„Revlon“ makiažo meistrė Mia Hawkswell atskleidė, kur, priklausomai nuo jūsų veido formos, reiktų tepti skaistalus. Specialistė pirmiausia pasidalino auksine skaistalų tepimo taisykle, kuri galioja visoms veido formoms: „Jeigu norite pagražinti bet kurį veidą, svarbu prisiminti, kad norite atkreipti dėmesį“, – sakė M. Hawkswell.

„Švelni C forma aplink jūsų akį virš skruostikaulio padės akimirksniu paryškinti jūsų akių zoną ir patemps jūsų veidą. Tai puiki pagalba brandžioms moterims“, – aiškino makiažo meistrė. Taip pat priminė, kad tepant skaistalus ant skruostų, nederėtų šypsotis, nes nesišypsant ši zona natūraliai nusileidžia.

M. Hawkswell teigimu, šviesiai odai tinka švelnios rožinės, koralo ir persiko spalvų skaistalai, vidutinio tamsumo odai – rausvai violetiniai ir persikų spalvos. Uogų ir raudonų plytų atspalviai geriausiai atrodo ant tamsesnės odos.

Vis dėlto, skaistalai gali būti derinami ir prie akių. „Prieš žalių akių tinka persikų ir abrikosų tonai, o štai mėlynos ir pilkos akys labiau prašosi šaltesnių rožinių atspalvių, – kalbėjo ji. – Paprastai prie rudų akių tinka dauguma spalvų.“

Kvadratinis veidas

Taigi, jeigu norite tepti skaistalus ant kvadrato formos veido, kur geriausia?

„Jeigu veidas kvadratinis, reikia siekti sušvelninti kampus, – aiškina M. Hawkswell. – Apvaliais judesiais tepkite tiesiai ant skruostų ir skruostikaulių įdubimų. Tai padės sušvelninti jūsų veidą ir sumažins jo kampuotumą.“

Širdies formos veidas

Kalbant apie širdies formos veidą, reikia sukurti „pusiausvyros“ iliuziją.

„Tepkite skaistalus nuo skruosto smilkinių link“, – pataria makiažo meistrė. Ji primena, kad visada galioja ta pati taisyklė: pradedame nuo nedaug, paskui produkto kiekį didiname.

Apvalus veidas

Jeigu esate apvalaus veido savininkė, tuomet jums akivaizdžiai norėsis jį pasiaurinti. Norint tai padaryti, M. Hawkswell rekomenduoja skaistalus tepti „po skruostikauliu ir švelniai jais brūkštelėti skruostų link“.

Tokiu atveju būtina prisiminti, kad nereikia tepti skaistalų tiesiai ant skruostų, nes tai dar labiau suapvalins jūsų veidą.

Pailgas veidas

Ilgas ir siauras veidas yra tai, apie ką svajoja apvalių veidų savininkės. Tačiau jeigu veidas pernelyg ilgas ir siauras, gali norėtis kiek platesnių skruostų.

Pailgą veidą turinčioms moterims makiažo specialistė pataria skaistalus tepti skersai skruostų, akių link. Tai šiek tiek išplatins jūsų veidą.

Ovalus veidas

Ir paskutinis, bet ne prasčiausias, o visų pageidaujamas ovalus veidas, reikalaujantis šiokio tokio išryškinimo. Tokio veido savininkės turi išryškinti skruostikaulius, tepdamos skaistalus į viršų nuo skruostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)