Kai kurie iš mūsų gali pasigirti, atrodo, nepriekaištinga ir švytinčia veido oda. Tai - normalios veido odos tipas. Tačiau likusi dalis žmonių turi sausą, riebią ar netgi mišrią.

Įdomus faktas yra tas, kad laikui bėgant mūsų oda gali keisti savo tipą. Tad tokiu atveju nebeužteks ankstesnės, jūsų naudotos veido priežiūros bei teks keisti iki tol naudotas kosmetikos priemones.

Jeigu nesate tikri, kokiam tipui priskirti savo odą, jį nustatysite tikrai nesudėtingai. Tereikia prie veido prispausti rūkomojo popieriaus lapelį, o jei jo neturite, reikėtų atidžiau pažvelgti į tai, kaip jūsų oda reaguoja į aplinkos veiksnius - sausą orą, drėgmę, mitybą ir t.t.

Normali oda - tampri, elastinga, o jos spalva tolygi ir švelni. Ant jos retai pasirodo dėmės, blizgantys plotai. Tokia oda išlieka nepriekaištinga ir gaivi. Tačiau ji taip pat reikalauja priežiūros. Normalią odą reikia pastoviai drėkinti ir valyti. Tinka švelnios valomosios priemonės, lengvi drėkinamieji kremai.

Sausa oda pasižymi lygumu, plonumu, ji neblizga, yra matinė. Visgi tokia oda yra greitai pažeidžiama ir jautri. Jeigu turite apgamų, strazdanų arba pasirodo raudonos dėmės, skilinėja lūpų kampučiai ar netgi akių plyšeliai. Taipogi ji yra linkusi į ankstyvą raukšlių atsiradimą. Tokiam odos tipui tinka švelnūs ir maitinamosiomis savybėmis pasižymintys kremai, riebesni drėkinamieji kremai, švelnios valomosios priemonės bei tonizuojantys geliai.

Riebią odą labai lengva atpažinti. Ji blizga, o paviršius yra riebaluotas. Poros būna išsiplėtusios. Tokia oda neretai yra linkusi į uždegimus, kadangi riebalinės liaukos aktyvesnės nei įprasta. Dėl uždegimų atsiranda inkštirai. Tokiu atveju verta naudoti odą kiek sausinantį kremą, toniką ir pienelį.

Mišri oda turi netolygią sandarą. Dalis veido yra sausa, kita - riebi. Nosies, kaktos ir smakro srityje oda blizgės, susidarys inkštirai, o likusi dalis (ypatingai skruostai) pleiskanos. Deja, bet skirtingoms sritims reikės skirtingos priežiūros. Riebios odos plotus patepkite losjonu. Išsausėjusias vietas - kosmetiniu pieneliu, drėkinamuoju kremu.

Per šventes mes norime atrodyti gražios, naudojame daugiau kosmetikos priemonių, tad atgaivinti ir pamaitinti išvargusią odą yra nemažiau svarbu. Todėl žinodamos savo veido odos tipą, galėsite ja tinkamai pasirūpinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją