Sakytume – savipuoša ir mada yra tuštybė, kaprizas. Vieni net linkę teisti savo išvaizda besirūpinančias moteris, neva švaisto brangų gyvenimo laiką, neturėdamos svarbesnių reikalų.

Bet noras puoštis nėra vien dabartinės visuomenės suformuotas reikalas, kurio puoselėjimas tolygus pasiduoti banalybei. Mados psichologija aiškina, jog būtent norėjimas kažkam patikti, norėjimas pasipuošti yra mūsų prigimtinis jausmas.

Pirmiausia, tai individualybės saviraiškos forma – neverbalinė kalba, statuso išraiška, seksualumo, individualios estetikos bei skonio demonstracija, išskirtinumo ir niveliavimo priemonė. Todėl save išreikšti apranga yra visiškai pozityvi ir natūrali elgsena.

Drabužis ir mada tampa įrankiu, padedančiu susilietu su tam tikra socialine grupe, kuri supa jūsų gyvenimą. Drabužis gali kalbėti apie jūsų mėgstamą muziką, gyvenimo būdą ar charakterį.

Susikurtu stiliumi galite slėpti savo gyvenimo istoriją ir savo asmenybę arba kaip ti visa tai pabrėžti. Kalbant dar paprasčiau, atitinkamais drabužiais galite slėpti savo figūros trūkumus ir pabrėžti privalumus.

Kartu su stilistė Glorija Gžimailaite atskleisime kiek įmanoma daugiau subtilybių, pasidalinsime žemiškais ir, tikimės, naudingais patarimais apie stilių, madą ir grožį, kurie padės jums išdrįsti, galbūt paskatins apmąstyti ir pritaikyti sau bei kiekvieną savaip įkvėps eksperimentuoti. Mes pasiilgome spalvų, pasiilgome netikėtų derinių, įvairesnių siluetų bei gyvybės lietuviškoje gatvės madoje.

Kartą internete radau nuotrauką su kraupiu užrašu, ilgam išlikusiu mano atmintyje. Banalu – apie paskutinę dieną gyvenime. „Kiekvieną kartą apsirengus atmink, jei šiandien mirsi, tai bus tavo vaiduoklio apranga amžiams“. Banalu ir tai, jog kiekvieną dieną turėtume būti geriausia savo versija. Bet ar nebūtų nuostabu kasdien atrodyti savo svajonių moterimi?

Atsikėlei, neplovei galvos, užsivilkai apsiburbuliavusį megztinį, nuo kelių išmuštomis duobėmis, džinsus ir žingsniuoji į parduotuvę. Aišku, tau šiandien tai visiškai nerūpi – atrodai daugiau nei prastai.

Nepažįstamieji mato tave eilėje ir net negalvodami vistiek kažką pagalvoja (visada taip). Nors ir sekundei susikuria nuomonę, užklijuoja, nors ir sekundei, etiketę – štai, ši moteris yra tokia, ar kitokia, ar išvis jokia. Aišku, tiksliai žinai, jog šiandienos atrodymas neturi nieko bendro su tikrąja tavimi ir prisimeni nuotraukas iš draugės vestuvių savaitgalį – atrodei pritrenkiamai.

Gerai, kartais ir aš noriu truputį leisti sau patingėti. Bet kai tik pagalvoju, kokia esu iš tiesų ir kokia sau atrodau svajonių moterimi, supykstu, pasitempiu, susitvarkau ir, prieš išeinant, žvelgdama į veidrodį, šypteliu pasitikėjimo šypsniu, nes atpažįstu save. Nuostabiai atrodanti ir save mylinti moteris. Ir tai nėra apsimetinėjimas. Ir ne paradas. Aš manau kitaip. Sakau visoms – tu esi įkvėpėja, tu esi grožis ir gėris, tu esi tobula. O tai užkrečiama.

Atrodydama tobulai ne tik patiksi sau, tu įkvėpsi aplinką, kuri tave supa. Moteris kavinėje nužiūrinėja, nes turi tokią pat suknelę, tik niekad nesugalvojo, kokia avalynė prie jos tinka. Voila! Inspiruota tavo stiliaus, rytoj į darbą ji eisi ant sparnų, su paryškinto liemens suknute ir raudonais aukštakulniais. Ji atrodys pritrenkiamai ir spindės. Nes tu ją įkvėpei.

Mūsų planeta Žemė neabejotinai yra moteris. Kiek daug gamtoje spalvų, kiek nuotaikų, kiek skirtingų charakterių ir kiek daug grožio, kuris tarsi neaprėpiamas, kuriam, tarsi, pabaigos būti negali. Žemė moteris – kaip ir tu.

Tavo vidinė jėga ir grožio jėga yra neišsemiama. Paieškok jos viduje. Paieškok jos, o atradusi pamatysi, kokia savo svajonių moterimi gali būti visą gyvenimą, kiekvieną dieną. Ir kiek moterų gali tuo užsikrėsti. Kopijuoti ne tik aprangą, bet ir norą būti geriausia savo versija. Tai nuostabu ir tai gali prisidėti prie laimės jausmo. Stilius ir puošyba nėra banalybė ir nėra statuso demonstravimas, tai vidinės tavo spalvos, trykštančios į pasaulį. O mes ruošiamės tau padėti jas atrasti ir sudėlioti į skoningą ir stilingą visumą.

Kiekvieną ketvirtadienį pristatysime naują įvaizdį ir patarsime, į ką atkreipti dėmesį, kuriant savo asmeninį įvaizdį. Informuosime, kokios vyrauja tendencijos, padėsime jas pritaikyti savo garderobe (neperlenkiant lazdos ir per daug neišlaidaujant). Informuosime apie naujus dizainerius, kurių gaminiai verti dėmesio ir investicijų, kalbėsime apie šukuosenas ir makiažo tendencijas, kurias taip nesunku įsimylėti ir pritaikyti sau.

Kartais susimąstau, iš tikrųjų, kiek daug mes turime galimybių save transformuoti. Blizgučiai ten, kur norime kažką pabrėžti, tamsu ten, kur truputį slepiame. Apranga – tai įrankis kuriuo galime sumeluoti savo asmenybę, figūrą. Ir atvirkščiai, drabužiais išrėkti pasauliui savo profesiją ar koks gyvenimo būdas mums artimas.

O čia sėdžiu aš – tiesiog ledi su paltu, tarsi su antra oda. Trench coat – klasikinis drabužis, sukurtas kareiviams, dar XIX a., Britanijoje, o dabar užsitarnavęs spintų karaliaus vardą visame pasaulyje. Tai funkcionalus ir žavus klasikos perlas, todėl kiekvienas sau dėmesio skiriantis žmogus turėtų pasikabinti jį į spintą. Toks elegantiškas ir taip neutraliai susilieja su kūno linijomis, kaip oda, o kalbame juk apie paltą.

Todėl ir sėdžiu čia, nesumeluota, prisidengusi tobulu basic drabužiu. Vėliau, darykite su juo ką tik norite – derinkite prie visko.

Julija Žižė (Militos Daikerytės makiažas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)