– Agne, atskleisk, kaip tinkamai suformuoti savo apatinio trikotažo stalčių ir ką būtina turėti?

– Pradinis mano rekomenduojamų pirkinių sąrašas būtų štai toks:

1. Tamsaus audinio, lygaus rašto liemenėlė, kuri bus tinkama vilkėti po visais tamsiais, nepermatomais drabužiais. Tai gali būti juoda, tamsiai mėlyna liemenėlė su pakietinimu arba be jo, svarbiausia – lygaus rašto.

2. Lazeriu pjautos kelnaitės. Ar vilkime plono audinio suknelę, ar sijoną, ar plonyčio audinio kelnes (šilko, lino audinio), po visomis jomis reikia kelnaičių, kurios neturi siūlių. Idealiausias variantas – lazeriu pjautos kelnaitės. Kalbant apie spalvas, tai yra pasirinkimo reikalas. Vis dėlto, po šviesiomis kelnėmis geriausiai atrodys kūno spalvos kelnaitės.

3. Kūno spalvos liemenėlė. Nes karts nuo karto tenka apsivilkti šviesios spalvos palaidines. Greičiausiai galvojate, kad balta palaidinė = balta liemenėlė, bet tai prastas pasirinkimas. Jei po balta palaidine vilkėsite baltą liemenėlę, ji akivaizdžiai matysis. Kaip jau ir minėjau, geriausia po šviesiais rūbais rinktis kūno spalvos liemenėlę.

4. Graži, jums itin tinkanti ir patinkanti liemenėlė. Nesvarbu, kokios spalvos ar rašto ji būtų. Tiesiog atkreipkite dėmesį, ką ant jos vilkėsite ir ar spalvos nesipjaus tarpusavyje.

5. Glaustinukė arba apatinė palaidinė. Praverčia tuo atveju, jei vilkite permatomo audinio drabužius. Taip, ypač darbinėje aplinkoje, neparodysite per daug nuogo kūno. Be to, žiemą glaustinukė turi šildantį efektą.

Plačiau – transliacijos įraše, kurį rasite viršuje.

– Apatinių stalčiuje dvidešimt liemenėlių, o dėvite tik tris. Pateisinama ar laikas mesti dalį lauk?

– Jei yra tokių liemenėlių, kelnaičių ar glaustinukių, kurias vis užsidedate kartą per tris mėnesius ar pusmetį – kodėl gi jų neturėti?

Apatinis trikotažas

– Į ką reikėtų investuoti, o kam galima pataupyti?

– Atkreipkite dėmesį, kokios spalvos ir audiniai dominuoja jūsų spintoje. Jei vyrauja tamsios spalvos – atitinkamai rinkitės tamsios spalvos arba kūno spalvos apatinį trikotažą. Jei šviesios – šviesaus.

Jei turite daugiau plonesnio, perregimo audinio drabužių, reikėtų turėti daugiau lygaus audinio apatinio trikotažo.

Jei mėgstate vilkėti aptempiančius drabužius, galbūt verta pagalvoti apie kelnaites aukštintu liemeniu. Jos padės išlyginti kūno linkius, figūra atrodys dailiau.

Nepamirškite vieno niuanso: po tamsiu megztiniu, net ir trikotažinio audinio, gali persimatyti šviesi liemenėlė. Situacija: užsimetėte juodą megztinį, baltą liemenėlę ir opa, darbe visi mato, ką dėvite po viršutiniu drabužiu.

Į ką reikėtų investuoti, o kam galima pataupyti?

– Manau, kad liemenėlė turėtų būti brangesnis pirkinys, į ją reikėtų investuoti. Aklai derinti kelnaičių prie jos nederėtų – tokių taisyklių nėra. Spalvinis pasirinkimas kartais yra nulemiamas drabužių. Jei turite juodas kelnes ir šviesią palaidinę, juk nevilkėsite vien juodo komplekto. Balto – taip pat, tad teks rinktis skirtingas spalvas.

Liemenėlė bet kokiu atveju kainuoja daugiau nei kelnaitės ir jai tikrai negailėčiau pinigų. Geresnio audinio, formos liemenėlė tarnaus ilgiau, dailiau formuos kūną. O kelnaičių galima rasti ir pigesnių alternatyvų.

O štai jei turite probleminę odą, esate alergiška, oda greitai sudirgsta, verčiau rinktis šilkines ir medvilnines kelnaites.

– Formuojantys apatiniai. Kokia jų svarba moters garderobe?

