Prieš ir po stiliaus pokyčių Ieva atsakė į Delfi Stilius klausimus.

– Ieva, ar mėgsti eksperimentuoti su plaukų kirpimais ir spalvomis? Jei taip, tai kokių spalvų plaukus esi turėjusi?

– Nesu baisi ekstremalė, bet nuo šešiolikos metų dažau plaukus. Tai tikrai nebijau plaukų dažymo ir spalvos keitimo, tiesiog mano pasirinkimai nėra drastiški spalvos atžvilgiu, nemėgstu vaivorykštės spalvų ir panašiai, bet iš šviesių į tamsius pereiti arba atvirkščiai tikrai galiu pasiryžti. Natūrali mano plaukų spalva yra lietuviškų rugių spalva, šešiolikos metų juos nusidažiau šalta tamsia ruda spalva, vėliau užsinorėjau kažko įdomesnio, tai pasirinkau violetinę baklažano spalvą. Na, ir dabar po stiliaus pokyčių pagaliau turiu plaukų spalvą, kuri mane labai žavi ir tenkina.

– Ar kintant plaukų spalvoms keitėsi tavo nuotaika?

– Taip. Iš natūralių plaukų spalvos perėjus prie tamsių įgavau daugiau pasitikėjimo savimi, tapau drąsesnė labiau savimi pasitikinti, gal kažkiek sau seksualesnė. Dabar grįžusi į šviesesnę spalvą, į šokoladinę ir varinę, šiltą spalvą jaučiuosi šiek tiek gyvesnė ir jaunatviškesnė. Galima sakyti labiau savo amžiaus.

– Ar viskam buvai pasiryžusi iki stiliaus pokyčių? Ko niekada neišdrįstum?

– Tikrai nebijau pasikeitimų – keisti plaukų spalvos ar aprangos stiliaus, kuris geriau atspindėtų mane, tai pasiryžusi buvau beveik viskam. Vienintelis dalykas, kurį norėjau išsaugoti tai plaukų ilgį, tiesiog sentimentalumas. Nenoriu turėti trumpesnių nei iki pečių plaukų.

Ievos kardinalūs stiliaus pokyčiai

– Kokius drabužius mėgai ir kaip rengdavaisi iki tol?

– Visada mėgau kelnių ir megztukų kombinacijas, rinkdavausi tamsias spalvas (gal dėl to, kad derėjo prie mano tamsių plaukų). Daug negalvodavau apie aprangą, o didžiausia problema, kad nederindavau spalvų.

– Kaip jautiesi po stiliaus pokyčių? Ar patiko parinkti įvaizdžiai?

– Jaučiuosi atsinaujinusi. Plaukų pasikeitimai, makiažas leido pasijausti jaunatviškai, atsigavusiai, tapau lyg lengvesnė, tamsi plaukų spalva ir tamsi apranga, manau, mane slėgė. Nauji parinkti įvaizdžiai mane nustebino, nes pati to nebūčiau pasirinkusi, bet su jais jaučiausi kaip niekad savimi, jaučiausi graži, lengva, bet tuo pačiu spindinti pasitikėjimu ir jaunatvišku veržlumu. Pasiruošusi užkariauti pasaulį, štai ką suteikė naujas sukurtas mano stilius.

Kardinalių pokyčių metu Ievai buvo parinktas tinkama plaukų spalva ir kirpimas, atliktas makiažas bei suformuoti trys įvaizdžiai.

Plaukų spalvą ir kirpimą pakeitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Miglė Kregždėnė. Makiažą atliko vizažistė Jolanta Sargautytė.

Drabužiai – iš prekybos centro „MADA“.

Pirmas įvaizdis:

Suknelė – 79 eurai

Batai – 40 eurų

Rankinukas – 27 eurai

Ievos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Antras įvaizdis:

Golfas – 39 eurai

Kelnės – 74 eurai

Liemenė – 52 eurai

Rankinė – 163 eurai

Kaklo papuošalas – 35 eurai

Apyrankė – 16 eurų

Batai – 99 eurai

Ievos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Trečias įvaizdis:

Suknelė – 59 eurai

Skrybėlė – 165 eurai

Batai – 99 eurai

Lagaminas – 75 eurai

Paltukas – 129 eurai

Ievos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Su plaukų stiliste Migle Kregždėne pakalbėjome apie modelio išvaizdos pokyčius: „Modelio plaukai ilgi ir stori. Prieš tai buvo dažyti namų sąlygomis su parduotuviniais plaukų dažais. Plaukų spalva nėra vientisa. Per plauko ilgį matyti trys skirtingi plaukų tonai bei atspalviai. Nuo šaknų matyti nuaugusios natūraliai šviesios plaukų šaknys. Toliau apie sprindį plaukų yra baklažano spalvos, o likusieji plaukai iki galų yra tamsūs, beveik juodi.

