Kadangi esu neabejinga estetikai, dažnai į žiūrimą filmą mėgstu pažvelgti ir kitu kampu. Tai, kaip veikėjai apsirengę, yra labai svarbu. Ne veltui kostiumų dizaineriai ir stilistai šioje srityje yra labai vertinami. Kartais tinkama herojės suknelė, puikus jos apšvietimas ir laikmečio įamžinimas, gali išgelbėti visą sceną (ką jau čia, neretai ir patį filmą). Savaitgalį žiūrėjau „An Ideal Husband“ – privalai jį pamatyti vien dėl spalvų derinių ir tobulo jų parinkimo skirtingiems aktorių tipažams.

Filmuose aš, kaip ir daugelis, ieškau įkvėpimo. Todėl atrinkau savo filmų TOP 8, kuriuose, mano nuomone, kostiumų dizainerių ir stilistų darbas buvo tiesiog nuostabus.

1. „The Bigger Splash“. Tilda Switon – išties neeilinio talento ir išvaizdos moteris. Filme ji įkūnijo buvusią roko žvaigždę Marianne Lane. Daugelyje filmo scenų ji vilkėjo Dior.

Gilytės filmų TOP

2. „Carol“. Dar viena fantastiška aktorė ir itin stilingas filmas – Carol. Pagrindinį vaidmenį atliko Cate Blanchett, man ji tokia moteriška ir paslaptinga, kad ne visada randu tinkamų žodžių tam apibūdinti. 40-tųjų siluetai, ryškūs lūpų dažai, banguoti plaukai, ilgos pirštinaitės ir cigarečių kandikliai – viskas, kas spindėte spindi moteriškumu.

Gilytės filmų TOP

3. „American Hustle“. Kostiumų dizainerė, kuri dirbo kuriant šį filmą, sugebėjo 70-tuosius parodyti elegantiškai, prabangiai ir sofistikuotai. Sydney Prosser savo stiliumi įkūnijo mažo miesto mergaitę, kuri tapo tikra Manhattano dama.

Gilytės filmų TOP

4. „Anna Karenina“. Tokie filmai yra tarsi maži meno kūriniai. Sukurti tokius preciziškus ir laiko dvasią atspindinčius kostiumus reikalauja ne tik fantastiško pojūčio, bet ir išmanymo apie laikotarpį, visas jo vingrybes ir subtilybes. Jei dar neteko matyti šio filmo – patariu pasižiūrėti, tokių kostiumų jau seniai neteko regėti.

Gilytės filmų TOP

5. „Pretty Woman“. Ne veltui sakoma, kad kiekvienoje moteryje slypi kažkas nuostabaus. Prabangios vakarinės suknelės, šilkiniai kostiumėliai ir skrybėlės – visa tai pagrindinei herojai Vivian tikrai nebuvo sava. Tačiau čia pasiteisina mano mėgstamas posakis, jog vilkėdama tinkamus drabužius moteris gali užkariauti pasaulį (ir, žinoma, vyro širdį ir protą).

Gilytės filmų TOP

6. „Coco Before Chanel“. Coco buvo moterų emancipacijos madoje pradininkė. Iki jos dėvėti kelnes moterims buvo mažų mažiausiai nemadinga. Filme Coco įkūnijo Audrey Tautou: itin vyriško tipo kostiumai, skrybėlės, kelnės, neįliemenuotos palaidinės ir jokių korsetų, tačiau moteriškumas tryško per kraštus. Tiesą sakant, mielai ir aš apsirengčiau didžiąją dalį tų derinių ir šiandien.

Gilytės filmų TOP

7. „My Fair Lady“. Audrey yra iki skausmo fantastiška, ji visada atrodydavo nepriekaištingai, tiek vilkėdama Givenchy sukneles, tiek kiek didokus vyriškus marškinius. Tačiau šis filmas pranoko pats save – kostiumų grožis ir legenda apie juos sklando iki šių dienų.

Gilytės filmų TOP

8. „Scarface“. Michelle Pfeiffer – bene viena labiausiai grožiu apdovanota moteris Holivude (jos lūpų seksualumas ne veltui skaitomas legendiniu). O šiame filme ji įkūnijo 80-tųjų disko dvasią. Na, ir pasakykit jūs man, kad disko yra tik truputį blizgantys mini sijonėliai!

Gilytės filmų TOP
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)