Studentė Marija į plaukų stilistės kėdę sėdo natūraliai ilgais, lietuviškais šieno atspalvio plaukais, tačiau po kelių valandų atsistojo jau visai kitokia – gerokai ryškesnė ir pastebimesnė. Anot plaukų stilistės, modelio pokyčius padiktavo ne tik vyraujančios pavasario tendencijos, bet ir merginos drąsa dažyti plaukus ryškesnėmis spalvomis.

„Pirmasis žingsnis, kurį atlikau – plaukų šviesinimas naudojant šiuolaikines, populiariąsias – ombre ir balayage – technikas. Antrame žingsnyje plaukams suteikiau norimą atspalvį. Kad plaukai įgautų gylio, spindėtų ir sruogos gražiai kristų, pasitelktos keturios spalvos: rožinė, persikinė, levandų ir šalta violetinė. Sruogos buvo dažytos atskirais blokais, naudojant foliją.

Mano tikslas buvo sukurti minkštą, kiek mergaitišką įvaizdį, kuris džiugintų tiek Marijos akį, tiek atkreiptų aplinkinių dėmesį“, – pasakojo plaukų stilistė.

Merginai buvo suformuotos lengvos bangos, nesuteikiant viršugalviui papildomos apimties. Kad šukavimas atrodytų lengvas ir turėtų Holivudo prieskonį, plaukų stilistė iškėlė ir šiek tiek pavėlė priekinę sruogą.

Ir kas gi geriau išryškins naują šukuoseną nei makiažas? Vizažo meistrė Jolanta Sargautytė makiažą priderino prie to, ką su plaukais sukūrė jos kolegė.

„Plaukuose – spalvų žaismas, todėl makiažas neturėtų užgožti šukuosenos. Šį kartą pasitelkiau madingiausias šio pavasario ir vasaros spalvas – raudoną, violetinę, rožinę. Tendencijas visuomet lengviau pristatyti pasitelkiant intensyvesnes spalvas.

Akių makiažą parinkau netradicinį ir Lietuvai, galbūt, nepriimtiną – pagrindiniu akcentu tapo pomidoro raudonumo spalvos akių pravedimas. Naudota dvigubo pravedimo technika – iš pradžių blakstienų augimo liniją paryškinau juodu pravedimu, o pravedimą papuošiau žvilgančiais raudonos spalvos potėpiais.

Modelio lūpos – labai gražios, jų neišryškinti yra visiška beprotybė! Lūpų kontūrą apibrėžiau aiškiai, tačiau raudona spalva čia buvo parinkta šaltesnė, uogų atspalvio, todėl harmoningai derėjo su šukuosena ir žydromis modelio akimis“, – teigė J. Sargautytė.

Galutinis plaukų stilistės ir vizažo meistrės darbo rezultatas – jūsų dėmesiui:

Modelis: Marija Saunorytė
Šukuosena: Eglė Saunorytė
Makiažas: Jolanta Sargautytė
Įvaizdis: „Sistiana Boutique“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)