Lietuvos nacionalinė filharmonija

Muzikantai filharmonijoje repetuoja kasdien – nuo pirmadienio iki šeštadienio. Pasak koncertų skyriaus vyr. vadybininkės Rūtos Memėnienės, repeticijų metu visi rengiasi paprastai, patogiai, kad apranga nevaržytų judesių.

Lietuvos nacionalinė filharmonija

„Avalynė – kaip kam patogu: gali būti aukštakulniai, gali būti ir sportbačiai ar net kroksai“, – sakė ji.

Tačiau koncertų metu muzikantams privalomas specialus aprangos kodas.
Penktadienio aprangos kodo pas mus kaip ir nėra, greičiau jis yra šeštadienio, tas griežtasis. Vyrams yra privaloma vilkėti smokingą, baltus marškinius ir juodą peteliškę, avėti juodus lakinius batus. Moterims – juoda ilga suknelė, kartais galimos ir juodos kelnės ar sijonas ir juoda palaidinė, dažniausiai – juodi aukštakulniai bateliai. Dirigentas dažniausiai dėvi fraką“, – pasakojo R. Memėnienė.

Kaip teigė pašnekovė, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro vyrų smokingus siuvo vyriškų drabužių ir aksesuarų gamintojas „Suitsupply“, o moterų koncertinės suknelės – tai paskutinis autorinis a. a. dizainerio Egidijaus Sidaro darbas.

Filharmonijoje dirba ne vien muzikantai. Kad darbas vyktų sklandžiai, orkestrus ir ansamblius aptarnauja būrys techninių darbuotojų – scenos darbininkai, elektrikai, santechnikai, vairuotojai, valytojos. Koncertus įgyvendinti padeda vadybininkai, ryšių su visuomene skyrius, pardavimų, salės tarnybos, personalo skyrius, buhalterija.

Jų kasdieninė apranga nėra griežtai reglamentuota, bet jei vienas ar kitas darbuotojas turi dalykinį susitikimą, jei vadybininkai ar vairuotojai dirba su įžymiais atlikėjais, tuomet kasdieninį stilių pakeičia griežtesnis švarkelis ar kostiumas.

Pažiūrėkite, kaip kasdienybėje rengiasi Lietuvos nacionalinės filharmonijos darbuotojai ir muzikantai repeticijų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)