Su daiktais reikia išmokti atsisveikinti lengvai. Be to, nepamirškite, kad galioja viena keistoka, bet mums, moterims, labai patinkanti taisyklė: vieną išmestą seną megztinį akimirksniu spintoje pakeičia du nauji. Pamėginkite – ir įsitikinsite.

1. Išmeskite visus netinkamo dydžio drabužius

Atsikratykite iliuzijų – taigi ir išmeskite viską, kas netinka pagal dydį. Galbūt tai pats skausmingiausias, bet užtat ir pats veiksmingiausias būdas pradėti savo naują „madingą gyvenimą“.

Išmeskite visas svajonių sukneles (pakankamai ilgai svajojote kada nors dar jas apsivilkti), atsisakykite visų pernelyg aptemptų džinsų (juk tegalite juos užtempti tik iki pusės klubų). Atsikratę viso šio balasto netruksite pajusti, kaip su patogia, „sąžininga“ apranga atsiras pasitikėjimas savimi.

Sijonai ir palaidinės siuvamos tam, kad būtų vilkimos su malonumu, o ne kad įvarytų mus į „Prokrusto lovos“ kančių pasaulį.

2. Atsikratykite visko, kas prastai atrodo

Negailestingai meskite iš spintos visus išblukusius, išsitampiusius, apsipumpuravusius ir kitaip „prekinę“ išvaizdą praradusius drabužius. Jokių pasiteisinimų ir kompromisų, tokių kaip „vilkėsiu namie“. Ne!

Namuose irgi turite atrodyti gražiai. Be abejo, nekalbame apie aukštakulnius ar įmantrias sukneles. Ryškios tamprės ar džinsai ir patogūs laisvi megztiniai tinkami visada, o šeštadienio rytą kavą gerti gera ir „įlindus“ į didoką jaukią trikotažinę suknelę.

3. Išlaikykite balansą

Išrūšiavusios visus drabužius ir išmetusios, kas tikrai nereikalinga, peržvelkite tai, kas liko. Pirmiausia atkreipkite dėmesį, kokios jūsų garderobo spalvos vyraujančios, ir pagal tai susidarykite naujų būtinų pirkinių sąrašą. Pavyzdžiui, jeigu jūsų drabužiai ir batai daugiausia tamsūs, labai pravers ryškūs priedai: stambi bižuterija, skarelės, kepurės.

Atkreipkite dėmesį ir į tai, ko spintoje turite daugiausia, o ko iš tikrųjų trūksta. Turite dešimt sijonų ir tik dvi palaidines? Aštuonias vienodas tampres ir tik vienerias kelnes? Išmokyti išlaikyti balansą ir būtinai apgalvokite, prie ko derinsite naujus pirkinius.

4. Susipirkite bazinius daiktus

Susikoncentruokite ties savo garderobo pamatiniais akcentais. Kad suformuotumėte garderobo pagrindus, nebūtina pirkti daugybę daiktų.

Pagalvokite, kaip dažnai ir kur jūs ruošiatės vilkėti vieną ar kitą drabužių derinį ir į ką tikrai verta investuoti.

Jei dvejus metus neprisiruošėte nunešti pataisyti ilgaaulių batų pakulnių, tai jau akivaizdus ženklas, kad tuos batus laikas išmesti.

5. Prisiminimus palikite praeityje

Kaip jau minėta, garderobo „perrinkimas“ – veiksminga psichoterapija. Taigi, visi „spintų ekspertai“ primygtinai rekomenduoja atsikratyti daiktų, kurie jums susiję su nemaloniais prisiminimais ar primena tam tikrą ne patį geriausią gyvenimo etapą. Nėra jokio reikalo to laikyti spintoje, juo labiau – vilktis ant savo kūno.

6. Skirkite dėmesio batams ir aksesuarams

Be jokios abejonės, nepamirškite ir batų lentynos bei papuošalų ir kitų drabužių priedų dėžutės.

Vieną gražią pirštinaitę pametėte, bet antrąją vis dar saugote kaip suvenyrą – argi to jums reikia? Jei dvejus metus neprisiruošėte nunešti pataisyti ilgaaulių batų pakulnių, tai jau akivaizdus ženklas, kad tuos batus taip pat laikas išmesti. Šios taisyklės tinka ir visiems papuošalams: sugedę užsegtukai, susivijusios grandinėlės, iškritusios žiedų ar pakabukų akutės – visa tai turi iškeliauti iš jūsų spintos.