Festivalyje dalyvavo ir žinoma Lietuvos mados pasaulio atstovė Maria Lama – „Lama Model Management“ modelių agentūros vadovė. Moteris grįžo kupina įspūdžių ir puikios nuotaikos – šventė buvo išties puiki, labai spalvinga, teko dalyvauti ne tik filmų premjerose, bet ir vakarėliuose vilose, jachtose, madinguose restoranuose. Ir nors oras nelepino, Kanų kino festivalis buvo puikus atotrūkis nuo lietuviškos rutinos ir proga palepinti akis įspūdingais mados pasaulio kūriniais.

Marija dalyvavo trijų išskirtinių filmų premjerose. Prancūzų režisierės Evos Hus-son „Les filles du soleil“ filmo peržiūrai Marija pasirinko lietuvių dizainerės Aurelijos Beliakaitės kurtą juodą blizgią suknelę iki žemės.

Marija Lama

Taip pat M. Lama dalyvavo italų režisieriaus Matteo Garrone filmo „Dogman“ premjeroje. „Dogman“ – tai alegoriją, kurioje pasakojama apie ramų, tačiau ilgainiui kantrybės netekusį šunų prižiūrėtoją (pagrindinio herojaus vaidmenį atliko Marcelo Fonte). Šis filmas gavo specialų festivalio prizą – „Palmės šunelio“ (Palm Dog) apdovanojimą.

Įsimintinas Marijai buvo ir libanietės režisierės Nadine Labaki filmas „Capharnaum“ apie Beiruto lušnynuose paliktų vaikų patiriamą skurdą. Šio filmo premjeroje moteris vilkėjo baltą plazdančią dizainerio Roberto Kalinkino suknelę.

Ši suknelė ypač daug fotografų dėmesio sulaukė žengiant filmo premjeros raudonu kilimu, o kamerų blykstės tą dieną moterį lydėjo nuolatos – Marija galėjo pasijausti kaip pasaulinio lygio žvaigždė.

Marija Lama

Kanuose Marija sutiko ir nemažai įžymybių, su kuriomis visuomet įdomu užmegzti naujas pažintis. „Le filles du soleil“ premjeroje raudonu kilimu žengė aktorės Aish-warya Rai, Cate Blanchet, aktorius Vincentas Casselis (Monicos Belucci sutuoktinis). Premjeroje netrūko ir mados pasaulio atstovų – dalyvavo modeliai Kedall Jenner, Joan Smalls ir kiti pasaulyje garsūs žmonės. Viešbutyje lietuvaitei teko prasilenkti su „James Bond“ aktoriumi Pierce'u Brosnanu bei aktoriumi Madsu Mikkelsenu.

Tiesa, festivalis nepraėjo be iššūkių. 82 moterys iš filmų industrijos surengė protestą – anot jų, per mažai filmų kūrėjų moterų filmų pristatoma Kanuose ir tai nesikeičia per visą filmų festivalio istoriją. Ir ankstesniais metais Kanams priekaištauta, jog skiriama per mažai dėmesio moterų režisierių filmams – 2017 m. konkurse jų buvo trys, tačiau organizatoriai teigė, kad moterų režisierių tiesiog yra mažiau.

Šiemet dar kartą buvo paminėta, jog filmai atrenkami tik pagal meninę vertę ir diskriminacijos dėl režisieriaus lyties negali būti (į pagrindinį konkursą atrinkti trys moterų filmai: prancūzės Evos Husson „Les filles du soleil“, libanietės Nadine Labaki „Capharnaum“ ir italės Alice Rohrwacher „Lazzaro felice“)

Žinoma, po oficialiosios dalies – filmų pristatymų ir apdovanojimų, Kanuose kasdien netrūko ir pramogų bei puikiai atrodančių įžymybių. Vienas įspūdingiausių renginių, kuriame nusišypsojo laimė dalyvauti Marijai – „Tiffani“ madų šou, kuris vyko „Carlton“ viešbutyje. Šio renginio ypatingas svečias buvo aktorius Chrisas Tuckeris.

Dažno filmo premjeros vakarėliai vyko paplūdimyje įsikūrusiuose restoranuose, privačiose vilose ar jachtose. Marijai ypač įsiminė filmo „Sollo: a Star War Story“ vakarėlis. Jį atidarė filmo personažais persirengę aktoriai, o vėliau dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai

Grįžusi iš Kanų kino festivalio, Marija džiaugėsi, jog kasmet šioje kino šventėje daugėja renginių susijusių su mada – moterį tai labai džiugina ir ji tikisi, kad ateityje šiuose renginiuose dalyvaus vis daugiau lietuvių modelių ir galėsime grožėtis Lietuvos dizainerių darbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)