Baklažano atspalvis nėra pats tinkamiausias pasirinkimas jaunoms merginoms. Tokias spalvas reikėtų rinktis labai atsargiai, nes jos gali sendinti ir atrodyti pigiai. Verčiau siūlyčiau rinktis labiau natūralesnes spalvas, tokias kaip šokoladas, kakava, balinta kava ar karamelė. Šios spalvos šiemet labai madingos, tad tikrai neprašausite.

Tad šiuo atveju modeliui pirmiausia norėtųsi sutvarkyti plaukų spalvą.

Tam atlikome plaukų spalvos išėmimą. Kadangi plaukai yra ilgi ir norime išsaugoti jų kokybę, naudojome naujausių technologijų produktus, kurie tausoja plaukus. Taip pašalinome nepageidaujamus plaukų atspalvius ir tuomet jau galėjome formuoti norimą įvaizdį.

Kadangi mūsų modelis turi natūraliai šviesius plaukus, tad nereikėtų nutolti nuo natūralios prigimties. Geriausiai žmogui tinka dviem tonais šviesiau arba tamsiau nuo jūsų natūralios plaukų spalvos. Tad šiuo atveju tuo ir vadovavomės.

Prieš pradedant pokyčius, konsultacijos metu išsiaiškinome, kad modelis pasitamsinusi plaukus jautėsi geriau nei būdama visai šviesi natūraliais plaukais. Tad nusprendėme palikti tamsesnes plaukų šaknis ir pasirinkome balayage dažymo techniką. Taip pašviesinome plaukų galus ir išgavome švelnius perėjimus nuo tamsių šaknų.

Kadangi modelis yra jauna mergina, turinti gražius ir ilgus plaukus, o ilgi plaukai jaunas merginas puošia, tad norisi išsaugoti plaukų ilgį. Todėl kirpdami palikome plaukų ilgį ir išformavome tik priekinę plaukų dalį prie veido. Taip suteikėme plaukams daugiau judesio ir laisvės bei atsirado gražesnis plaukų kritimas.

Formuojant modelio įvaizdį norėjosi išlaikyti jaunatviškumą, bet tuo pačiu padėti atsiskleisti, suteikti pasitikėjimo savimi, tad matant jos šypseną veide bei spindinčias akis, manau, pavyko!“

Vizažistė Jolanta Sargautytė modeliui parinko nude makiažą.

„Tai – monochrominės spalvos ir lengvi potėpiai. Makiažas, kuris nėra matomas ištiestos rankos atstumu. Čia užduotis paprasta, bet nėra lengva. Nupiešti veidą, kad nesimatytų pastangos pagražinti, reikia išmanymo ir susikaupimo.

Svarbiausia yra veido oda: išlyginama spalva, paslepiami veido odos defektai. Toliau – akys ryškinamos pasitelkiant blakstienų apimtį. Naudojome juodą tušą, kuris storina ir ilgina blakstienas. Pasirinkome juodą akių pieštuką, kurio pagalba paryškinome blakstienų augimo liniją. Akių vokų šešėlių naudojome minimaliai. Galima visą akies voko plotą padengti viena spalva, atitinkančią odos atspalviui.

Lūpoms tinka blizgis, vazelinas su spalva ar transparent lūpų dažai. Populiari spalva lūpoms paryškinti – pelenų rožės.

Lašelis bespalvės birios pudros užfiksuoti makiažui ir grožio ritualas baigtas.

Akcentas – antakių linija. Sudėtinga, jei antakiai per griežti, per ryškūs ar stori. Jų forma turi harmoningai derėti su bendru įvaizdžiu. Keista, kai pirma matai antakius, o vėliau tik merginą. Tad reikėtų nepersistengti juos dailinant“, – dėstė vizažistė J. Sargautytė.

Ievos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžusiai vilnietei dovaną įteikė internetinė kosmetikos ir parfumerijos parduotuvė Burkalifa.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)