Kol ateis laikas atsipalaiduoti paplūdimyje, prie baseino ar apžiūrinėjant miestus, visų pirma, žinoma, turite nuvykti į atostogų vietą. Daugybė gražių kurortų yra toli, tad gali tekti ilgai skristi. O tokie skrydžiai vargina: nėra gryno oro, vietos raumenims pramankštinti ar normaliai išsimiegoti, kad atvyktumėte pailsėjusios.

Be to, skrydis gali tapti išbandymu jūsų odai – kadangi drėgmės lygis lėktuve žemesnis nei Sacharos dykumoje, oda gali stipriai išsausėti. Lėktuve nėra užtektinai šviežio oro, taigi cirkuliuojamas vis tas pats. Šio proceso metu drėgmė ištraukiama iš visur, kur tik įmanoma, įskaitant ir odą. Todėl svarbu ja ypatingai pasirūpinti.

O kadangi norite atvykti gaiva dvelkiančiu veidu, turime keletą paprastų ir greitų patarimų, kaip nusileidus atrodyti gražiai.

1. Kaip pasiruošti tolimam skrydžiui: naudingos procedūros dieną prieš išskrendant

Kadangi ilgas skrydis odai gali sukelti stresą, skirkite paskutinį vakarą namie tinkamoms grožio procedūroms.

Pirmiausia švelniai nuvalykite odą, nenaudodamos jokių šiurkščių priemonių, kad ją nuramintumėte.

Tada ant odos užtepkite stipraus drėkinamojo serumo su hialurono rūgštimi – taip padidinsite drėgmės lygį.

Sustiprinkite efektą specialia drėkinamąja kauke. Antioksidantais papildyta kaukė odą atgaivins, suteiks drėgmės ir apsaugos nuo laisvųjų radikalų poveikio kelionės metu.

2. Keliaujate su mažai daiktų? Svarbiausios grožio priežiūros priemonės keliaujant tik su rankiniu bagažu!

Kelionė tik su rankiniu bagažu padės sutaupyti laiko prie bagažo atsiėmimo skyriaus, tačiau ją reikia gerai suplanuoti. Ypač svarbu atsirinkti tinkamas priemones į kosmetinę.

Visų pirma prisiminkite, kad daugumos viešbučių vonios kambariuose būna kokių nors nemokamų higienos reikmenų. Tai reiškia, kad neturite vežtis dušo želės, kūno losjono, šampūno ir kondicionieriaus – žinoma, jei nesate pernelyg išrankios.

Rekomenduojame daugiau dėmesio skirti tinkamoms veido priežiūros priemonėms kelionės metu ir į nedidelius buteliukus įsipilti savo mėgstamiausio valiklio, serumo bei toniko. Kelioniniai indeliai puikiai tinka ir kvepalams.

Stenkitės pasirinkti kuo daugiau ne skystų priemonių, ypač rinkdamosi makiažą. Ir visada apgalvokite, kiek reikės apsaugos nuo saulės priemonių, ypač, jei keliaujate vasarą!

3. Ko reikia, kad išliktumėte gaivios tolimų skrydžių metu

Kelios kitos valandos jūsų kūnui bus tikras išbandymas, tad odą reikia gerai prižiūrėti. Geriausiai į lėktuvą sėsti su kuo mažiau makiažo (geriau naudokite BB kremą vietoje makiažo pagrindo!).

Kadangi į lėktuvo saloną leidžiamų pasiimti skysčių kiekis ribojamas, makiažui ir nešvarumams nuo veido valyti geriausiai tinka valomosios servetėlės. Taip pat yra puikių priemonių, kurios ne tik valo veidą – tokios sudedamosios medžiagos kaip ramunėlės ar alavijai taip pat jį ramina.

4. Kaip tinkamai prižiūrėti odą: drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti

Sausas lėktuvo oras – didžiausias jūsų odos priešas. Sausa oda atrodo labiau išblyškusi, pavargusi ir net papilkėjusi, išryškėja raukšlės. Svarbiausia gerti daug vandens ir pradėti tai daryti prieš skrydį.

Stenkitės išgerti vieną litrą per dvi valandas ir užsisakykite vietą prie praėjimo – vanduo daug kartų pakvies į tualetą (o pasivaikščiojimas padės išjudinti medžiagų apykaitą ir cirkuliaciją).

Kovai su dehidratacija būtina sustiprinti savo odos priežiūros įpročius – užtepkite naudingomis medžiagomis papildyto kremo vos tik nuvaliusios makiažą (kuo anksčiau, tuo geriau). Sviestmedžių aliejus, glicerolis, alyvuogių aliejus ar bičių vaškas pamaitins odą ir atkurs tinkamą drėgmės lygį.

5. Aukštai danguje ir arti saulės

Nesvarbu, ar skrendate ilgai, ar tik dvi valandas, – kol esate lėktuve, esate arčiau saulės spindulių nei įprastai, ypač, jei sėdite prie lango. Tiesioginė saulės šviesa gali pažeisti odą, ji gali pradėti senti pernelyg anksti, o raukšlės – tapti labiau matomos. Visuomet naudokite SPF 30 apsaugos nuo saulės priemones ir tepkite jas kas 2–4 valandas!

6. Veido makiažas ruošiantis lėktuvo nusileidimui

Nusileidusios po ilgo skrydžio norite atrodyti gaiviai ir pasidažiusios? Pateikiame keletą lengvų esminių patarimų, kaip pasidaryti tobulą makiažą, kuris paslėps miego trūkumą.

Pradėkite nuo pagrindo – jei jūsų oda sausa, įsimeskite kreminės pudros ar makiažo pieštuką. Kompaktinė pudra bus geriausias pasirinkimas riebiai odai – kad oda atrodytų lygi.

Jei norite paslėpti tamsius ratilus apie akis, turėkite maskuojamąjį pieštuką – jo nereikės dėti prie skysčių.

Užtepkite šiek tiek skaistalų, kad atrodytumėte gaiviai, šiek tiek spalvą suteikiančio lūpų balzamo, šiek tiek ryškinamosios priemonės – ir jūs jau pasiruošusios savo kelionės tikslui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)