Vyraus daugiasluoksniškumas ir šešėlių žaismas

Kelis metus iš eilės Londone mados industrijos gigantai vystė klasikinę plaukų kirpimo liniją, kuri pasižymėjo aiškiomis, tiksliomis ir griežtomis formomis. Šukuosenos buvo išskirtinės, tačiau reikalavo nemažai priežiūros ir laiko. Tačiau šiemet pasirodė kolekcija, kuri nustebino visus – joje atsirado laisvumas ir minkštumas, formos tapo daugiau architektūrinės, pasijuto artėjantis vasaros žaismas.

Lietuvaitės taip pat stengiasi neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų, myli stilių ir madą, nurodoma pranešime spaudai. Pasak grožio salono „Grožio meistrai“ įkūrėjos Dangiros Varnienės, tai paskatino sukurti specialią kolekciją mūsų šalies merginoms, kurioje atsispindėtų naujausios tendencijos, bet jos būtų artimos mūsų mentalitetui ir stiliaus pojūčiui.

Šukuosenos

„Istorija apsisuko ratu ir tai, kas prasidėjo prieš beveik 40 metų, ką matydavome populiariuose muzikiniuose klipuose, Madonnos įvaizdis, šukavimai, daug sluoksnių tiek plaukuose, tiek ir rūbuose, šiandien vėl sugrįžta ir tampa labai populiariu.

Žinoma, šių metų mada yra pritaikyta šiai dienai, joje išlikę tik pagrindiniai 80-ųjų metų principai. Galima išskirti kelis pagrindinius aspektus ir jų kombinacijas: daugiasluoksnį plaukų kirpimą bei šešėliavimą. Sujungus šias technikas, plaukuose tampa matoma daugiau tekstūros, permatomų detalių, kurių žaismas sukuria labai gražų šešėlio efektą – kai kur peršviečiamumą, o kai kur – gylį.

Atrodo, lyg kažkas plaukuose atsispindi, matomas šviesos žaismas, ornamentas, tačiau tai nėra ant paviršiaus uždėtas atspalvis ar spalva, o viskas iškyla iš gyliau. Šis rezultatas pasiekiamas karpant ir dažant per kelis plaukų sluoksnius, naudojant „air brush“ techniką, kai pučiamo vėjo pagalba išpučiamas tam tikras plaukų kiekis, tad plaukai yra nudažomi ir nušviesinami keliais sluoksniais. Taip sukuriamas šešėlis, lyg iš niekur tampa matomi nuo saulės atsirandantys efektai.

Šukuosenos

Tuo pačiu principu galima sutvarkyti tiek tiesius, tiek garbanotus plaukus. Madinga yra forma, o ne plaukų struktūra, todėl šių metų tendencijomis vadovautis galės visos moterys. Vienoms plaukų apimtis didės, kitoms išryškės kiti aspektai. Tam tikruose aukščiuose atsiras tam tikri ilgiai, kurie ir sukurs tą kelių sluoksnių ir paslėptų ornamentų žaismą. Svarbu, kad galutiniame rezultate, atrodysite stilingai, o prižiūrėti plaukus bus lengva ir nereikalaus didelių pastangų bei laiko sąnaudų, norint kažkur išeiti“, – sako D. Varnienė.

Slopinamos ryškios spalvos

Grožio meistrų teigimu, praėjusiais metais vyravusios ryškesnės spalvos šiemet yra slopinamos, vyrauja ramesni tonai.

„Kalbant apie šviesius plaukus, ultra blondinės, išbalinimai baigia išnykti ne tik vakaruose, bet ir Lietuvoje. Prieš kelis metus buvęs madingas pilkumas, žilumas plaukuose šįmet nueina į antrą planą ir keičiasi. Plaukų spalvos tampa švelnesnės ir skaistesnės, madinga tampa įlieti pastelinės rožinės spalvos.

Šukuosenos

Tamsius plaukus, brunetėms, juodaplaukės, galime rekomenduoti šukuosenoms suteikti pašviesinto spindesio. Anksčiau buvo šviesinami plaukai, o dabar jie tonuojami ir spalvų plaukuose mažėja. Ryškūs tonai gali suspindėti giliai, po keliais plaukų sluoksniais.

Pavyzdžiui, juoduose plaukuose gali atsirasti mėlynos spalvos, kuri spindi kaip šešėlis. Giliai padaromas šešėliavimas, uždedamas melsvas atspalvis. Tai bus jūsų akcentas, jei norisi tokį turėti, tačiau jis bus paslaptingas ir suteiks daugiau šarmo.

Madingos spalvos yra prigesintos ir ramesnės, ne sintetinės. Tiek Londone, tiek JAV šiuo metu vyrauja tendencija dirbtiniu būdu sukurti kuo natūralesnį vaizdą, todėl ir spalvos yra slopinamos, paliekant jas nebent kaip akcentus, tačiau ne per daug iššaukiančius“, – vasaros tendencijas pristato plaukų meistrų komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)