Jau dvidešimtį į Palangos turgų drabužiais prekiauti atvyksta ne tik vietiniai, bet ir žmonės iš Klaipėdos, Kretingos, Salantų ir kitų aplinkinių miestų. Nors prekeiviai labai susigyvenę ir džiaugiasi kolektyvo bendrumu, tačiau pasak jų, turgaus prognozės – liūdnos.

Palangos turgus

Ankstesniais laikais būdavo ir prekybininkų iš Šiaulių, Panevėžio, Kauno, bet jie prekiauti atsisakė, nes prekyba tokia gera jau nebevyksta.

„Smagu, kai visi buvom, bet va. Atstumas daro savo – keliauti iš toli nebeapsimoka. Anksčiau Palangos turgus iš šių miestų ir susilaukdavo daugiausia pardavėjų, bet dabar viskas pasikeitė“, – su liūdesiu kalbėjo 16 metų Palangoje prekiaujanti pardavėja iš Mažeikių.

Pardavėja Daiva

Kiekvieną vasarą Daiva su vyru važiuoja prekiauti į Palangą ir taip jau 16 metų. Taip pat šeima drabužius pardavinėja ir Mažeikiuose, ir Rietave, ir kituose aplinkiniuose miesteliuose. Tačiau pardavėjai skundžiasi, jog visur labai suprastėjo prekyba. Jaunimo nebėra.

„Visokių gražių prekių turime, tik niekas neperka, nieko niekam nereikia. Tik, kad žmonių būtų daugiau ir atvyktų čia apsipirkti, būtų viskas gerai. Šiais metais tai pajutome ypatingai. Birželis visada būna sunkesnis mėnuo, bet šiemet nuosmukį pajutome visi“, – pasakojo turguje prekiaujanti moteris.

Palangos turgus

Turgus Palangoje vyksta kiekvieną dieną, bet pardavėjai neslepia, kad dešimt metų kreivė palengva eina žemyn, tačiau paskutiniais – ypatingai. Pasak jų, kokios drabužių kainos buvo, tokios ir liko.

„Mes čia jau esame kaip vietiniai. Nuomojamės net trijų kambarių butą, kuriame gyvename kartu su šeima“, – kalbėjo ji.

Pardavėja iš Mažeikių tikina, kad jie prekiauja firminiais drabužiais. Taip pat turguje galima atrasti ne tik naujų, bet ir dėvėtų drabužių. Ant pakabų bei prekystaliuose drąsiai puikuojasi ir įžūlios klastotės – „Chanel“, „Calvin Klein“, „Versace“, „Lacoste“ ir kitų prekinių ženklų padirbiniai.

Palangos turgus
Palangos turgus

„Čia rūbai pigiau grybų – drabužiai net ir po 2 eurus kainuoja, bet ir tai žmonės neateina, o prekės visos beveik naujos, geros“, – sakė pardavėja Daiva.

Turguje prekiaujantys žmonės neslėpė, kad jeigu pardavimai ir toliau taip kris, tai planuoja imtis kažko naujo.

„Jei ir toliau taip blogai bus, tai galvosime kažkuo kitu verstis. O mokesčius tai vis kelia ir kelia“, – liūdnomis prognozėmis ir nuotaikomis dalijosi prekiautojai.

Palangos turgus

Pasak jų, visur situacija yra panaši, net ir centriniuose bei prabangiuose miesto butikuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)