– Regis, moterys, išgirdusios frazė „formuojantys apatiniai“, ima galvoti, kad tokie apatiniai skirti tik toms, kurioms reikia kažką sumažinti, suspausti. Tai formuojantys, o ne mažinantys ar sutraukiantys apatiniai. Taip, iš esmės, viena jų funkcijų yra vizualiai sumažinti jūsų kūno formas. Bet veikia paprasti gyvenimiški dėsniai – vienur paspausi, kitur išsprūs. Formuojančių apatinių užduotis – vizualiai suformuoti lygesnį siluetą. Nebus taip, kad turinčioms pilvuką tokie apatiniai sukurs vapsvos liemenį.

Formuojantys apatiniai nebūtinai skirti tam, kad drąsiai žengtumėte raudonu kilimu vilkėdamos satininę suknelę. Jie skirti kiekvienai dienai – kad jaustumėtės komfortiškai su aptempta suknele ar pieštuko formos sijonu paaukštintu liemeniu, kad nereiktų sukti galvos, jog po pietų išsipūtęs pilvas sugadins visą vaizdą.

– Esame įpratę mūvėti juodas kelnes, jei norime vizualiai sumažinti apatinę kūno dalį. O jei mažą krūtinę padabinsime juoda liemenėlę, ar ji vizualiai dar labiau sumažės?

– Liemenėlių formų yra daug. Jei pasirinktume pilnai krūtį uždengiančią liemenėlę, toks efektas tikrai įmanomas. Bet jei liemenėlė atviresnė, turi dalį permatomo nėrinio, jei iš šono yra dalinės pagalvėlės, pakeliančios krūtinę, net ir su juoda liemenėle krūtinė neatrodys maža.

Kartais mažakrūtėms vienas geriausių variantų – nėrinių braletė (liemenėlė be lankelių, su lengvomis siūlėmis, dažniausiai nėriniuota, plono audinio). Ypač, jei krūtinei nereikia didelio palaikymo, tai puikus aksesuaras ir labai žavus apatinis drabužis.

Apatinis trikotažas

– Kur riba tarp vulgarumo ir stilingo įvaizdžio, kalbant apie norą parodyti apatinį trikotažą?

– Teko matyti moterų, kurios po švarku vilki tik liemenėlę, jokios palaidinės. Jei tai kasdienė, patogi kūno spalvos liemenėlė – pavadinkime ją beveide – tai nėra seksualu ir net ne vulgaru. Tai tiesiog nuobodu ir neestetiška. Tokia liemenėlė nėra skirta rodymui.

Jei vis dėlto norite parodyti liemenėlę – rinkitės įmantresnius, akį traukiančius variantus. Pavyzdžiui, įdomios formos, su metalo detalėmis, su grandinėlėmis. Tada vulgarumo riba tarsi savaime išsitrina, nes liemenėlė tampa drabužiu, o ne tiesiog apatinio trikotažo vienetu.

Vis dėlto, įvertinkite vietą ir laiką, kur ketinate demonstruoti savo apatinį drabužį. Juk į darbą su metalo efekto liemenėle nežygiuosite.

– Kaip reikėtų prižiūrėti apatinį trikotažą?

– Apatiniai yra labai lepūs drabužiai. Juos prilyginčiau vilnai ir kašmyrui. Apatinį trikotažą sukti bendrame būgne su vyro džinsais ar vaikiškais marškinėliais yra didelė nuodėmė. Koks tai bebūtų prekinis ženklas, kokia bebūtų apatinio trikotažo kaina, pirmiausia, ką reikėtų padaryti, tai įsigyti priežiūros maišelius, skirtus skalbimui.

Skalbimo režimas vienareikšmiškai – švelnus. Rekomenduoju delikatiems audiniams skirtus skalbiklius. Stipriai negręžkite. Jokių džiovyklių!

Džiauti rekomenduoju pakabinus ant pakabos, jokiais būdais ne ant gyvatuko. Ir nepamirškite, kad tokių lepūnėlių negalima palikti džiūti ant saulės, nes tai blukina audinį.

– Kiek ilgai turėtų tarnauti kokybiškas apatinis trikotažas?

– Jei reguliariai skalbiame, nekankiname ir atsižvelgiame į aukščiau minėtas rekomendacijas, apatinis trikotažas mums gali tarnauti net kelis metus. Aišku, yra liemenėlės, kurios yra skirtos vilkėti rečiau, tarkime, siuvinėtos žvyneliais, karoliukais. Juk jos dar lepesnės nei įprastas apatinis trikotažas. Žvynelis skalbiamas nusitrina, nubyra kur kas greičiau.

DELFI TV Gyvai transliacijos užkulisius išvysite fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)