„Mūsų babos plaukus plaudavo ūkiniu muilu, tuo pačiu muilu išplaudavo ir grindis, ir rūbus. Ir visos mirė blizgančiais, ilgais plaukais iki užpakalių. Bet nebuvo tiek mašinų, nebuvo tokio užterštumo, galų gale, žmonės valgė normalų maistą! O ką mes valgome? „Vitaminus E?“ – DELFI TV Gyvai konferencijos žiūrovų pirmadienio popietę retoriškai klausė K. Rimdžius.

Laikai keičiasi, tad nenuostabu, jog šiuolaikinės moters grožio produktų lentynoje didelę dalį vietos užima plaukų produktai. Kaip nepasimesti jų gausoje? Į kokius produktus investuoti ir kaip tinkamai prižiūrėti plaukus?

Apie visa tai ir dar daugiau stilistas K. Rimdžius ir Stiliaus kanalo ambasadorė A. Gilytė kalbėjosi DELFI TV vaizdo reportaže:

Vaizdo reportaže K. Rimdžius atsakė į daugybę žiūrovus dominusių klausimų. Štai, pavyzdžiui, ar kasdienis galvos plovimas gali pabloginti jų būklę?

„Nereikia plaukų skalbti kiekvieną dieną, jei tam nėra poreikio. Natūralu, kad tiek vanduo, kuris pas mus yra kietas, tiek džiovintuvas, tiek plaukų formavimo priemonės alina plaukus. Tai nėra nesveika, tačiau ir nepagerina plaukų būklės.

Jei turite trumpus plaukus, neišvengiama, kad plaukus trenkate kiekvieną dieną. Jei yra ilgesnis plaukas, visada patariu plauti 2, daugiausiai 3 kartus per savaitę“, – pasakojo K. Rimdžius.

K. Rimdžius sako, kad plaukų priežiūros priemones reikia reguliariai keisti – skirtingiems sezonams vertėtų pasirinkti skirtingas priemones. Taip pat reikia nepamiršti, kad plaukai palaipsniui pripranta prie produktų – dėl to ilgainiui nebematome norimo efekto.

Kalbėdamas apie šiuo metu populiarų ir specialisčių ne tik salonuose, bet ir namuose atliekamą keratininį tiesinimą, K. Rimdžius paminėjo, kad paslaugos pavadinimas skamba viliojančiai, tačiau dažnu atveju žalos gali būti daugiau nei naudos.
Keratininis plaukų tiesinimas

„Jei jūsų plaukas sausesnis arba šviesintas, jūs jam padarysite žalos. Jei tą akimirką ir išgausite norimą efektą, tai po poros mėnesių teks kirpti plaukus.

Taip pat yra ir su radikaliu spalvos pakeitimu – iš juodaplaukės į blondinę. Kas kartą reikia pagalvoti, ar tikrai taip stipriai norisi tų pokyčių?“ – klausė K. Rimdžius ir pridūrė, kad viską gyvenime reikia daryti su protu. Tai pasakytina ir apie šukuosenos pokyčius.

Kalbėdamas apie mados tendencijas, K. Rimdžius sako, kad vaikytis naujausių mados vėjų ne visuomet tikslinga. Esą, šiemet populiarūs plaukų atspalviai nebūtinai tiks prie odos spalvinio tipo ar įvaizdžio, o madingas kirpimas – prie veido formos.

Stilistas sako kartais pastebintis esminių klaidų ir savo kolegų darbe.

„Mūsų meistrai daro didžiulę klaidą – atėjusį klientą jie uždengia juodu peniuaru ir žiūri tik į galvą. Dažnas atvejis, kad klientų nepasitenkinimas šukuosena kyla iš to, kad meistras nemato bendro vaizdo“, – teigė K. Rimdžius.

Įvaizdžio namų įkūrėjas sako, kad net ir daug metų pradirbęs meistras, mintinai žinantis, kokios šukuosenos tinka pagal veido formą, negali garantuoti šimtaprocentinio rezultato. Šiame versle, anot stilisto, ne ką mažiau nei meistro gebėjimai svarbus ryšys su klientu.
A. Gilytės ir K. Rimdžiaus pokalbio akimirkos:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)