Šį kartą akį traukia ne tik originalūs dizaino sprendimai – pasukti galvą priverčia ir mistiškas kolekcijos pavadinimas „20180610 U.T.S“, rašoma pranešime spaudai. Ką reiškia šis kodas, kuo ypatinga naujoji drabužių kolekcija, kokiai moteriai ji skirta ir kas laimės amžiną stiliaus ir mados dvikovą, pasakoja pati dizainerė.

– Kristina, kas jus įkvepia kurti?

– Įkvėpimai kūrybai ateina tikrai labai netikėtai! Kartais užtenka sutiktų žmonių ir pokalbių, kelionės ar pabuvimo gamtoje, pasivaikščiojimo mieste, įtraukiančio filmo… Visgi, labiausiai mane įkvepia netikėtumai ir svajonės.

– Kaip manote, kuo skiriatės nuo kitų Lietuvos drabužių dizainerių?

– Manau, jog turiu labai savitą požiūrį į audinių ir spalvų derinimą. Taip pat, mano kūryboje dominuoja grafiniai elementai, transformuojamos konstrukcijos. Visa tai ir sukuria mano išskirtinį braižą.

– Drabužių transformacija yra tarsi neatskiriama nuo jūsų kūrybos. Sąmoningai plėtojate šią liniją?

– Taip, drabužio transformacija kūryboje man ypatingai svarbi. Kurdama visuomet sąmoningai išplečiu drabužio galimybes. Per transformaciją drabužio „vilkėtojui“ aš suteikiu laisvę, kūrybą, galimybę keistis ir prisitaikyti gyvenimo situacijose.

Nuostaba žmogaus veide, kuomet parodau visas drabužio vilkėjimo galimybes man teikia didžiulį džiaugsmą. Atrodo, jog kartu vykdau ir socialinį projektą – parodyti, kad gali būti ir kitaip. Tad įdomiausia kurti asmenybėms, kurios lengvai ir aktyviai įsitraukia į kūrybinį procesą bei yra atviros idėjoms. Man kiekvienas drabužis, kurtas konkrečiam žmogui, tampa jo daiktišku atspindžiu.

– Kokie trys dalykai jums yra svarbiausi, kuomet renkatės arba kuriate drabužius?

– Kai renkuosi drabužius sau, visada atkreipiu dėmesį į audinio ir pagaminimo kokybę. Taip pat, į tai, kokiais momentais ir kaip tą drabužį galėsiu nešioti bei, žinoma, kaip jis derės su kitais mano spintos drabužiais.

Na, o kuriant drabužius man ypatingai svarbu – drabužio funkcionalumas, įdomūs dizaino sprendimai ir audinio kokybė.

– Ką reiškia naujosios drabužių kolekcijos mistiškas pavadinimas?

– Naujosios kolekcijos pavadinimas – mano sugalvotas kodas. 20180610 – tai, kolekcijos fotosesijos data. Skaičiais užkodavau laiką, kada kūriniai įamžinti. U.T.S. – tai trys užkoduoti angliški žodžiai, kurie yra visos kolekcijos raktažodžiai. Urban - kolekcija dedikuota miesto moteriai, transformation – visi drabužiai savo forma arba detalėmis yra transformuojami ir suspended – kolekcijos akcentas, detalės – petnešos ir jų susegimai.

– Kokią žinutę norite perduoti naująja drabužių kolekcija?

– Žinutė yra tiesiogiai susijusi su drabužių transformacija. Kolekcija dedikuota miesto moteriai: laisvai, veikliai, smalsiai. Tai, kuriai svarbu greitai prisiderinti prie besikeičiančių aplinkybių ir visada atrodyti stilingai bei jaustis patogiai.

Kolekcija taip pat kalba ir apie vidines transformacijas. Kaip keičiasi drabužis, kai keičiasi nuotaika arba pats žmogus? Kolekcijoje visi drabužiai yra transformuojami – išsiverčia, apsisuka, nusiima detalės, prisisega, užsisega ir panašiai.

Kristinos Sviderskaitės kolekcija

– Kokios moterys renkasi jūsų kurtus drabužius?

– Moterį, kuri renkasi mano kūrybą pavadinčiau drąsia, eksperimentuojančia, bet kartu žinančia kas ji ir ko nori. Man be galo įdomūs žmonės, kurie turi kažką kitokio, išskirtinio. Kuriu tai, kuri jaučia savo ypatingumą, mąsto plačiai ir laisvai žiūri į pasaulį.

– Kodėl kolekcijos veidu pasirinkote būtent Gintarę Maisteikaitę?

– Norėjau, jog kolekcijos modeliu taptų reali moteris, kuri dėvi mano kurtus drabužius. O Gintarė – tikra mano kūrybos ambasadorė. Būtent ji tobulai atspindi moterį, kuriai aš kuriu – įdomi, drąsi, stilinga, veikli, daug keliaujanti ir dirbanti su kūrybinėmis industrijomis – šiuolaikiniu šokiu ir cirku. Taip ir susidėliojo – tereikėjo įkalbėti Gintarę išbandyti save naujoje sferoje – modelio amplua.

– Kas jums yra moteriškumas?

– Moteriškumas yra laisvė būti tokiai, kokia esi – savimi. Nebijant klysti ir drąsiai ieškant bei siekiant savo tikslų. Po moteriškumo sąvoka man taip pat slepiasi švelnumas, rūpestingumas, harmonijos siekis, estetika. Manau, moteriškumas gali turėti visokių veidų bei būti labai įvairus, tad linkiu kiekvienai atrasti savąjį.

– Kas, jūsų nuomone, yra svarbiau – mada ar stilius? Ir ar įmanoma šioms dviems stichijoms „susidraugauti“?

– Manau, jog stilius yra svarbesnis. Juk jis atspindi asmenybę - tai apie ką ji kalba ar nori pasakyti. Stilius – ir išraiška, ir žaidimas, ir ieškojimai. Na, o mada stato į rėmus, iškart atmesdama kas „nemadinga“. Be to, ji greitai keičiasi, kartojasi, įvelia į skubėjimą ir greitą vartojimą, sumeta visus į „bendrą katilą“. Taigi, manau, jog mados tendencijas derėtų vertinti per savo asmeninę prizmę bei individualizuoti madą, atsižvelgiant į savo asmeninį stilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)