Turint omenyje tai, kad oficialioms nuotraukoms ji vilkėjo permatomą suknelę ir paskelbiant apie sužadėtuves nemūvėjo pėdkelnių, netvarkingas kuodelis greičiausiai yra dar vienas būdas įnešti šiuolaikiškumo į tradicijų sukaustytą karališkąją šeimą.

Pasak sociologės, įvaizdžio konsultantės ir asmeninio stiliaus guru dr. Annos Akbari, visi požymiai rodo, kad būtent taip ir yra.

Iš anksto apgalvota

„Sakyčiau, kad tai nesiskiria nuo plėšytų džinsų, kur yra tam tikras strateginis netvarkingumas, kuris gali atrodyti senoviškai arba kietai“, – apie laisvą šukuoseną kalbėjo A. Akbari.

Meghan Markle ir Princas Harry

Nors tokia šukuosena – netvarkingas kuodelis ir palaidos sruogos – atrodo taip, lyg M. Markle būtų pasidariusi ją pati, A. Akbari mano, kad toks įvaizdis yra iš anksto apgalvotas. „Manau, tai užtruko daug ilgiau nei tada, kai susuki kuodelį eidama į treniruotę, – svarsto įvaizdžio specialistė. – Tai nėra paskubomis susuktas netvarkingas kuodas.“

Netvarkingas kuodas – svarbus sprendimas

A. Akbari netvarkingą kuodą palygino su situacija, kai į darbo pokalbį vietoj kostiumo eini su gražiais sportiniais marškinėliais ir džinsais. „Yra tam tikri kontekstai, kuriuose apranga strategiškai demonstruoja „hipiškumą“. Tai kitokio tipo varomoji dinamika, nei vilkint kostiumą“, – tikina ji.

M. Markle ateina į šią tradicinę šeimą, visiškai suprasdama jų lūkesčius, o paskui sąmoningai juos atmeta. A. Akbari detalizuoja: „Tai, kaip mes komunikuojame, yra viso spektro, daugiaprasmė komunikacija. Svarbiausias aspektas – ji žino, kad siunčia signalus. Nemanau, kad kas nors, ką ji daro, yra atsitiktinumas“.

Meghan Markle

Formuoja savo tapatybę karališkoje šeimoje

Dalis dėmesio, kurio sulaukia M. Markle netvarkingas kuodas, yra sąlygotas palyginimo su visuomet tvarkinga Kate Middleton šukuosena. Apie princo Williamo žmoną įvaizdžio specialistė sakė: „Ji primeta griežtą konservatyvumą. Manyčiau, kad tai gali būti M. Markle būdas pasakyti, „Jeigu neįveiksiu jos pagal jos taisykles, galiu ją nugalėti pagal savąsias“.

Panašu, kad M. Markle kuria savas taisykles, taip greičiausiai siekdama išvengti nuolatinio palyginimo su K. Middleton, tačiau tuo pačiu ir suteikdama sau teisę atrodyti išskirtinai.

A. Akbari pažymėjo, kad M. Markle kuodą susuka ties kaklu, o ne viršugalvyje. „Daugelis netvarkingų kuodų sukami galvos viršuje ir tai daugiau byloja „Einu į treniruotę“. O tai beveik kaip vestuvių dienos [įvaizdis], tik šiek tiek paprastesnis, – aiškino ji. – Tai skiriasi nuo netvarkingo kuodo viršugalvyje.“
Įvaizdžio ekspertė taip pat pažymėjo, kad kuodo padėtis yra „natūraliai konservatyvesnė – tai tarsi nusilenkimas tradicijai, o paskui švelnus pasipriešinimas jai“.

Kate Middleton
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)