Nors pati reguliariai mankštinuosi, stengiuosi sveikai maitintis ir geriu daug vandens, kartais ir man kyla nerimas dėl maudymosi kostiumėlio. Juk jų pasirinkimas – milžiniškas: nuo mažulyčių bikinių iki šio sezono topo – vienos dalies kostiumėlio. Nelengva išsirinkti, sunku apsispręsti. Galėčiau vardinti ir vardinti dabartines maudymosi kostiumėlių tendencijas nesustodama, tačiau man, kaip stilistei, svarbesnis klausimas, ar jis tau tinka ir kaip tu jautiesi jį vilkėdama.

Nuostabi yra frazė, jog velnias slypi detalėse, o kai maudymosi kostiumėlis ir taip nėra didelis drabužis, vos viena kita detalė, modelis ar spalva gali pakeisti figūrą dramatiškai. Tokios moterys kaip aš ir tu, norim ne tik madų, bet ir praktiškumo.

Tad koks maudymosi kostiumėlis šį sezoną atrodys stilingai ir pabrėš tik figūros privalumus?

Pilni klubai. Kad ir kokios figūros bebūtum – visų svarbiausia yra proporcija. Tad jei tavo klubai platesni, palyginus su krūtine, visų pirma, nesistenk jų maskuoti. Raukiniai, klostės, draperijos ar kitaip sudėliotas papildomas audinio kiekis ant maudymosi kostiumėlio kelnaičių tik padidina apimtis ir sutelkia dėmesį būtent į tą vietą.

Taip pat patarčiau vengti šortų tipo apačios, nes tokio tipo kelnaitės labai pabrėžia klubus ir šlaunis. Jei nori atsvaros – geriau rinkis spalvingesnę viršutinę dalį, patrauk žvilgsnius ten, o apatinę dalį rinkis ramesnės spalvos, paprastesnę, arčiau klasikinio modelio.

Šiandien bene visose parduotuvėse yra galimybė pirkti kostiumėlį dalimis. Tad neprisirišk prie jau siūlomo varianto – susikurk jį pati. Viršutinė ir apatinė dalys gali skirtis (modeliu, spalva, faktūra, raštu ar dekoru). Priklauso nuo to, kur nori atkreipti dėmesį. Daugiau papildomos medžiagos visada prideda svorio, tad jei trūksta apimties ties krūtine ar klubais – to nepamiršk.

Didelė krūtinė. Svarbiausias dalykas – rinktis tinkamą prilaikymą. Liemenėlė turėtų būti su lankeliais, kurie sulaiko krūtinę tinkamoje vietoje (jos centras turėtų būti maždaug per vidurį tarp peties ir alkūnės).

Kaušelius taip pat siūlyčiau rinktis su pakietinimais (tik ne tais, kurie prideda apimties), taip krūtinė bus tikrai tinkamai suformuota. Didelių krūtinių savininkėms svarbiausia jaustis patogiai ir tikrai nereikia slėpti tai, ką turi gražaus ir itin moteriško. Tiesa, labai svarbu ir tvirtos ir plačios petnešėlės. Kuo liemenėlė uždaresnė ir ryškesnė, tuo ji labiau atkreips dėmesį, kuo ji nuosaikesnė, palyginus su kelnaitėmis, tuo mažiau trauks akis ir nukreips dėmesį į, tarkime, kojas, užpakaliuką ar rankas.

Maža krūtinė. Na, jeigu turi nedidelę krūtinę, tau kur kas lengviau nei manei iki šiol. Visų pirma – tau tikriausiai tiks visi tie madingieji stiliai, braletės tipo, trikampėlių formos, su plačia juosta po krūtine ar iš siaurų virvelių. Be to, liemenėlės su silikono įdėklais tikrai greita ir paprastai optiškai viską sudėlioja į vietas. Pasižiūrėk į Victoria’s Secret modelius, jie atrodo fantastiškai, nors jų krūtinės išties nedidelės.

Kur paslaptis? Tinkami įdėklai, jei maudymosi kostiumėlis jų neturi, visada gali juos įsigyti atskirai. Papildomas audinio kiekis, raukinukai, nėrinukai, mazgeliai, kutai – viskas tiks tobulai. Venk juostelių vietoj liemenėlės, jos itin sumažina krūtinę, o jei jau renkiesi tokią, lai ji būna su raukiniais ar stipriai marginto audinio.

Pilvukas. Atsikišęs pilvukas visuomet kelia nepatogumus, tačiau jį paslėpti ar suformuoti nėra jau taip sunku. Retro stilius tau tiks tobulai.

Aukštesnio liemens kelnaites, dirželiai ar kaspinėliai ties liemeniu pabrėš jį ir paslėps pilvuką (akcentus taip pat gali dėlioti ties krūtine). Nesiūlyčiau rinktis itin plonos ar labai smarkiai aptemptos medžiagos. Geriau, kad ji būtų standesnė, tuomet viskas pasislėps tobulai.

Celiulitas. Anksčiau ar vėliau, visos moterys susiduria su šia bėda. Esu ne kartą girdėjusi, jog moteris atsisako eiti į paplūdimį būtent dėl jo. Nusiminti tikrai nereikėtų, juo labiau – atsisakyti laisvalaikio paplūdimyje.

Patarimas? Rinkitės maudymosi kostiumėlį-suknelę. Tai toks kostiumėlis, kuris yra su sijonėliu. Būna ir tokių, kurie nusisega, tad degintis taip pat nekils problemų. Beje, skaros ir įvairios lengvai užmetamos tunikos paplūdimyje atrodo fantastiškai!

O dabar – keliaujam atsinaujinti arba atsidarome savo vasaros lentynas ir savaitgalį bent balkone ar terasoje pradedame kojas ir krūtines ruošti tikrai karštam bikini sezonui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)