klosčių išvengti galima keičiant pagalvę į mažesnę ar žemesnę“, – kalbėjo ekspertė.

Alternatyvų injekcijoms, sako, tikrai yra: tai mūsų kasdienis grožio ABC, nuoseklus lankymasis pas kosmetologą, ląsteliniame lygmenyje veikiančios kosmetikos naudojimas, vaisių rūgščių procedūrų atlikimas, masažai ir veido mankštos.

R. Mažeikienė aptarė ir 5 invazines procedūras, kurias išvardijo piramidės principu, pradedant nuo, jos žodžiais, pačios „nekalčiausios“:

1. Mezoterapija

2. Biorevitalizacija

3. PRP (kraujo plazmos injekcijos)

4. Injekciniai implantai arba užpildai

5. Botulino toksino injekcijos

Plačiau apie invazines procedūras ir jų poveikį – konferencijos vaizdo įraše:

Tiesioginės konferencijos metu kosmetologė atsakė ir į skaitytojams rūpimus klausimus.

– Ar mezoterapija ir užpildai tinka visiems žmonėms?

– Niekas nežino, kaip organizmas sureaguos į produktus, kurie yra leidžiami po oda. Kalbėti apie tai, ar visiems šios procedūros tinka, nėra tikslinga.

Be abejo, prieš mezoterapijos procedūrą, iš pradžių atliekame testavimą – jautrioje zonoje į paodį suleidžiama preparatų ir žiūrima, ar žmogus nėra alergiškas. Viena dažniausių šalutinių poveikių yra alerginė reakcija.

Kalbant apie užpildus – jų nepatestuosi. Tad šiuo atveju viskas priklauso nuo specialisto ir jo profesionalumo.

– Ką galite pasakyti apie karboksiterapiją?

– Tai labai senas metodas, skirtas sąnarių gydymui ar skausmams mažinti. Šiandien jis puikiai pasitarnauja odos problemoms spręsti – mažinama pigmentacija, atsiranda skaistumas, palygėja oda. Dujų pagalba skatinama regeneracija visų ląstelių lygyje – tiek paviršinių, tiek gilesnių.

– Ką daryti, jei kakta labai įtempta ir niekas negali atpalaiduoti susidariusių raukšlių. Ar verta griebtis botokso?

– Kiekvienas savo raukšles hiperbolizuojame. Bet jei moteris yra išbandžiusi daug procedūrų, atsižvelgiant į jos amžių, galima rinktis ir botulino toksino injekcijas.

– Po hormoninės spiralės naudojimo vienai mūsų skaitytojai atsirado pigmentacija. Kaip su tuo kovoti?

– Hormoninė pigmentacija nėra lengva. Pigmentacija taip pat gali būti susijusi su įvairiausiomis priežastimis – nebūtinai hormonine spirale. Tai gali būti skydliaukės ar ginekologinės problemos.

Vienintelis mano patarimas – apsauga, t.y. apsauginiai filtrai nuo saulės vasarą. Taip pat būtina nuolatinė priežiūra žiemos sezono metu – įvairios rūgštys, skatinančios odos regeneraciją. Ir svarbiausia – turėkite kantrybės. Tai ilgas darbas.

– Kokia procedūra tinkamiausia mimikos raukšlėms mažinti?

– Mimikos raukšlių nepanaikinsime, nes tuomet liksite be emocijų! Galite nesijuokti, nesistebėti – bet juk taip negyvensite. Vizualiai sumažinti raukšlių gylį padės nuolatinis odos drėkinimas, masažai ar veido mankštos.

– O statinėms raukšlėms naikinti? Ar įmanoma visiškai jų atsikratyti?

– Visiškai – labai drąsus žodis, bet pagerinti raukšlės reljefą ir gylį tikrai galima. Tam padės kosmetologinės ir lazerinės procedūros, injekcijos.
Rūta Mažeikienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)